De keuze voor een goede sportbeha

Het belang van een goede sportbeha

Onze hardloopspecialisten helpen je graag bij de keuze van een goede sportbeha. Het belang van een goede sportbeha wordt namelijk vaak onderschat. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van het dragen van een goede beha tijdens het sporten. 

Om te beginnen geven we je een kleine biologieles: de borst heeft geen spiermassa, en bestaat alleen uit vet- en bindweefsel, vocht en klieren. Overmatige beweging van de borsten zet de borsten onder druk. De schade die hierdoor kan ontstaan is onherstelbaar. Wanneer er geen ondersteuning is tijdens het bewegen/sporten kunnen deze verplaatsingen van tot wel 14 cm ondergaan. Dit is bij alle mogelijke cupmaten het geval. 

Het belang van een goede sportbeha

De voordelen van een goede sportbeha

Een goede sportbeha reduceert de borstbeweging en voorkomt schade aan het weefsel van je borsten. Overmatige beweging van je borsten leidt ook vaak tot pijnlijke en gevoelig borsten na het trainen of tot nekklachten en pijn in de rug en schouders (zie ook het volgende artikel). Dus wat je cupmaat of sport ook is, zorg voor een goed passende sportbeha.

Naast de juiste ondersteuning heeft een goede sportbeha de volgende eigenschappen:

  • Snel drogende materialen voor meer comfort, minder wrijving en een betere temperatuurregulatie
  • Duurzame, slijtvaste materialen
  • Vochtregulerend zodat je droog en comfortabel kunt blijven sporten

Laat je adviseren door een van onze adviseuses voor een beha die jou het juiste comfort en de juiste ondersteuning geeft. Check voor meer informatie ook ons artikel over de juiste maatvoering van de sportbeha

 

Maak een afspraak in het LoopCentrum
De voordelen van een goede sportbeha