Hardlopen
met compressiekousen

Compressiekousen een uitkomst voor hardlopers!

Compressiekousen behoren inmiddels bij veel hardlopers tot de basisuitrusting.
Hardloop compressiekousen zorgen voor een gedoseerde druk op het onderbeen, welke aflopend is van de enkel naar de knie. Deze extra druk op je onderbeen zorgt voor:​

  • ondersteuning van de spierpomp-werking in je kuit
  • betere afvoer van afvalstoffen die vrijkomen bij inspanning
  • minder kans op vochtophoping
  • extra schokbreking voor de kuitspieren (minder spierschade)
  • uitstel van vermoeidheid in de spieren van je onderbeen
  • beter herstel na inspanning
  • een gunstig effect op spier- en peesklachten (bv shinsplins of achillespeesklachten)
Compressiekousen een uitkomst voor hardlopers!

Compressiekousen zijn effectief bij het voorkomen van blessures

Het gebruik van compressiekousen blijkt effectief te zijn bij het voorkomen van blessures en het stimuleren van herstel. Tijdens de voetlanding verminderen de sokken aanzienlijk de zijwaartse (laterale) beweging en beperken ze de belasting op de kuitspieren, wat van nature gevoelig is voor schudden. Hierdoor worden trekkrachten op het scheenbeenvlies en de achillespezen verminderd.

De compressie zorgt bovendien voor een vermindering van de schok in de kuit bij de voetlanding, wat resulteert in minder spierschade. Minder spierschade heeft als bijkomend voordeel dat er minder vocht wordt vastgehouden in de intercellulaire ruimtes.

Compressiekousen kunnen dus zorgen voor minder ongemakken, plezieriger hardlopen en zelfs betere prestaties. compressiekousen zijn bewezen effectief!

Compressiekousen zijn effectief bij het voorkomen van blessures

Een nauwkeurige meting voor jouw hardloop compressiekousen

Voor een optimale werking is het belangrijk dat de kousen deskundig aangemeten worden. We doen dit namelijk op wel 5 verschillende meetpunten. Een nauwkeurige meting van jou hardloop compressiekousen wordt aanbevolen om de combinatie van een relatief hoge compressie en een afnemend drukverloop van je onderbeen te kunnen meten. De schoenmaat alleen is namelijk niet voldoende om informatie te krijgen over de vorm van je onderbeen. Iemand met dezelfde schoenmaat kan een andere kuitomvang hebben. Je benen worden op vijf specifieke punten gemeten, en in combinatie met je schoenmaat resulteert dit in de ideale maat voor jouw compressiekous.

Wil je advies over hardloop compressiekousen, maak dan gerust een online afspraak in onze winkel in Horst of Venlo.

Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 077-3987100 of per mail via service@hetloopcentrum.nl. We helpen je graag verder!

 

Contact
Een nauwkeurige meting voor jouw hardloop compressiekousen

Dit zeggen onze partners over het LoopCentrum

Huub Hendrickx
"Al jarenlang werk ik met het LoopCentrum samen om 'mijn' lopers te voorzien van het beste materiaal. Ik ken de werkwijze door-en-door en verwijs lopers dan ook met een gerust hart naar het LoopCentrum!"

Huub Hendrickx

Hardloopspecialist en eigenaar bij 2run4fun

Erik Wolters
"Sinds jaar en dag heeft Vividus centrum voor Gezondheid een warme (werk)relatie met het LoopCentrum. De combinatie van adviseren en de looptest, waarbij het looppatroon via camera en RS Scan wordt vastgelegd en geanalyseerd, sluit nauw aan bij onze therapieën om blessures en andere klachten m.b.t. het bewegingsapparaat te behandelen."

Erik Wolters

Chiropractor, DGA bij Vividus Centrum voor Gezondheid

Sanne Caelers
"Ik werk intensief samen met het LoopCentrum. We delen de kennis van het bewegingsapparaat en koppelen deze kennis aan producten. Hiermee hebben we al vele geblesseerde lopers weer op pad geholpen! "

Sanne Caelers

Fysiotherapeute en specialist op het gebied van (hardloop)blessures bij Sanne Caelers - Fysio Atelier