De innovatieve aanpak
van het LoopCentrum

Stap 1 - Intakegesprek

Je zoektocht naar de juiste hardloop- of wandelschoenen begint met een intakegesprek met één van onze specialisten. Hierin bespreken we je wensen, doelen, ervaringen uit het verleden en mogelijk ook blessures. Er is veel kennis nodig om het juiste schoenen advies te kunnen geven. Denk aan de samenstelling en opbouw van de verschillende schoenen, de hardheden van materialen. En ook kennis over anatomie, lichaamsbouw, trainingsleer en blessures zijn essentieel. De adviseurs en adviseuses van het LoopCentrum zijn allen goed opgeleid en hebben zelf affiniteit met de sport. Hierdoor weten ze perfect waar ze het over hebben en geven ze het beste hardloop- en wandelschoenadvies!

Stap 1 - Intakegesprek

Stap 2 - Slijtagepatroon bekijken

Mocht je al een paar hardloop- of wandelschoenen hebben en wil je deze vervangen, neem dan zeker je huidige schoenen mee naar het LoopCentrum. Soms zien we bijzonderheden aan het slijtagepatroon van de schoen of kunnen we een bepaald drukpunt herkennen op de binnenzool. Dit is vaak waardevol voor de verdere analyse.

Stap 2 - Slijtagepatroon bekijken

Stap 3 - Voetanalyse

Om een goed beeld te krijgen van het voettype, drukverdeling en de beenstand is het belangrijk om een statische, ofwel stilstaande, voetanalyse te doen. Dit gebeurt vaak op een voetspiegel waarbij zichtbaar wordt welke delen van de voet meer druk vertonen dan andere. Het is echter ook niet voldoende om alleen op basis van een statische analyse te bepalen welke hardloopschoenen iemand nodig heeft. Voor het geven van juist hardloopschoenen advies is meer nodig. Deze analyse zegt namelijk niets over de afwikkeling van de voeten tijdens het lopen.

Stap 3 - Voetanalyse

Stap 4 - Voeten opmeten

We meten je voeten goed op. Niet alleen in de lengte, maar ook juist in de breedte. Binnen onze collectie hebben we een ruime keuze aan verschillende lengte en (extra)breedtematen. Op deze manier zijn we in staat om de pasvorm te vinden die het beste bij jou past.

Stap 4 - Voeten opmeten

Stap 5 - Opname maken

We maken op onze indoor loopbaan een opname met high speed camera’s, deze maken ca. 200 foto’s per seconde waardoor het mogelijk is om uiterst gedetailleerd het enkelgewricht en de afwikkeling van de voet in beeld te brengen. Met een lengte van 30 meter hebben hardlopers voldoende ruimte om op hun normale tempo te kunnen lopen voor de opname. Ook van wandelaars worden de landing, steunfase en afwikkeling in beeld gebracht in de ‘dynamische analyse’. De opname die we maken kun je thuis ook nog eens rustig terugkijken. Op de kassabon vind je jouw unieke inlogcode, waarmee je jouw eigen opname kunt bekijken.

 

Bekijk hier jouw video op onze indoor baan. 
Stap 5 - Opname maken

Stap 6 - Drukmeting RS Scan

Terwijl de high speed camera’s hun opname maken wordt een dynamische drukmeting uitgevoerd met de zogenaamde RS Scan. Dit is een drukmeetsysteem dat middels 16.000 sensoren de drukverdeling onder de voet in kaart brengt terwijl je loopt. Zo krijgen we een compleet beeld van wat er gebeurt, van landing tot het weer loslaten van de grond. In het volgende blog ontdek je alles over deze RS Scan.

 

Stap 6 - Drukmeting RS Scan

Stap 7 - Resultaten bekijken

Samen met de adviseur bekijk je de camera opnames en RS Scan resultaten, waardoor je inzicht krijgt in jouw looppatroon. Vervolgens kiest de adviseur een paar, of meerdere paren, schoenen erbij op basis van deze resultaten.

