Tips voor goede wandelsokken

Hoe kies je de juiste wandelsokken? Wij geven je graag een aantal tips & tricks!

Naast het belang van goede en stevige wandelschoenen, is het belangrijk dat je tijdens je wandeltocht ook goede wandelsokken aantrekt. Wandelsokken hebben een andere samenstelling en pasvorm dan reguliere sokken.

Waarom kiezen voor wandelsokken?

  1. Wandelsokken hebben amper tot geen naden en ze beschikken over een nauwsluitende fit waardoor er geen drukpunten ontstaan. Dit voorkomt pijntjes aan de voet na een (lange) wandeltocht. 
  2. Het materiaal van de wandelsokken bestaat vaak uit een mix van verschillende functionele vezels (met of zonder het natuurlijke wol) die een goed vochtregulerend vermogen hebben. Hierdoor worden je sokken niet snel nat en is de kans op blaren kleiner.
  3. Door de drielaagse constructie en de hoogwaardige materialen van de wandelsokken houden je voeten de perfecte temperatuur, omdat vocht wordt afgevoerd en warmte wordt behouden.
  4. Een goede wandelsok draagt bij aan de schokdemping wat het draagcomfort van je wandelschoen beter maakt.
  5. De wandelsokken in ons assortiment beschikken over een perfecte pasvorm, doordat ze ontworpen zijn naar de linker- en rechtervoet. En ook is er onderscheid in pasvorm tussen dames en herensokken.

Stappenplan wandelsokken wassen:

👉Was je wandelsokken binnenste buiten (en niet verfrommeld tot een balletje)

👉Gebruik een wasmiddel geschikt voor wol

👉Houdt een wastemperatuur van 30ºC

👉Droog de wandelsokken aan de waslijn

👉Berg je wandelsokken gevouwen op (niet verfrommeld)

Ook is het heel belangrijk dat je jouw wandelsokkel op tijd vervangt. Wacht dus niet tot ze helemaal versleten zijn en koop nieuwe als de pasvorm niet meer optimaal is of als ze niet meer lekker zitten. Check voor je wandeltochten de kwaliteit van je sokken (en kom niet voor verrassingen te staan zoals de eigenaar van de sok op de foto).En beste wandelaar, hou de natuur schoon en laat je sokken niet achter in de natuur!

Voor nog meer informatie over het belang van goede wandelsokken: zie het volgende artikel

Bij het LoopCentrum in Venlo en in Horst ontvang je €10 korting bij aankoop van 3 paar Falke wandelsokken!

Maak snel een afspraak in het LoopCentrum