Wandelsokken

De toegevoegde waarde van wandelsokken

Pas als een schoen gecombineerd wordt met de juiste sok komt deze het beste tot zijn recht op het gebied van bescherming, demping en temperatuur- en vochtregulatie.

Functioneel goede sokken onderscheiden zich doordat ze op een linker en rechter voetstuk gemaakt worden, die voor dames een andere vorm hebben dan voor heren. Dit betekent dat u daadwerkelijk een linker en een rechter sok aantrekt. Dankzij deze manier van produceren sluiten de sokken beter aan. Daarnaast is een juiste sok naadloos en bevat de sok materiaal in het voetbed dat enerzijds een licht dempende werking heeft en anderzijds het transpiratievocht afvoert zodat uw voetzool zo droog mogelijk blijft. Al deze factoren maken de kans op blaren tijdens het sporten aanzienlijk kleiner. Het droog houden van uw voeten kan niet alleen blaarvorming voorkomen, maar zorgt eveneens voor een juiste temperatuurregulatie. Natte voeten kunnen op kille dagen leiden tot koude voeten en bij hoge temperaturen tot extreem warme voeten.

De juiste sokkenmaat is gebaseerd op de voetlengte en niet op de schoenmaat. De maat van de wandelschoen is veelal groter dan die van de confectie schoen.

De toegevoegde waarde van wandelsokken

Wandelsokken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes. In het LoopCentrum is een brede collectie wandelsokken van Falke verkrijgbaar. Een korte uitleg van de diverse types:

TK 2: Meest verkochte all-round wandelsok van gemiddelde dikte, geschikt voor langere wandeltochten met zowel lage als hoge wandelschoenen. De sok is sneldrogend dankzij speciaal ontwikkeld materiaal.

TK 2 Wool: Wandelsok met 70% merinowol voor optimale warmteregulatie en een goede opname van transpiratievocht. Ideaal voor sterk transpirerende voeten in lage en hoge wandelschoenen.

TK 2 Cool: Deze wandelsok zorgt voor een optimaal warmtetransport en wordt aanbevolen bij (lage en hoge) wandelschoenen met Goretex materiaal.

TK 2 Short Cool: Korte variant TK 2 sok voor de sportieve look in de lage wandelschoenen.

TK 2 Sensitive: Wandelsok die het onderbeen niet insnoert dankzij losjes gebreide boord en siliconenpunten aan de binnenkant van de boord. Prima geschikt voor diabetici of bij een gevoelige huid. Te gebruiken in lage en hoge wandelschoenen.

TK 5: All-round dunne wandelsok die zorgt voor degelijke bescherming en direct schoencontact. De merinowol in deze sok zorgt voor warmteregulatie en optimale vochttransport. Prima geschikt voor lage en hoge wandelschoenen.

TK 5 Short: Korte variant TK 5 wandelsok voor een sportieve look in de lage wandelschoen.

TK Energizing wool: Lange compressie wandelkous met lichte druk die aflopend is van enkel naar knie. Voor minder vermoeidheid en een sneller herstel bij langere wandeltochten. De merinowol zorgt voor optimale warmte- en vochtregulatie.

TK Stabilizing: Wandelsokken met extra compressie rondom de enkel voor meer stabiliteit. Prima geschikt voor wandelingen met lage of hoge schoenen op oneffen terrein.

Achilles sok: Heb je last van achillespees klachten? Probeer dan de Falke Achilles sok. Deze sok heeft een medisch keurmerk, ontwikkeld in samenwerking met sportmedici en fysiotherapeuten. De siliconen noppen masseren het weefsel aan de zijkant van de achillespees en bevorderen de doorbloeding. De sok werkt als een medisch sportbandage, stabiliseert de enkel en is geschikt voor elke sportschoen. Daarbij zorgt het voor een snelle vochtafvoer en droging door de drielaagse materiaalconstructie. Door de unieke linker- en rechtervoet heeft deze sok een optimale pasvorm.