Onderkleding

Waarom speciale onderkleding tijdens het sporten?

Sportondergoed wordt direct op de huid gedragen en is gemaakt van synthetische materialen of merinowol. Door de goede pasvorm en de elastische eigenschappen van het materiaal zit het als een tweede huid op uw lichaam. Optimale bewegingsvrijheid gegarandeerd!

Sportondergoed kan het hele jaar gedragen worden. Ideaal tijdens het sporten, maar ook als u niet actief bezig bent kan het bijzonder aangenaam zijn. Als eerste kledinglaag zorgt het ervoor dat uw lichaam op de juiste temperatuur blijft, zowel in de winter als in de zomer.

Aangenaam warm in de winter
Op koude dagen zorgt thermokleding ervoor dat u aangenaam warm blijft en in combinatie met een tweede of zelfs derde kledinglaag bent u klaar om koud en nat weer te doorstaan. Kijk hier voor meer uitleg over het drielagen principe van sportkleding. Door de samenstelling van het materiaal is thermo-ondergoed in staat om transpiratievocht af te voeren, waardoor uw huid droger blijft. Bovendien heeft thermokleding een optimale pasvorm en biedt het tegelijkertijd veel bewegingsvrijheid.

Waarom speciale onderkleding tijdens het sporten?

Koel blijven in de zomer
Ook in de zomer is dragen van sportondergoed aan te raden. Door snelle afvoer van transpiratievocht heeft het een verkoelend effect op het lichaam. Kies bij hogere temperaturen voor een dunnere laag sportondergoed dan in de winter.

Sommige merken verwerken zilver-ionen in hun sportondergoed, waardoor nare luchtjes kunnen worden gereduceerd. Dit geeft een prettig gevoel tijdens het sporten want u blijft langer fris.

Eigenschappen van sportondergoed:

  • is elastisch waardoor het goed aansluit op uw lichaam
  • voert uw transpiratievocht snel af
  • is snel drogend
  • houdt nagenoeg geen vocht vast.
  • biedt optimale bewegingsvrijheid
  • kent nauwelijks naden door de speciale breitechniek

Het LoopCentrum heeft diverse merken sportondergoed in haar assortiment en onze adviseurs helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

In het LoopCentrum hebben wij onderkleding van: