Filiaal Venlo sluit per 1-8-2024

Vanwege de sterk toegenomen drukte sluit het LoopCentrum in Venlo per 1 augustus 2024

Een filiaal sluiten omdat het zo goed gaat: dat klinkt misschien vreemd, maar dat is het niet. We nemen je daarom graag mee in onze overwegingen. Toenemende en blijvende drukte, personeelsbeleid, voorraadbeheer, de focus van (medische) expertise en de energietransitie: allemaal redenen voor dit besluit.

Drukte en personeelsbeleid

Het is fantastisch om te ervaren dat onze eigenwijze werkwijze zo breed gewaardeerd wordt. Vanuit heel Nederland komen wandelaars en hardlopers naar onze speciaalzaak om zich te laten adviseren over hardlopen en wandelen. Onze zorgvuldig opgeleide adviseurs verkopen eigenlijk geen schoenen, maar advies en expertise. Zodat jij zorgeloos, blessurevrij en vol vertrouwen op pad kunt.

Deze drukte maakt het beheren van twee filialen uitdagend. Onze filialen in Horst en Venlo zijn vaak onevenredig druk – en door twee filialen samen te voegen kunnen we het grote klantenaanbod efficiënter adviseren. Het helpt vanzelfsprekend niet mee dat de arbeidsmarkt in de afgelopen jaren krap is geworden. 

Met het sluiten van ons filiaal in Venlo creëren we meer rust in onze personele bezetting, voor meer ruimte, tijd en aandacht voor onze klanten.

Focus van expertise en voorraad

Door onze filialen te bundelen in Horst is het voor ons gemakkelijker om onze voorraad te managen. Dit komt vooral ten goede aan de specifieke schoen segmenten, zoals onze collectie trail- en wedstrijdschoenen. Vanwege de dagelijkse doorverwijzingen van onze medische partners is het verstandig om onze (medische) expertise op één locatie te bundelen.

Energiemanagement

In de afgelopen jaren hebben wij al diverse stappen gezet om het LoopCentrum duurzamer te maken, zoals de installatie van warmtepompen en energiezuinige winkelverlichting. Met de sluiting van filiaal Venlo zetten we een mega-stap in het verminderen van ons energieverbruik.

Een einde van ons hockey-aanbod

Met de sluiting van ons filiaal in Venlo nemen we jammer genoeg ook afscheid van ons hockey-aanbod. 

  • vanaf 10-7 geniet je van leegverkoopkortingen van 50% tot wel 80% op de volledige hockey collectie in Venlo
  • vanaf 1-8-2024 is het LoopCentrum in Venlo gesloten.
  • tussen 7-8-2024 en 25-9-2024 is het HockeyCentrum in Venlo enkel geopend op woensdagmiddag tussen 15.00-17.00 uur voor hockey uitverkoop. Hiervoor mag je gewoon binnen wandelen, een afspraak maken is niet nodig.

Een ingrijpende upgrade in filiaal Horst

In 2025-2026 zal de verkeerssituatie rondom het LoopCentrum Horst ingrijpend veranderen. Dat is voor ons een unieke kans om onze bereikbaarheid en uitstraling een enorme upgrade te geven. We krijgen onder andere nog meer parkeerplaatsen, een opwaardering van het pand en een gewijzigde inrit. Allemaal verbeteringen die erop duiden dat wij de aankomende jaren onze positie als dé hardloop- en wandelschoenenspecialist van Nederland gaan versterken.

Tot slot

In de afgelopen jaren is het vestigingsklimaat in onze branche zo ingrijpend veranderd dat het niet logisch meer is om twee speciaalzaken op een afstand van minder dan 20 kilometer van elkaar te exploiteren. Wij begrijpen dat dit nieuws een teleurstelling is voor trouwe bezoekers van ons filiaal in Venlo. Onze welgemeende excuses daarvoor. 

Onze vaste Venlose gezichten Rob en Natascha staan vanaf 1 augustus nog steeds voor je klaar, maar dan in Horst. Mocht je een afspraak met hen willen inplannen, dan kan dat heel gemakkelijk via ons online afsprakensysteem. En met de trein sta je binnen 15 minuten vanaf station Venlo in de winkel van het LoopCentrum in Horst. Kom je met de auto, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Bedankt voor jullie begrip en hopelijk tot snel bij het LoopCentrum in Horst!

Afspraak maken