Inlegzool wandelschoen

Een passende inlegzool voor jouw wandelschoenen

Een wandelschoen die past bij jouw voettype en looppatroon is de basis om blessurevrij te kunnen wandelen. Soms adviseren wij om de originele inlegzolen van wandelschoenen te vervangen door een ander type zool. Hiermee kun je de voet meer ondersteunen en/of meer comfort geven en daarmee het wandelplezier nog meer vergroten. Het dragen van een andere inlegzool kan nodig zijn op basis van je voettype, looppatroon of bij aanhoudende klachten of blessures. Wij werken samen met een groot netwerk van podotherapeuten, het kan zijn dat wij je doorverwijzen om een maatwerk inlegzool te laten maken. Wij ontdekken deze zaken naar aanleiding van ons uitgebreide intakegesprek en de voetanalyse bij Het LoopCentrum. Naast het hebben van een goede wandelschoen met de juiste inlegzool, is het erg belangrijk om ook de juiste wandelsokken te dragen.

Wil jij direct zo’n adviesgesprek inplannen! Dat kan eenvoudig online.

Plan een advies gesprek
Een passende inlegzool voor jouw wandelschoenen

De voordelen van een inlegzool

Soms zijn de standaard inlegzolen van wandelschoenen niet helemaal geschikt voor jouw voet, dit kan komen door je manier van lopen of om een andere reden zoals klachten of blessures. Een andere inlegzool voor je wandelschoen heeft in dat geval verschillende voordelen. Het kan:

  • het loopcomfort verbeteren, waardoor jij meer wandelplezier beleeft;
  • een betere pasvorm creëren, doordat de inlegzool beter op jouw voet is afgestemd t.o.v. de standaard zool van de wandelschoen;
  • blaarvorming voorkomen, omdat de inlegzool onder andere voorkomt dat jij gaat schuiven in de wandelschoen;
  • de voetboog ondersteunen: veel inlegzolen bevatten een verhoging bij de voetboog, waardoor het zooltje beter aansluit bij jouw voet;
  • meer demping bieden, doordat de nieuwe inlegzool van de wandelschoen van een ander materiaal is gemaakt.
  • eventuele pijntjes voorkomen of verhelpen: wanneer de inlegzool van jouw wandelschoen beter op jouw voet is afgestemd en dus beter aansluit bij jouw voettype,  kan dit drukpunten verminderen en dus ook pijntjes verminderen.
  • sturing geven aan de afwikkeling: inlegzolen voor wandelschoenen kunnen ervoor zorgen ervoor dat jij je voet net op een andere manier afwikkelt tijdens het wandelen, waardoor je meer stabiliteit ervaart en daardoor minder kans op klachten hebt.
  • een hielspoorklacht mogelijk oplossen, doordat de druk onder je hiel verlicht wordt.
De voordelen van een inlegzool

Vind inlegzolen voor jouw wandelschoen

Heb jij het idee dat andere inlegzolen in je wandelschoen jouw wandelplezier zullen vergroten? Dan raden wij je aan om een afspraak te maken bij Het LoopCentrum in Horst of Venlo. Onze experts helpen je graag bij het vinden van de juiste inlegzool. Dit doen we door jouw voeten uitgebreid te analyseren. Hiervoor gebruiken we de podoscoop (voetspiegel), RS-scan (drukmeting) en high-speed camera. De informatie en data analyseren we om te bepalen welke inlegzool voor de wandelschoen perfect bij jou past. Mogelijk verwijzen wij door naar een podotherapeut binnen ons netwerk. Het enige wat jij hoeft te doen is online een afspraak te maken!

Maak een afspraak