De juiste hardloopsokken, functioneel en comfortabel

De juiste hardloopsokken, functioneel en comfortabel

Een goede hardloopsok is een belangrijke aanvulling op je hardloopschoen omdat een functionele sok bijdraagt aan het voorkomen van blessures en aan je comfort bij het hardlopen.

Goede hardloopsokken zijn gemaakt van ademend en vocht afdrijvend materiaal. Doordat het vocht afgevoerd wordt (naar de buitenlucht waar het verdampt) blijven je voeten droger. Een goede hardloopsok zorgt dat je voeten zowel bij warm als bij koud weer op temperatuur blijven. Dit is belangrijk om irritaties of blaren te voorkomen. Met een natte sok om de voet wordt de huid zachter waardoor de kans op blaren groter is. De sokken die je overdag draagt, zijn vaak volledig gemaakt van katoen. Dit voelt comfortabel maar de vezel neemt vocht op en blijft nat. Minder geschikt dus voor het hardlopen.

Hardloopsokken hebben amper tot geen naden en ze beschikken over een nauwsluitende fit waardoor er geen drukpunten ontstaan. Je voelt geen draadjes of extra stof en hebt minder kans op schuurplekken.

Naast een goede demping in je hardloopschoen geven goede hardloopsokken, door het materiaal van het voetbed, ook extra demping. In ons assortiment vind je ook hardloopsokken met extra ondersteuning rondom de enkel of achillespees. Dit kan de kans op blessures verminderen of ondersteunen bij het herstel.

De juiste hardloopsokken, functioneel en comfortabel

Maak kennis met de

 • RU3

  Dikke variant hardloopsok voor maximale demping en een snel zweettransport. Het is een redelijk lange hardloopsok, die het onderbeen voor een deel bedekt. Deze sok is dikker dan gemiddeld, wat ervoor zorgt dat het een goede hardloopsok voor hardlopers die op zoek zijn naar een goede demping en zweettransport.

 • RU4

  Dit is de meest verkochte all-round hardloop sok van gemiddelde dikte die zorgt voor degelijke bescherming, direct schoencontact en optimaal vochttransport. Het zijn iets langere hardloopsokken, waardoor een groot deel van je enkel en een gedeelte van je kuit is bedekt. De kans op het afzakken van de hardloopsokken wordt hierdoor kleiner.

 • RU4 Short

  Dit is de korte variant van de RU4 running sok voor een sportieve look. Het zijn de beste hardloopsokken wanneer je op zoek bent naar een all-round hardloopsok van gemiddelde dikte maar die minder lang is.

 • RU4 Invisible

  Sneakersok met RU4 kenmerken die goed op z’n plaats blijft zitten in de hardloopschoen door een antislip rand van siliconenmateriaal. Het extra hielstuk biedt tevens bescherming voor de achillespees.

 • RU4 Light

  De enkellange ‘RU4 Light’ is dankzij de dunne zool perfect voor hardlopers die veel waarde hechten aan directe krachtoverbrenging en direct schoencontact. De lichte voering vermindert drukplekken en beschermt zo tegen blaren. Een snel vochttransport en de anatomische FALKE-pasvorm zorgen voor uitstekend draagcomfort en een perfecte pasvorm. De beste voorwaarden voor een succesvolle wedstrijd!

 • RU5 Short

  Dunne variant running sok voor extra schoencontact, veel gebruikt door wedstrijdatleten. Perfect afgestemd op wedstrijdschoenen en spikes.

 • RU Energizing

  Ben je op zoek naar lange hardloopsokken? Dan zijn de Falke RU Energizing hardloopsokken ideaal voor jou. Dit zijn een van de beste lange hardloopsokken die te verkrijgen zijn. Het zijn lange compressiekousen met lichte druk die aflopend is van enkel naar knie. Dit zijn goede hardloopsokken wanneer je minder vermoeidheid wilt na het hardlopen en sneller wilt herstellen. Daarnaast bevindt zich verkoelend materiaal in de schacht, wat voor een beter warmte comfort zorgt. Wanneer je op zoek bent naar goede en lange hardloopsokken met een compressie functie, is dit model ideaal.

 • RU Stabilizing

  Hardloopsokken met RU4 kenmerken en extra compressie rondom de enkel voor meer stabiliteit. Prima geschikt voor hardlopen op oneffen terrein.

 • Achilles sok

  Heb je last van achillespees klachten? Probeer dan de Falke Achilles sok. Deze sok heeft een medisch keurmerk, ontwikkeld in samenwerking met sportmedici en fysiotherapeuten. Deze sok is vergeleken met andere sokken een lange hardloopsok. De siliconen noppen masseren het weefsel aan de zijkant van de achillespees en bevorderen de doorbloeding. Je hoeft er daarnaast niet bang voor te zijn dat de hardloopsok afzakt.

  De sok werkt als een medisch sportbandage, stabiliseert de enkel en is geschikt voor elke sportschoen. Daarbij zorgt het voor een snelle vochtafvoer en droging door de drielaagse materiaalconstructie.

  Door de unieke linker- en rechtervoet heeft deze sok een optimale pasvorm.

 • Load More
Maak kennis met de

Hardloopsokken op maat

Goede hardloopsokken hebben een perfecte pasvorm doordat ze ontworpen zijn naar de linker- en rechtervoet. Ook is er onderscheid in pasvorm tussen dames- en herensokken. Een damesvoet is over het algemeen smaller en de sokken dus ook. Gerenommeerde merken zoals Falke, Meindl en Odlo hebben kleine maatbogen. Dit alles zorgt ervoor dat de sok beter aansluit op je voet, dat je meer comfort ervaart tijdens het hardlopen en de kans op pijntje verkleint.

De juiste hardloopsok biedt enorme voordelen! Een keuze is met zo’n breed assortiment echter niet zomaar gemaakt. Meer weten? Wij adviseren je graag over het assortiment zodat jij de beste hardloopsokken voor jouw doelen kan kiezen.

Je kan zonder afspraak binnenlopen om de sokken te bekijken, passen en desgewenst advies te krijgen!

 

Hardloopsokken op maat

Advies over hardloopsokken zónder afspraak!

Wil je advies over hardloopsokken, kom dan gerust langs in onze winkel in Horst aan de Maas of Venlo. Een afspraak is niet nodig.

Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 077-3987100 of per mail via service@hetloopcentrum.nl. We helpen je graag verder!

Advies over hardloopsokken zónder afspraak!