Hardloopschoenen advies

Kies de functioneel juiste hardloopschoen!

Schoenen vormen de basis bij het hardlopen. Uit onderzoek blijkt dat je bij elke pas 3 tot 5 maal je eigen lichaamsgewicht moet opvangen. Dit is een grote belasting voor je spieren, pezen, botten en gewrichten. Om deze krachten goed te kunnen verwerken en daarmee de kans op blessures te verkleinen, is het van belang om op de functionele juiste hardloopschoen te lopen. Bij het bepalen van de beste schoenkeuze is het is essentieel dat er o.a. rekening gehouden wordt met jouw voettype, looppatroon en doelstellingen. Middels onze loopanalyse kunnen we jou vervolgens voorzien van het beste hardloopschoenen advies.

Vraag ons om advies
Kies de functioneel juiste hardloopschoen!

Gedegen advies voor hardloopschoenen

Ons schoenadvies komt tot stand met behulp van een voetspiegel, high-speed camera én de RS Scan, een twee meter lange drukplaat die middels 16.000 sensoren het drukverloop onder de voet in kaart brengt.

In het LoopCentrum worden opnames gemaakt met een industriële high-speed camera. Je loopt met een neutrale testschoen op onze 30 meter lange indoorbaan. Door de lengte van deze baan kan het normale duurlooptempo bereikt worden. Deze snelheid is van belang om jouw looppatroon objectief te beoordelen en daarmee de functioneel juiste hardloopschoen te kunnen adviseren.
De opnames worden samen met de adviseur bekeken.

Gedegen advies voor hardloopschoenen

Collectie

Naast het uitvoeren van een uitgebreide loopanalyse is het belangrijk dat er voldoende keuze is om de juiste schoen te vinden. Daarom beschikt het LoopCentrum over één van de grootste collecties hardloopschoenen van Nederland.

Twijfel je of er ook een schoen voor jou bij zit vanwege hele grote, of juist kleine of misschien wel hele smalle voeten? Neem gerust contact met ons op! We hebben een grote selectie aan grote en kleine maten en ook extra smalle en brede leesten.

Maak jouw afspraak
Collectie

Een selectie van onze merken:

Meer weten over onze analyse? - Video

Meer weten over onze analyse?

We hanteren een aanpak waarvoor al jarenlang vele hardlopers en wandelaars uit heel Nederland naar Horst aan de Maas en Venlo rijden. Een combinatie van uitgebreide ervaring, een eigenwijze visie op schoenadvies voor hardlopen, de meest geavanceerde technologie en één van de grootste collecties van Nederland zorgt ervoor dat vele podotherapeuten, (sport)artsen, fysiotherapeuten en podologen hun  patiënten doorverwijzen naar het LoopCentrum.

Je nieuwe hardloopschoenen koop je hier:

het LoopCentrum - Horst aan de Maas
Stationsstraat 137
5963 AA Horst aan de Maas

Bekijk de 360º tour

het LoopCentrum - Venlo
Koninginnesingel 7
5911 KB Venlo

Bekijk de 360º tour

Dit zeggen onze medische partners over ons advies:

Huub Hendrickx
"Al jarenlang werk ik met het LoopCentrum samen om 'mijn' lopers te voorzien van het beste materiaal. Ik ken de werkwijze door-en-door en verwijs lopers dan ook met een gerust hart naar het LoopCentrum!"

Huub Hendrickx

Hardloopspecialist en eigenaar bij 2run4fun

Erik Wolters
"Sinds jaar en dag heeft Vividus centrum voor Gezondheid een warme (werk)relatie met het LoopCentrum. De combinatie van adviseren en de looptest, waarbij het looppatroon via camera en RS Scan wordt vastgelegd en geanalyseerd, sluit nauw aan bij onze therapieën om blessures en andere klachten m.b.t. het bewegingsapparaat te behandelen."

Erik Wolters

Chiropractor, DGA bij Vividus Centrum voor Gezondheid

Sanne Caelers
"Ik werk intensief samen met het LoopCentrum. We delen de kennis van het bewegingsapparaat en koppelen deze kennis aan producten. Hiermee hebben we al vele geblesseerde lopers weer op pad geholpen! "

Sanne Caelers

Fysiotherapeute en specialist op het gebied van (hardloop)blessures bij Sanne Caelers - Fysio Atelier