De juiste hardloopsokken, functioneel en comfortabel

De juiste hardloopsokken

Functioneel en comfortabel

Een goede hardloopsok is een belangrijke aanvulling op je hardloopschoen omdat een functionele sok bijdraagt aan het voorkomen van blessures en verhoogt het comfort tijdens het hardlopen.

Goede hardloopsokken zijn gemaakt van ademend en vocht afdrijvend materiaal. Doordat het vocht afgevoerd wordt (naar de buitenlucht waar het verdampt) blijven je voeten droger. Een goede hardloopsok zorgt dat je voeten zowel bij warm als bij koud weer op temperatuur blijven. Dit is belangrijk om irritaties of blaren te voorkomen. Met een natte sok om de voet wordt de huid zachter waardoor de kans op blaren groter is. De sokken die je als dagelijkse sok draagt, zijn vaak volledig gemaakt van katoen. Dit voelt comfortabel, maar deze vezel neemt veel vocht op en blijft hierdoor nat. Minder geschikt voor het hardlopen dus.

Hardloopsokken hebben amper tot geen naden en ze beschikken over een nauwsluitende pasvorm waardoor er geen drukpunten ontstaan. Je voelt geen draadjes of extra stof en hebt minder kans op schuurplekken.

Naast goede demping van je hardloopschoen, geven goede hardloopsokken door het materiaal van het voetbed, ook extra demping. In ons assortiment vind je tevens hardloopsokken met extra ondersteuning rondom de enkel of achillespees. Dit kan de kans op blessures verminderen of ondersteunen bij het herstel.

De juiste hardloopsokken

Ons assortiment FALKE sokken:

Elke Falke sok heeft een unieke anatomische pasvorm. Dit betekend dat bij de kleine teen minder materiaal is gebruikt ten opzichte van de grote teen. Hierdoor wordt de kans op blaren verkleind. Verder beschikken ze over een goed ademend vermogen zijn ze vocht afvoerend.

 • RU3

  Een dikkere variant hardloopsok voor maximale demping en een snel zweettransport. Het is een redelijk lange hardloopsok, die het onderbeen voor een deel bedekt.

 • RU4 (long / short / invisible)

  Dit is de meest all-round hardloop sok. Hij heeft een gemiddelde dikte die zorgt voor prettige demping, direct schoencontact en optimaal vochttransport. Prettig warm in de winter, maar niet te warm in de zomer.

  Long: Dit is een iets langere hardloopsok, waardoor je enkel en een gedeelte van de kuit is bedekt.

  Short: Deze sok is ook in een kortere variant verkrijgbaar. Bedekt de enkel tot net boven het gewricht.

  Invisible: Een sok van sneakerhoogte. De sok blijft goed op z’n plaats zitten in de hardloopschoen door een antislip rand van siliconen. Het verstevigde hielstuk biedt extra bescherming voor de achillespees.

 • RU4 Light

  Deze enkelhoge sok is dankzij de dunne demping perfect voor hardlopers die veel waarde hechten aan directe krachtoverbrenging en direct schoencontact. De lichte voering vermindert drukplekken en beschermt zo tegen blaren. Een snel vochttransport en de anatomische FALKE-pasvorm zorgen voor uitstekend draagcomfort en een perfecte pasvorm. Een zeer geschikte sok voor bijvoorbeeld een wedstrijdloper!

 • RU5 Short

  Een dunne sok voor extra direct schoencontact. Deze wordt veel gebruikt door wedstrijdatleten. Perfect afgestemd voor wedstrijdschoenen en spikes.

 • RU Energizing

  Ben je op zoek naar hoge hardloopsokken? Dan zijn de Falke RU Energizing hardloopsokken ideaal voor jou. Het zijn compressiekousen tot net onder de knieholte met lichte druk die aflopend is van enkel naar knie. Deze sokken kunnen vermoeidheid van de spieren verminderen en het herstel bevorderen. Daarnaast is verkoelend materiaal in de schacht gebruikt dat voor een beter warmteregulatie zorgt.

 • RU Stabilizing

  Sokken met extra compressie rondom de enkel voor meer stabiliteit. Geschikt voor hardlopen op oneffen terrein of bij instabielere enkels of hypermobiliteit in het enkelgewricht.

 • Achilles sok

  Heb je last van achillespees klachten? Probeer dan de Falke Achilles sok. Deze sok heeft een medisch keurmerk en is ontwikkeld in samenwerking met sportmedici en fysiotherapeuten. De siliconen noppen masseren het weefsel aan de zijkant van de achillespees en bevorderen hierdoor de doorbloeding. Door deze noppen blijft tevens de sok goed op zijn plek zitten en zakt dus niet af.

  De sok werkt als een medisch sportbandage, stabiliseert de enkel en is geschikt voor elke sportschoen. Daarbij zorgt het voor een snelle vochtafvoer en droging door de drielaagse materiaalconstructie.

 • Load More
Ons assortiment FALKE sokken:

De juiste maat hardloopsokken

Goede hardloopsokken hebben een perfecte pasvorm omdat ze anatomische verschillen hebben tussen de linker- en rechtersok. Ook is er onderscheid in pasvorm tussen dames- en herensokken. Een damesvoet is over het algemeen smaller en de sokken dus ook. Gerenommeerde merken zoals Falke, Meindl en Odlo hebben kleine maatbogen die ervoor zorgen dat je nooit een net te kleine of net te grote sok hoeft te dragen. (Bijvoorbeeld: 37-38 / 39-40 / 41-42)

Dit alles zorgt ervoor dat de sok beter aansluit op je voet, dat je meer comfort ervaart tijdens het hardlopen en de kans op pijntjes en ongemakken verkleint.

De juiste hardloopsok biedt enorme voordelen! Een keuze is met zo’n breed assortiment echter niet zomaar gemaakt. Meer weten? Wij adviseren je graag over het assortiment zodat jij de beste hardloopsokken voor jouw doelen kan kiezen.

Je kan zonder afspraak binnenlopen om de sokken te bekijken, passen en desgewenst advies te krijgen!

De juiste maat hardloopsokken

Advies over hardloopsokken zónder afspraak!

Wil je advies over hardloopsokken, kom dan gerust langs in onze winkel. Een afspraak is niet nodig.

Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 077-3987100 of per mail via service@hetloopcentrum.nl. We helpen je graag verder!

Advies over hardloopsokken zónder afspraak!