Wandelen in de herfst

Welke schoen kies jij?

Natuurlijk blijven we dit najaar genieten van mooie herfstwandelingen in de prachtige natuur. Wandelen en een frisse neus halen geven je mentale en fysieke gezondheid een boost en ook je immuunsysteem wordt er sterker van. Maar we zullen ook dagen krijgen waarop het weer guur, winderig en regenachtig zal zijn. Welke schoen kies jij voor deze koudere dagen? In herfst en winter hebben we meer te maken met natte, modderige en koude omstandigheden. Juist in deze periode heb je dan veel plezier van een hoge wandelschoen. Deze houdt je voet droog en warm (in combinatie met de juiste wandelsok!) en beschermt tegen zand en modder in je schoen. Meer uitleg m.b.t. de keuze voor een hoge of lage wandelschoen lees je in dit blog.

Het LoopCentrum heeft een uitgebreide collectie hoge-, halfhoge én lage wandelschoenen van de merken Meindl, Hanwag, Salewa en Salomon. Je hebt hierbij de keuze uit modellen met mesh, leren of zelfs yak lederen uitvoeringen. Veel modellen zijn uitgevoerd met een waterdicht gore-tex membraan, voor de liefhebbers zijn er ook volledige leren modellen.

Welke schoen kies jij?

Hoge-, halfhoge of lage wandelschoenen

Of je nu kiest voor een hoge, halfhoge of lage wandelschoen, het belangrijkste is dat de schoen past bij jouw voettype, looppatroon én doelstellingen. De pasvorm moet dus perfect zijn en de schoen moet voldoende stabiliteit bieden. Daarnaast zijn grip, (torsie) stijfheid van de zool en de materiaalkeuze belangrijk. Dit is afhankelijk van de ondergrond van het terrein waar je gaat wandelen en ook de (mogelijke) weersomstandigheden kunnen mede de keuze bepalen.

Onze uitgebreide collectie van de merken Meindl, Hanwag, Salewa en Salomon bestaat uit wandelschoenen die aan al deze eisen voldoen:

  • verschillende breedtematen, van smal tot extra breed.
  • waterdichte modellen
  • speciale schoenen voor mensen met een hallux valgus (zg. “bunion” modellen)
  • zogenaamde “straight fit” modellen met extra breedte bij de kleine teen
  • hoge of lage teenbox (ruimte boven de tenen, denk aan bijvoorbeeld jubeltenen)
  • verschillende typen zolen, dit heeft invloed op de stabiliteit van de schoen en de afwikkeling.

Om een geschikte wandelschoen te vinden is persoonlijk advies noodzakelijk. Want de wandel adviseur kent als geen ander de specifieke eigenschappen van elke schoen die het LoopCentrum in haar collectie heeft.

Wil jij deze herfst en winter ook droge en warme voeten houden en optimaal genieten van al je wandeltochten? Maak dan een afspraak om te kijken welke schoen bij jou past!

Hoge-, halfhoge of lage wandelschoenen