De juiste sokken,
belangrijk en comfortabel

Het belang van goede sokken

Pas als een hardloopschoen gecombineerd wordt met de juiste hardloopsok komt deze het beste tot zijn recht op het gebied van bescherming, demping en temperatuur- en vochtregulatie.

Functioneel goede hardloopsokken onderscheiden zich doordat ze op een linker en rechter voetstuk gemaakt worden, die voor dames een andere vorm hebben dan voor heren. Dit betekent dat je daadwerkelijk een linker en een rechter sok aantrekt. Dankzij deze manier van produceren sluiten de sokken beter aan. Daarnaast is een juiste sok naadloos en bevat materiaal in het voetbed dat enerzijds een licht dempende werking heeft en anderzijds het transpiratievocht afvoert zodat je voetzool zo droog mogelijk blijft. Al deze factoren maken de kans op blaren tijdens het sporten aanzienlijk kleiner. Het droog houden van je voeten kan niet alleen blaarvorming voorkomen, maar zorgt eveneens voor een juiste temperatuurregulatie. Natte voeten kunnen op kille dagen leiden tot koude voeten en bij hoge temperaturen tot extreem warme voeten.

Het belang van goede sokken

Maak kennis met verschillende typen Falke sokken:

 • RU3

  Dikke variant hardloopsok voor maximale demping en een snel zweettransport. Het is een redelijk lange hardloopsok, die het onderbeen voor een deel bedekt. Deze sok is dikker dan gemiddeld, wat ervoor zorgt dat het een goede hardloopsok voor hardlopers die op zoek zijn naar een goede demping en zweettransport.

 • RU4

  Dit is de meest verkochte all-round hardloop sok van gemiddelde dikte die zorgt voor degelijke bescherming, direct schoencontact en optimaal vochttransport. Het zijn iets langere hardloopsokken, waardoor een groot deel van je enkel en een gedeelte van je kuit is bedekt. De kans op het afzakken van de hardloopsokken wordt hierdoor kleiner.

 • RU4 Short

  Dit is de korte variant van de RU4 running sok voor een sportieve look. Het zijn de beste hardloopsokken wanneer je op zoek bent naar een all-round hardloopsok van gemiddelde dikte maar die minder lang is.

 • RU4 Invisible

  Sneakersok met RU4 kenmerken die goed op z’n plaats blijft zitten in de hardloopschoen door een antislip rand van siliconenmateriaal. Het extra hielstuk biedt tevens bescherming voor de achillespees.

 • RU4 Light

  De enkellange ‘RU4 Light’ is dankzij de dunne zool perfect voor hardlopers die veel waarde hechten aan directe krachtoverbrenging en direct schoencontact. De lichte voering vermindert drukplekken en beschermt zo tegen blaren. Een snel vochttransport en de anatomische FALKE-pasvorm zorgen voor uitstekend draagcomfort en een perfecte pasvorm. De beste voorwaarden voor een succesvolle wedstrijd!

 • RU5 Short

  Dunne variant running sok voor extra schoencontact, veel gebruikt door wedstrijdatleten. Perfect afgestemd op wedstrijdschoenen en spikes.

 • RU Energizing

  Ben je op zoek naar lange hardloopsokken? Dan zijn de Falke RU Energizing hardloopsokken ideaal voor jou. Dit zijn een van de beste lange hardloopsokken die te verkrijgen zijn. Het zijn lange compressiekousen met lichte druk die aflopend is van enkel naar knie. Dit zijn goede hardloopsokken wanneer je minder vermoeidheid wilt na het hardlopen en sneller wilt herstellen. Daarnaast bevindt zich verkoelend materiaal in de schacht, wat voor een beter warmte comfort zorgt. Wanneer je op zoek bent naar goede en lange hardloopsokken met een compressie functie, is dit model ideaal.

 • RU Stabilizing

  Hardloopsokken met RU4 kenmerken en extra compressie rondom de enkel voor meer stabiliteit. Prima geschikt voor hardlopen op oneffen terrein.

 • Achilles sok

  Heb je last van achillespees klachten? Probeer dan de Falke Achilles sok. Deze sok heeft een medisch keurmerk, ontwikkeld in samenwerking met sportmedici en fysiotherapeuten. Deze sok is vergeleken met andere sokken een lange hardloopsok. De siliconen noppen masseren het weefsel aan de zijkant van de achillespees en bevorderen de doorbloeding. Je hoeft er daarnaast niet bang voor te zijn dat de hardloopsok afzakt.

  De sok werkt als een medisch sportbandage, stabiliseert de enkel en is geschikt voor elke sportschoen. Daarbij zorgt het voor een snelle vochtafvoer en droging door de drielaagse materiaalconstructie.

  Door de unieke linker- en rechtervoet heeft deze sok een optimale pasvorm.

 • Load More
Maak kennis met verschillende typen Falke sokken:

De beste hardloopsokken

Wij hebben hierboven voor je benoemd waar goede hardloopsokken aan moeten voldoen: afgestemd op de linker- en rechtervoet zodat de sok beter aansluit aan de voet, een goede dempende werking voor het voetbed en ervoor zorgen dat het vocht goed wordt afgevoerd. Daarnaast gaven wij bij je aan welke hardloopsokken wij in ons assortiment hebben. Deze zijn van het merk Falke, wat een van de beste merken is op het gebied van hardloopsokken.

De beste hardloopsokken verschillen per persoon. Aan de hand van de vorm van je voet, de hoeveelheid zweet die je produceert en je andere persoonlijke voorkeuren is er een geschikte en goede hardloopsok voor jou. Wanneer je bij ons langskomt voor een adviesgesprek in Horst of Venlo, adviseren wij je graag over de beste hardloopsokken voor jou. Maak eenvoudig online een afspraak, bel ons of stuur ons een e-mail. Dan zorgen wij ervoor dat jij de geschikte sok vindt, zodat jij weer op een fijne manier kunt gaan hardlopen met de beste hardloopsokken.

 

Neem contact met ons op
De beste hardloopsokken