Sokken voor trailrunning: FALKE RU trail

FALKE RU Trail

In het kort: een halfhoge sok die de enkel stabiliseert waardoor de kans op zwikken kleiner wordt. Maar waarom kan deze sok dit en waarom is dit juist bij trailrunning zo fijn?

  • Stabiliserend: Het stabiliseert de enkel door middel van compressie zones in een gebreid verband, waardoor het risico van vallen wordt geminimaliseerd.
  • Vochtregulerend: De vocht afvoerende 3-laags constructie helpt de voeten droog en blaarvrij te houden.
  • Materiaal: 97% polyamide – 3% elastaan. Een ademend en sneldrogend materiaal. De sok heeft een hoog absorptievermogen en zorgt dat vocht snel wordt afgevoerd. Dankzij de ademende materiaalmix ben je op elk moment verzekerd van een fris draaggevoel. 
  • Direct schoen contact: Lichte polstering in zool en teengedeelte zorgt voor directe krachtoverbrenging en snelheid. Ook biedt het een gebalanceerde bescherming van de voet en verminderd het drukplekken maar behoudt toch goed schoen contact.
  • Anatomische pasvorm: Er zit een verschil in pasvorm tussen de linker en rechter sok voor een optimale pasvorm. De sok is dus aangepast aan de specifieke eisen van de betreffende voet. Daarnaast zit er verschil in dames en heren sokken vanwege de gemiddelde breedte van de voet.