Het merk: Salomon

Salomon, een vertrouwd merk binnen het LoopCentrum

Bij het LoopCentrum hebben we al járenlang wandel-, trail- en hardloopschoenen van Salomon in onze collectie.

Het merk Salomon werd in 1947 opgericht in Annecy, in de Franse Alpen. François Salomon en zijn zoon bouwden eerst een grote naam op in de ski-wereld. Daarna ging Salomon ook producten voor wandelaars, hardlopers en fietsers produceren. Inmiddels is Salomon één van de grootste fabrikanten van outdoor kleding en accessoires. In 2002 brachten ze de beroemde XA-serie schoenen op de markt. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds een zeer succesvolle schoen.

“Play to enjoy, play to progress, play with the rules”

De schoenen van Salomon zijn licht en hebben een sportieve look. De afwikkeling is soepel en tegelijkertijd bieden ze toch veel stabiliteit. Salomon heeft een breed assortiment. Ze bieden trail-schoenen, lage en hoge (waterdichte) wandelschoenen en de meer robuuste bergschoenen. Alles voor zowel dames als heren. En ook voor kinderen zijn er goede wandelschoenen van Salomon.

De trail-running schoenen en veel wandelschoenen zijn uitgerust met een Contagrip® zool. Dit is een duurzame zool die goede grip geeft op natte, droge, harde of losse ondergrond. Ook uniek aan Salomonschoenen is het quicklace systeem. Dit is een minimalistische en sterke “veter” om met één beweging de veter te kunnen strikken.

De uitstekende kwaliteit, het mooie design en de technische details zijn zeer typerend voor Salomon.

Salomon wil mensen inspireren en motiveren om vaker de buitenlucht op te zoeken. In de hectische samenleving is het van groot belang om af en toe uit te checken en om te verbinding te maken met de natuur, dit verrijkt het leven van mensen. Deze missie komt tot uiting in het ontwerp van de producten.

Accessoires

Je maakt je outfit compleet met accessoires, zoals een rugzak, heuptas of drinksysteem. 

Salomon werkt bij de ontwikkeling van een nieuwe collectie nauw samen met de door hen gesponsorde atleten. Hierdoor krijgen de ontwerpers waardevolle feedback en dit zie je terug in kleine praktische details en de hoge kwaliteit van producten. Een voorbeeld hiervan is de trailrun rugzak. Deze heeft een zeer prettig draagcomfort hebben, is licht, en heeft slimme opbergvakken voor extra eten en drinken. Als aanvulling hierop zijn perfect passende drinkflessen en -zakken ontwikkeld.

 

De adviseurs van het LoopCentrum laten je graag kennismaken met het merk Salomon. Wij hebben een uitgebreid assortiment schoenen en accessoires op voorraad in onze winkels! 

Maak een afspraak
Accessoires

Greep uit onze collectie

Bij het LoopCentrum verkopen we al jaren producten van Salomon. Om je een indruk te kunnen geven van onze collectie, hebben we een aantal schoenen, accessoires en sfeerbeelden bij elkaar gezet. Voor onze volledige collectie kun je langs komen in de winkel.