Wandelsokken

De meerwaarde van wandelsokken

Goede wandelsokken dragen bij aan het loopcomfort en kunnen klachten en irritaties voorkomen! Functioneel goede sokken onderscheiden zich door meerdere eigenschappen.

  • Goede wandelsokken zijn gemaakt van ademend en vochtafdrijvend materiaal. Doordat het vocht afgevoerd wordt blijven je voeten langer droog. Een juiste wandelsok zorgt dat je voeten zowel bij warm als bij koud weer op temperatuur blijven. Dit is belangrijk om irritaties of blaren te voorkomen.
  • Wandelsokken hebben nauwelijks naden en ze beschikken over een nauwsluitende fit waardoor er geen drukpunten ontstaan. Je voelt geen draadjes of extra stof en hebt minder kans op schuurplekken.
  • Goede wandelsokken hebben een perfecte pasvorm. Alle sokken zijn gebreid op gespecialiseerde machines om een ergonomische pasvorm te bereiken, aangepast aan de anatomische eisen van de betreffende voet (links – rechts). Ook is er onderscheid in pasvorm tussen dames- en herensokken. Een damesvoet is over het algemeen smaller en de sokken dus ook. Dit alles zorgt ervoor dat de sok beter aansluit op je voet, dat je meer comfort ervaart tijdens het wandelen.
  • De achillespees en tenen zijn beter beschermd omdat de sokken op deze punten dikker geweven zijn.
  • Naast de demping van je wandelschoenen geven de juiste wandelsokken, door het comfortabele materiaal van het voetbed, ook extra demping.
  • De juiste sokkenmaat is gebaseerd op de voetlengte en niet op de schoenmaat. De maat van de wandelschoen is meestal groter dan die van de confectieschoen.
De meerwaarde van wandelsokken

Alle sokken in ons assortiment zijn ontworpen en gemaakt om de wandelaar middels bovenstaande eigenschappen te ondersteunen. Dit betekent echter niet dat elke sok voor iedereen geschikt is. De diversiteit is enorm.

Er wordt onderscheid gemaakt in sokken voor dames en heren, maar bijvoorbeeld ook in lengte (hoge en lage modellen), dikte, vocht transportatie en dempend vermogen. Wanneer de temperatuur langzaam afneemt, is het de overweging waard om te kiezen voor een dikkere sok. Onze voeten zijn bij koud weer ook blij met een ‘dikke jas’. 

Wandelsokken die kunnen ondersteunen bij klachten

TK 2 Sensitive

Wandelsok die het onderbeen niet insnoert dankzij losjes gebreide boord en siliconenpunten aan de binnenkant van de boord. Prima geschikt voor diabetici of bij een gevoelige huid. Te gebruiken in lage en hoge wandelschoenen.

TK Energizing

Lange compressie wandelkous met lichte druk die aflopend is van enkel naar knie. Voor minder vermoeidheid, een sneller herstel en minder vochtophoping in de benen bij langere wandeltochten.

TK Stabilizing

Wandelsokken met extra compressie rondom de enkel voor meer stabiliteit. Prima geschikt voor wandelingen met lage of hoge schoenen op oneffen terrein.

Achilles sok

Heb je last van achillespees klachten? Probeer dan de Falke Achilles sok. Deze sok heeft een medisch keurmerk, ontwikkeld in samenwerking met sportmedici en fysiotherapeuten. De siliconen noppen masseren het weefsel aan de zijkant van de achillespees en bevorderen de doorbloeding. De sok werkt als een medisch sportbandage, stabiliseert de enkel en is geschikt voor elke sportschoen. Daarbij zorgt het voor een snelle vochtafvoer en droging door de drielaagse materiaalconstructie.

Wandelsokken die kunnen ondersteunen bij klachten

Een keuze met ons brede assortiment is dus niet zomaar gemaakt. Meer weten? Wij adviseren je graag over het assortiment zodat jij de beste wandelsokken voor jouw doelen kan kiezen.

Kom gerust langs in onze winkel in Horst aan de Maas of Venlo. Een afspraak is niet nodig.

Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 077-3987100 of per mail via service@hetloopcentrum.nl. We helpen je graag verder!