Het belang van de juiste wandelsok

De juiste wandelsok zal je helpen!

In onze winkels besteden we ruim aandacht aan het adviseren van de juiste wandelschoen. Tijdens de analyse geven we tevens uitleg over bijpassende wandelsokken. Je kunt de sokken ook meteen testen en ervaren. Waarom we dat doen? Goede wandelsokken dragen bij aan het loopcomfort en kunnen klachten en irritaties voorkomen!

Functioneel goede sokken onderscheiden zich door meerdere eigenschappen. We zetten er een aantal op een rij:

  • Goede wandelsokken zijn gemaakt van ademend en vochtafdrijvend materiaal. Doordat het vocht afgevoerd wordt blijven je voeten langer droog. Een juiste wandelsok zorgt dat je voeten zowel bij warm als bij koud weer op temperatuur blijven. Dit is belangrijk om irritaties of blaren te voorkomen. Met een natte sok om de voet wordt de huid zachter waardoor de kans op blaren groter is. De sokken die je overdag draagt, zijn vaak (volledig) gemaakt van katoen. Als je katoenvezels onder een microscoop bekijkt zie je dat deze vezels hol zijn van binnen. Dit zorgt ervoor dat transpiratievocht, net als een spons, door deze vezels wordt opgezogen. Een katoenen sok wordt dus nat en is daarom minder geschikt voor het wandelen.
  • Wandelsokken hebben nauwelijks naden en ze beschikken over een nauwsluitende fit waardoor er geen drukpunten ontstaan. Je voelt geen draadjes of extra stof en hebt minder kans op schuurplekken. 
  • Goede wandelsokken hebben een perfecte pasvorm. Alle sokken zijn gebreid op gespecialiseerde machines om een ergonomische pasvorm te bereiken, aangepast aan de anatomische eisen van de betreffende voet (links – rechts). Ook is er onderscheid in pasvorm tussen dames- en herensokken. Een damesvoet is over het algemeen smaller en de sokken dus ook. Dit alles zorgt ervoor dat de sok beter aansluit op je voet, dat je meer comfort ervaart tijdens het wandelen.
  • De achillespees en tenen zijn beter beschermd omdat de sokken op deze punten dikker geweven zijn.
  • Naast de demping van je wandelschoenen geven de juiste wandelsokken, door het comfortabele materiaal van het voetbed, ook extra demping.

 

De juiste wandelsok zal je helpen!

Vind je perfecte paar

De bovenstaande eigenschappen leveren belangrijke voordelen op. Zo loop je minder kans op blaren en blijft ook de temperatuur van de voeten tijdens het wandelen constanter. Immers zorgen natte sokken in de winter voor (te) koude voeten en kan de temperatuur in de zomer overmatig oplopen.

Variatie

Alle sokken in ons assortiment zijn ontworpen en gemaakt om de sporter middels bovenstaande eigenschappen te ondersteunen. Dit betekent echter niet dat elke sok hetzelfde is, de diversiteit is enorm. Er wordt onderscheid gemaakt in sokken voor dames en heren, maar bijvoorbeeld ook in lengte (hoge en lage modellen) en dikte, vocht transportatie en dempend vermogen. Wanneer de temperatuur langzaam afneemt is het de overweging waard om voor een dikkere sok te kiezen. Onze voeten zijn bij koud weer ook blij met een ‘dikke jas’. Voor wandelaars is er bijvoorbeeld de Falke TK 2 of TK 2 wool, de Odlo CeramiWarm hiking sock of de Meindl MT6 met merino wol. Deze sokken zijn ook prima te combineren met hoge wandelschoenen.

Een keuze met ons brede assortiment is echter niet zomaar gemaakt. Meer weten? Wij adviseren je graag over het assortiment zodat jij de beste wandelsokken voor jouw doelen kan kiezen. Vraag meteen ook naar de actuele acties van wandelsokken.

 

 

Vind je perfecte paar