De juiste sokken,
belangrijk en comfortabel

Het belang van goede sokken

Pas als een hardloopschoen gecombineerd wordt met de juiste hardloopsok komt deze het beste tot zijn recht op het gebied van bescherming, demping en temperatuur- en vochtregulatie.

Functioneel goede hardloopsokken onderscheiden zich doordat ze op een linker en rechter voetstuk gemaakt worden, die voor dames een andere vorm hebben dan voor heren. Dit betekent dat je daadwerkelijk een linker en een rechter sok aantrekt. Dankzij deze manier van produceren sluiten de sokken beter aan. Daarnaast is een juiste sok naadloos en bevat materiaal in het voetbed dat enerzijds een licht dempende werking heeft en anderzijds het transpiratievocht afvoert zodat je voetzool zo droog mogelijk blijft. Al deze factoren maken de kans op blaren tijdens het sporten aanzienlijk kleiner. Het droog houden van je voeten kan niet alleen blaarvorming voorkomen, maar zorgt eveneens voor een juiste temperatuurregulatie. Natte voeten kunnen op kille dagen leiden tot koude voeten en bij hoge temperaturen tot extreem warme voeten.

Het belang van goede sokken

Maak kennis met verschillende typen Falke sokken:

 • RU3

  Dikke variant hardloopsok voor maximale demping en een snel zweettransport

 • RU4

  De meest verkochte all-round hardloop sok van gemiddelde dikte die zorgt voor degelijke bescherming, direct schoencontact en optimaal vochttransport.

 • RU4 Short

  Korte variant RU 4 running sok voor een sportieve look.

 • RU4 Invisible

  Sneakersok met RU4 kenmerken die goed op z’n plaats blijft zitten in de hardloopschoen door een antislip rand van siliconenmateriaal. Het extra hielstuk biedt tevens bescherming voor de achillespees.

 • RU4 Light

  De enkellange ‘RU4 Light’ is dankzij de dunne zool perfect voor hardlopers die veel waarde hechten aan directe krachtoverbrenging en direct schoencontact. De lichte voering vermindert drukplekken en beschermt zo tegen blaren. Een snel vochttransport en de anatomische FALKE-pasvorm zorgen voor uitstekend draagcomfort en een perfecte pasvorm. De beste voorwaarden voor een succesvolle wedstrijd!

 • RU5 Short

  Dunne variant running sok voor extra schoencontact, veel gebruikt door wedstrijdatleten. Perfect afgestemd op wedstrijdschoenen en spikes

 • RU Energizing

  Lange compressiekous met lichte druk die aflopend is van enkel naar knie. Voor minder vermoeidheid en een sneller herstel. Verkoelend materiaal in de schacht zorgt voor een beter warmte comfort.

 • RU Stabilizing

  Hardloopsokken met RU4 kenmerken en extra compressie rondom de enkel voor meer stabiliteit. Prima geschikt voor hardlopen op oneffen terrein.

 • Achilles sok

  Heb je last van achillespees klachten? Probeer dan de Falke Achilles sok. Deze sok heeft een medisch keurmerk, ontwikkeld in samenwerking met sportmedici en fysiotherapeuten. De siliconen noppen masseren het weefsel aan de zijkant van de achillespees en bevorderen de doorbloeding.

  De sok werkt als een medisch sportbandage, stabiliseert de enkel en is geschikt voor elke sportschoen. Daarbij zorgt het voor een snelle vochtafvoer en droging door de drielaagse materiaalconstructie.

  Door de unieke linker- en rechtervoet heeft deze sok een optimale pasvorm.

 • Load More
Maak kennis met verschillende typen Falke sokken: