Wandelkleding

Wandelkleding

De keuze van jouw wandeluitrusting is afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld de weersomstandigheden, de afstand, het gebied waar je wandelt, de tijd dat je onderweg zult zijn en natuurlijk ook je persoonlijke voorkeuren. Het LoopCentrum biedt wandelkleding die perfect bij jou past.

Functionele wandelkleding zorgt dat de lichaamswarmte gereguleerd wordt, transpiratievocht goed afgevoerd wordt én beschermt tegen wind en regen. Wij adviseren om het principe van laagjes te hanteren bij de keuze van je wandelkleding. Hiermee ben je maximaal flexibel, afhankelijk van de weersomstandigheden kies je voor 1, 2 of 3 lagen.

Je kan zonder afspraak binnenlopen om de kleding te bekijken, passen en desgewenst advies te krijgen!

Wandelkleding

Het 3-lagen principe

Wij adviseren het meerlagen principe toe te passen bij het samenstellen van jouw wandeloutfit zodat jij het hele jaar door comfortabel op pad kunt gaan!

  1. De eerste laag is het sportondergoed en staat direct in contact met de huid. Deze laag zorgt voor opname en afvoer van transpiratievocht. Sportondergoed is gemaakt van synthetische materialen of merino wol. Door de goede pasvorm en de elastische eigenschappen van het materiaal zit het als een tweede huid op uw lichaam.
  2. De tweede laag is een isolerende tussenlaag met als doel je lichaam comfortabel warm houden en transpiratievocht uit de eerste laag afvoeren naar de buitenste laag waar het kan verdampen. Denk hierbij aan ademende shirtjes, fleece truien en natuurlijk de wandelbroek.
  3. De derde laag beschermt je tegen water en/of wind. Eigenschappen van de beschermende buitenlaag zijn winddicht, ademend en eventueel waterdicht.

De verschillende lagen functionele kleding werken met elkaar samen. Je kunt ze combineren afhankelijk van de weersomstandigheden. Meerdere dunne lagen geven voldoende warmte, zonder dat je oververhit raakt. Ook ben je met meerdere laagjes maximaal flexibel.

Het 3-lagen principe

In het LoopCentrum hebben wij wandelkleding van

Kleding shoppen zonder afspraak!

Je kunt zonder afspraak vrijblijvend bij ons in het LoopCentrum komen shoppen voor kleding, accessoires, sokken, compressiekousen, hartslagmeters en sportbeha’s.

Voor schoenadvies vragen wij je om wél een afspraak te maken!

Wij nodigen je van harte uit om onze grote collectie, waaronder ook de sale, te bekijken en te passen. Uiteraard staat de koffie klaar.

Wil je door één van onze experts geadviseerd worden over wat voor jou de beste wandelkleding is? Wij helpen je graag!

Kleding shoppen zonder afspraak!