Wedstrijdschoenen

Wedstrijdschoenen / Schoenen t.b.v. intervaltrainingen

Wedstrijdschoenen zijn lichter van gewicht, doordat de zolen en het bovenwerk minimaler zijn. Een wedstrijdschoen heeft t.o.v. een “normale” trainingsschoen minder dempend materiaal in de tussenlaag van de zool. De zool is reactiever waardoor je een directer grondcontact hebt. En omdat je gewicht bespaart aan je voeten kun je sneller lopen.

Het voordeel van een wedstrijdschoen zal bij een geoefende en belastbare loper merkbaar zijn tijdens de interval trainingen en wedstrijden. Deze schoenen laten je een snellere tijd lopen en geven je een psychologisch voordeel tijdens je wedstrijden. 

Brooks Hyperion Tempo

De Brooks Hyperion Tempo is een schoen die zeker binnen deze categorie valt. Met zijn lage gewicht van 207 gram en reactieve dempingslaag van DNA Flash zal dit het gevoel geven over het parcours te vliegen. Het bovenmateriaal van de schoen bestaat uit 1 stuk en is minimalistisch gehouden. Waar veel wedstrijdschoenen opgebouwd zijn met een zachte hielkap geeft de Hyperion Tempo daar juist wel de steun om een stabiel gevoel met de schoen te houden. De heeldrop van deze schoen, in vergelijking met andere wedstrijdschoenen, bedraagt 8 mm wat ervoor zorgt dat de kuiten en achillespezen ontzien zullen worden. 

De Hyperion Tempo is een perfecte schoen als alternatief voor je dagelijkse trainingsschoen om je sneller en efficiënter te laten lopen. Echter is het wel belangrijk om de je door een specialist te laten adviseren of de Hyperion Tempo voor jou geschikt is met het oog op je belastbaarheid en trainingsintensiteit.

Het LoopCentrum heeft een ruim assortiment wedstrijd- en lichte training schoenen op voorraad. Wellicht zou naast deze schoen ook nog een andere wedstrijdschoen met of zonder carbon plaat aan jouw wensen kunnen voldoen. Maak een online afspraak om je door een specialist van het LoopCentrum te laten adviseren welke “lichte” schoenen het beste bij je passen.

Maak een afspraak
Brooks Hyperion Tempo