Stap 7 - Resultaten bekijken

Stap 8 - Uitproberen

De schoenen die de adviseur voor je uitgekozen heeft moeten natuurlijk uitgeprobeerd worden! Nadat de pasvorm is gecontroleerd maak je een testronde op de schoenen. Uiteraard maken we weer gebruik van onze apparatuur om te controleren of deze schoenen ook echt voor jou geschikt zijn.

Stap 8 - Uitproberen

Stap 9 - Opnames bekijken

Wanneer je een nieuw paar hardloop- of wandelschoenen bij ons gekocht hebt kan je ze thuis lekker gaan testen. De camera opnames die we van je aangekochte schoenen hebben gemaakt zetten we online op onze website. Je krijgt een loginnaam en wachtwoord mee zodat je deze thuis nog een kan bekijken, of bijvoorbeeld bespreken met je behandelend fysiotherapeut!

Kosten

Let op: onze voet- en loopanalyse met het bijbehorende advies kost € 30,-. Bij aankoop van schoenen is dit echter gratis. Kom je alleen voor een analyse, bijvoorbeeld op verzoek van je fysiotherapeut? Dan reken je dus € 30,- af. Wanneer je later alsnog schoenen komt kopen, worden deze kosten uiteraard van het aankoopbedrag in mindering gebracht.

Ben je toe aan nieuwe hardloop- of wandelschoenen? Maak snel een afspraak!

Online afspraak maken
Stap 9 - Opnames bekijken

Dit zijn onze ervaren adviseurs

"Wij investeren in kennis, kunde en materiaal. Onze adviseurs zijn ons belangrijkste kapitaal, worden intensief opgeleid en zijn experts op het gebied van voetbeweging."

Rik

Adviseur en opleidingscoördinator bij het LoopCentrum Horst aan de Maas

Online afspraak maken

Dit zijn onze ervaren adviseurs

"Wij zorgen dat jij vol vertrouwen, gemotiveerd en blessurevrij op pad kunt. Of het nu gaat om je eerste halve marathon, je wekelijkse rondje door het park, een huttentocht in de Alpen of deelnemen aan de 4-daagse: iedere uitdaging is er één."

Suzanne

Adviseuse en opleidster bij het LoopCentrum Horst aan de Maas

Online afspraak maken

Dit zijn onze ervaren adviseurs

"Wij koppelen ons advies aan de verkoop van kwaliteitsproducten. Onze collectie kenmerkt zich door functionaliteit en kwaliteit."

Yordan

Adviseur en inkoper bij het LoopCentrum Horst aan de Maas

Online afspraak maken

Dit zeggen specialisten over het LoopCentrum

Huub Hendrickx
"Al jarenlang werk ik met het LoopCentrum samen om 'mijn' lopers te voorzien van het beste materiaal. Ik ken de werkwijze door-en-door en verwijs lopers dan ook met een gerust hart naar het LoopCentrum!"

Huub Hendrickx

Hardloopspecialist en eigenaar bij 2run4fun

Erik Wolters
"Sinds jaar en dag heeft Vividus centrum voor Gezondheid een warme (werk)relatie met het LoopCentrum. De combinatie van adviseren en de looptest, waarbij het looppatroon via camera en RS Scan wordt vastgelegd en geanalyseerd, sluit nauw aan bij onze therapieën om blessures en andere klachten m.b.t. het bewegingsapparaat te behandelen."

Erik Wolters

Chiropractor, DGA bij Vividus Centrum voor Gezondheid

Sanne Caelers
"Ik werk intensief samen met het LoopCentrum. We delen de kennis van het bewegingsapparaat en koppelen deze kennis aan producten. Hiermee hebben we al vele geblesseerde lopers weer op pad geholpen! "

Sanne Caelers

Fysiotherapeute en specialist op het gebied van (hardloop)blessures bij Sanne Caelers - Fysio Atelier