Onze samenwerking met medische specialisten

Het LoopCentrum werkt intensief samen met medische experts met verschillende medische disciplines. Wij ontvangen dan ook dagelijks hardlopers en/of wandelaars die door hun fysio- of podotherapeut zijn doorverwezen naar het LoopCentrum, vanwege onze specialistische aanpak. Maar bijvoorbeeld ook pedicures, trainers, diëtisten, orthopeden en orthopedisch schoenmakers adviseren cliënten steeds vaker om bij ons langs te komen vanwege onze kennis. Daar zijn we natuurlijk trots op!

Wij hechten ontzettend veel waarde aan ons medisch netwerk. We zijn enorm overtuigd van de kracht van deze samenwerking. De medische specialist heeft de medische (vak)kennis en weet waar de blessure of klacht vandaan komt en (indien nodig) hoe dat deze behandeld dient te worden. Bij het LoopCentrum hebben we de uitgebreide kennis van schoenen, om bij ieder specifieke klacht of blessure, de juiste schoen aan te bevelen. Zo versterken we elkaar én kunnen we de hardloper / wandelaar van het allerbeste advies voorzien.

Onze samenwerking met medische specialisten

Clinics voor o.a. podo- en fysiotherapeuten

Wij verzorgen in het LoopCentrum bijvoorbeeld ook regelmatig clinics voor fysio- en podotherapeuten. Tijdens zo’n clinic laten we onze statische en dynamische analyse zien, bekijken we de functionaliteit van het actuele schoenenaanbod en hebben we het over de relatie tussen fysieke klachten en schoenen. Dit alles maakt deze sessies bijzonder zinvol, voor zowel de medische specialisten als de adviseurs van het LoopCentrum! Ben jij werkzaam in de medisch sector en lijkt het je interessant om eens een dagdeel “mee te lopen” met een specialist van het LoopCentrum? Of ben je geïnteresseerd in een presentatie door een van onze adviseurs, voor meerdere personen? Stuur een vrijblijvende mail naar

Clinics voor o.a. podo- en fysiotherapeuten

Klachten? Neem contact op met een medisch specialist!

Is er ondanks het dragen van de functioneel juiste schoenen sprake van een blessure? Dan adviseren we om contact op te nemen met een medisch specialist. Dit is in de meeste gevallen een sportarts, (sport)podotherapeut of (sport)fysiotherapeut. In vrijwel ons gehele verzorgingsgebied werken wij nauw samen met therapeuten die net als wij ‘kwaliteit’ hoog in het vaandel hebben staan. Als het nodig is worden gegevens uitgewisseld om samen zo optimaal mogelijk te kunnen adviseren.

Klik op de knop links boven in het kaartje en blader door ons medisch netwerk.

Klachten? Neem contact op met een medisch specialist!

Medisch netwerk

Sanne Caelers
"Ik werk intensief samen met het LoopCentrum. We delen de kennis van het bewegingsapparaat en koppelen deze kennis aan producten. Hiermee hebben we al vele geblesseerde lopers weer op pad geholpen! "

Sanne Caelers

Fysiotherapeute en specialist op het gebied van (hardloop)blessures bij Sanne Caelers - Fysio Atelier

Huub Hendrickx
"Al jarenlang werk ik met het LoopCentrum samen om 'mijn' lopers te voorzien van het beste materiaal. Ik ken de werkwijze door-en-door en verwijs lopers dan ook met een gerust hart naar het LoopCentrum!"

Huub Hendrickx

Hardloopspecialist en eigenaar bij 2run4fun

Erik Wolters
"Sinds jaar en dag heeft Vividus centrum voor Gezondheid een warme (werk)relatie met het LoopCentrum. De combinatie van adviseren en de looptest, waarbij het looppatroon via camera en RS Scan wordt vastgelegd en geanalyseerd, sluit nauw aan bij onze therapieën om blessures en andere klachten m.b.t. het bewegingsapparaat te behandelen."

Erik Wolters

Chiropractor, DGA bij Vividus Centrum voor Gezondheid

Kris Seuren
"7 Mooie jaren heb ik zelf binnen het LoopCentrum mogen werken. Inmiddels heb ik mij volledig op de Podotherapie gericht en gebruik ik de kennis die ik heb opgedaan bij het LoopCentrum nog dagelijks in de praktijk. De hardloop- en/of wandelschoen is een belangrijk onderdeel in het behandelen van bepaalde klachten en het is daarom ook fijn om mensen met een gerust hart naar het LoopCentrum te kunnen verwijzen."

Kris Seuren

Podotherapeut bij Podotherapie 3D-VCN Horst

Maurice van Lierop
"Voor een top advies op maat verwijzen wij onze klanten al een aantal jaren door naar het LoopCentrum waar ze een professioneel en afgemeten advies omtrent looptechniek en de juiste schoenen krijgen. De afwikkeling van de voet en stand van het been tijdens joggen en zelfs wandelen kan individueel veel afwijken. Hier hoort een bijpassende schoen bij.

Namens mijn bedrijf MovementPro die gespecialiseerd is in personal training, voeding en coaching outdoor in Weert en omstreken vinden wij het heel belangrijk dat onze klanten de beste schoenen en service krijgen. Zeker ter blessure preventie! Deze adviserende rol vervult het LoopCentrum uitstekend!"

Maurice van Lierop

Personal Trainer, Voeding & Lifestylecoach bij MovementPro

Rob Thijssen
"De sportmedische kennis is een vak apart en de markt voor hardloopschoenen is continu in verandering. Door mijn expertise te combineren met de expertise binnen het LoopCentrum, kunnen we de hardloper voorzien van het beste advies.
Bij het LoopCentrum verkopen ze niet alleen maar een product. Ze staan echt klaar voor hun klanten.
"

Rob Thijssen

Sport-Podotherapeut bij Thijssen en Gubbels