Hoe gaat een analyse in zijn werk?
Bij het LoopCentrum bestaat een analyse met schoenadvies uit een aantal verschillende onderdelen. Een adviseur zal ongeveer 45 minuten lang volledige aandacht hebben voor jouw voeten, looppatroon, blessuregeschiedenis en wensen. Het doorlopen van een analyse heeft als doel het best passende schoenadvies geven. Ben je nieuwsgierig hoe zo’n analyse in zijn werk gaat? Lees dan snel verder! Op deze pagina vindt je namelijk alle informatie over ons analyseproces:
Onze voet- en loopanalyse met het bijbehorende advies kost € 30,-. Bij aankoop van schoenen vervallen deze kosten, en is het dus gratis. Kom je alleen voor een analyse en besluit je geen schoenen te kopen? Dan reken je dus € 30,- af. Wanneer je later alsnog schoenen komt kopen, worden deze kosten uiteraard van het aankoopbedrag in mindering gebracht.
Ben je toe aan nieuwe hardloop- of wandelschoenen? Maak snel een afspraak!
Stap 1 – Intakegesprek
Je zoektocht naar de juiste hardloop- of wandelschoenen begint met een intakegesprek met één van onze adviseurs. Hierin bespreken we je wensen, doelen, ervaringen uit het verleden en mogelijk ook blessures. Er is veel informatie nodig om de juiste schoenen te kunnen adviseren. Deze moeten namelijk afgestemd worden op bijvoorbeeld de samenstelling en opbouw van de verschillende schoenen, de hardheden van materialen en pasvorm. Ook kennis over anatomie, lichaamsbouw, trainingsleer en blessures zijn essentieel. De adviseurs van het LoopCentrum zijn allen goed opgeleid en hebben zelf affiniteit met de sport. Hierdoor weten ze perfect waar ze het over hebben en geven ze het beste hardloop- en wandelschoenadvies!
Stap 2 - Slijtagepatroon bekijken
Zijn je huidige hardloop- of wandelschoenen toe aan vervaging? Neem dan zeker mee tijden je bezoek aan het LoopCentrum! We bekijken graag het slijtagepatroon van de schoen. Mogelijk ontdekken we bepaald drukpunt of patroon op de binnenzool dat ongemakken kan veroorzaken. Ook zijn we benieuwd of de huidige schoenen goed zijn bevallen of dat er juist verbeterpunten zijn. Daarnaast geeft dit een uitstekende indruk van het looppatroon, bepaalde gebruikerssporen en levensduur passend bij het gebruik.
Stap 3 - Voetanalyse
Om een goed beeld te krijgen van het voettype, de drukverdeling en de beenstand is het belangrijk om een statische, ofwel stilstaande, voetanalyse te doen. Op een voetspiegel wordt zichtbaar welke delen van de voet meer druk vertonen dan andere. Ook ziet de adviseur direct of er bepaalde vergroeiingen, knobbels of drukpunten op de voet zitten. Hier kan bij de schoenkeuze direct rekening mee worden gehouden. Het is echter niet voldoende om alleen op basis van een statische (stilstaande) analyse te bepalen welke schoenen iemand nodig heeft. Deze analyse zegt namelijk niets over de afwikkeling van de voeten tijdens het lopen.
Stap 4 - Voeten opmeten
We meten je voeten uitgebreid op. We meten de voeten in zowel de lengte áls de breedte. Onze collectie biedt een ruime keuze aan lengte en (extra)breedtematen. Denk aan extra smal in de voorvoet, tot naadloos rondom het grote teengewricht. Of schoenen in maat eu 50 voor de extreem grote voet of maat eu 36 voor de kleine voet. Op deze manier zijn we in staat om de pasvorm te vinden die het beste bij jou past.
Stap 5 - Opname maken
We maken op onze baan een opname met high speed camera’s, deze maken ca. 200 foto’s per seconde waardoor het mogelijk is om uiterst gedetailleerd het enkelgewricht en de afwikkeling van de voet in beeld te brengen. Met een lengte van 30 meter hebben hardlopers en wandelaars voldoende ruimte om op hun normale tempo te kunnen lopen voor de opname. De landing, steunfase en afwikkeling worden in beeld gebracht in deze ‘dynamische analyse’. De opname die we maken kun je thuis ook nog eens rustig terugkijken. Op de kassabon vind je jouw unieke inlogcode, waarmee je jouw eigen opname kunt bekijken.
Bekijk hier jouw camera opname
Stap 6 - Drukmeting RS Scan
Terwijl de high speed camera’s een video opname maken, wordt er een drukmeting gedaan met de zogenaamde RS Scan. Dit is een meetsysteem dat middels 16.000 sensoren de drukverdeling onder de voet in kaart brengt terwijl je loopt. Zo krijgen we een compleet beeld van wat er gebeurt, van landing tot het weer loslaten van de grond. In het volgende blog ontdek je alles over deze RS Scan. De wandelaar doet deze scan op sokken om het afwikkelpatroon in kaart te brengen. De hardloper test elk paar schoenen op deze rs-scan zodat de resultaten met elkaar vergeleken kunnen worden.
Stap 7 - Resultaten bekijken
Samen met de adviseur bekijk je de camera opnames en RS-scan resultaten. Deze geven inzicht in jouw looppatroon. Op basis van deze resultaten kiest de adviseur welke opties er nog meer in aanmerking komen bij dit looppatroon, de voet en de wensen. Het proces van passen en testen zal uiteindelijk leiden tot het best passende schoenadvies.
Ook kun je natuurlijk advies krijgen over zolen, sokken, strikmethodes en accessoires. Als een van deze een functionele toevoeging heeft aan het verbeteren van het looppatroon of comfort, kan de adviseur hierin verschillende opties aandragen.
Stap 8 - Uitproberen
De schoenen die de adviseur heeft geselecteerd, moeten natuurlijk uitgeprobeerd worden! Nadat de pasvorm is gecontroleerd, kun je de schoenen uittesten op onze baan door de winkel. Uiteraard maken we gebruik van onze apparatuur om te controleren of deze schoenen ook echt voor jou geschikt zijn.
Stap 9 - Opnames bekijken
De camera opnames van de aangekochte schoenen, zetten we online op onze website. Je krijgt een login en wachtwoord waarmee je thuis deze kan bekijken, of bijvoorbeeld bespreken met je behandelend fysiotherapeut!
Online afspraak maken