De voordelen van Falke Stabilizing sokken

Beleef onvergetelijke avonturen tijdens lange wandelingen, zonder in te leveren op comfort en veiligheid. Wandelen op onregelmatig terrein zoals bossen, heide, bergen, rotsen kan het risico op enkelblessures verhogen. 

De Falke TK Stabilizing sok is gemaakt met een ingebreide compressiezone rondom de enkel. Door de extra druk worden receptoren in de voet gestimuleerd, waardoor de proprioceptie toeneemt. Proprioceptie is een zintuig en wordt ook wel positie of houding- zintuig genoemd en is erg belangrijk voor de motoriek en balans van het lichaam. Door de informatie die de proprioceptoren (sensoren) doorgeven weet je bijvoorbeeld welke houding je hebt (hoe je staat, zit of ligt), wat je handen, voeten etc. doen en hoe je beweegt. Door extra stimulatie van de sensoren verbetert het gevoel van steun en stevigheid van het gewricht. Lees hier alles over proprioceptie.

Eigenschappen van de TK Stabilizing wandelsokken

Dankzij de mix van merinowol geniet je altijd van optimale thermoregulatie – of het nu in de zon of in de regen is.  De medium polstering geeft optimaal draagcomfort en pasvorm, of je nu de voorkeur geeft aan lage of hoge wandelschoenen.

  • Zeer comfortabele wandelsokken voor oneffen terrein
  • Compressiezone om de stabiliteit te vergroten en het risico op verstuikingen te verminderen
  • Vochtafvoerende 3-laags constructie die de voeten droog en blaarvrij houden
  • Optimale pasvorm die is aangepast aan de specifieke eisen van de betreffende voet (duidelijke anatomische links-en-rechts pasvorm)
  • Thermoregulerende Merino wolmix met geurwerende eigenschappen
  • Medium demping voor bescherming en comfort in stress zones zoals de hiel, achillespees en tenen
  • Geschikt voor lage en hoge wandelschoenen
Eigenschappen van de TK Stabilizing wandelsokken