Wandelschoenen

Onze nieuwste wandelschoenen en kleding uitgelicht

In deze rubriek zetten we onze nieuwste wandelschoenenschoenen in de spotlights. Wat maakt deze schoenen uniek? Hoe heeft de materiaalkeuze van de schoenen en kleding effect op het wandelen? En voor welke omstandigheden is een specifiek model dé perfecte wandelschoen? Je ontdekt het hier! 

Let op: dit zijn enkele modellen uit onze uitgebreide collectie wandelschoenen. Plan gerust een online afspraak in, onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van een passende wandelschoen.

Maak een afspraak en ontdek welke schoen bij jou past

Hanwag Coastrock

Nieuw in ons assortiment is Coastrock ES voor dames en heren. Deze lage, lichtgewicht wandelschoen is geschikt voor eenvoudig terrein en verharde paden. Ze kunnen ingezet worden voor wandeltochten en ook voor dagelijks gebruik. 

Om soepel afrollen van de voet mogelijk te maken, heeft de schoen geen hak. Hoe vlakker de ondergrond, hoe minder hak een schoen zou moeten hebben voor een vloeiende afwikkeling. 

De Coastrock ES is een volledig leren schoen gemaakt van hoogwaardig Perwanger-leer. De frisse kleurencombinaties onderstrepen het sportieve design van de schoen. 

Een duurzaam detail is het volledig PFC-vrije EcoShell-membraan, dat waterdichtheid en ademend vermogen combineert. 

De schoen is volledig PVC-vrij. De Hike Light zool is zeer licht en voelt zeer comfortabel door het zachte hiel- en teengedeelte van PU, en stabiliserende elementen in de middenvoet.

Hanwag Coastrock

Salewa Pedroc PTX

Bij het LoopCentrum werken we graag samen met Salewa. Deze Italiaanse schoenenproducent levert namelijk niet alleen wandelproducten van hoogstaande kwaliteit. Ze doen dit ook nog eens heel bewust: ze streven er bij Salewa namelijk naar om zo min mogelijk sporen na te laten in de natuur. De Salewa Pedroc is een perfect voorbeeld van zo’n duurzaam geproduceerde wandelschoen. 

De Pedroc PTX is een lichtgewicht, veelzijdige en technische schoen die zowel in vlakke, heuvelachtige- en berg omgevingen goed presteert. De schoen is uitgerust met een licht en milieuvriendelijk Powertex®-membraan voor waterdichte bescherming en verbeterde ademende prestaties 

In de bergen en in ruiger terrein zorgen het sterke ripstop mesh bovenwerk en de TPU-rand voor bescherming tegen slijtage.

Het SALEWA® 3F-systeem verbetert de ondersteuning en stabiliteit tijdens het wandelen.

Het loopvlak van de Pomoca™ Speed Hiker Pro-buitenzool geeft goede grip op zowel zachte ondergrond (modder en gras) als harde ondergrond (grind en rotsen). De EVA-tussenzool zorgt voor een goede demping en comfort.

De Pedroc PTX is een SALEWA® Committed-product vervaardigd volgens onafhankelijk gecontroleerde milieu- en sociale verantwoordelijkheid normen met een PFC-vrij, waterafstotend membraan.

Verkrijgbaar voor dames en heren in een laag model en een midhoge uitvoering.

Kortom, een schoen die zeer geschikt is voor wandelaars die comfort, lichtheid en bescherming belangrijk vinden.

 

Salewa Pedroc PTX

Hanwag Torsby SF extra GTX

De Hanwag Torsby GTX Straight Fit is een lage wandelschoen die ruimschoots voldoet aan de eisen van de wandelaar met een bredere voorvoet. Dit is een ideale wandelschoen voor lichte tot middelzware wandelingen of bijvoorbeeld voor eenvoudige trekking tochten in het middelgebergte. De combinatie van de gripvaste HANWAG ‘Endurance Hike’ loopzool, de leren voering en het hoogwaardige bovenwerk vormt de ideale basis voor ontspannen uitstapjes in de natuur.

  • De Torsby Low SF Extra met zijn bijzonder comfortabele leest is een lage wandelschoen met een moderne look en hoogwaardige materiaal combinatie. 
  • De Straight Fit leest geeft meer ruimte in het voorvoet bereik waardoor een rechte positie van de grote teen mogelijk wordt gemaakt. 
  • Het bovenwerk is gemaakt van duurzaam suède,- en nubuck leer en stof. De schoen heeft een waterdichte GORE-TEX voering en is daarmee om het hele jaar door, bij vrijwel elk weertype, te dragen.
  • De gripvaste HANWAG ‘Endurance Hike’ loopzool is gemaakt met 10% gerecycled rubber.
  • En de materialen zijn voor 100% afkomstig van Europese leveranciers!
Hanwag Torsby SF extra GTX

Salomon XA Pro 3D V8 GTX

De nieuwe XA PRO 3D GORE-TEX is lichter en zachter, met behoud van de voordelen van de voorganger (stabiliteit, demping en grip). De  All Terrain Contagrip® zool is geschikt voor de meest uiteenlopende oppervlakken, natte, droge, harde of losse ondergrond. De schoen heeft een waterdicht Gore-Tex-membraan.

Kenmerken:

  • All Terrain Contagrip® zool
  • 3D chassis, geeft stabiliteit en comfot
  • Gore-tex membraan, houdt je voeten droog, zowel vanaf de buitenkant als vanuit de binnenkant
  • Energy cell middelzool met EVA foam dat zorgt voor een goede demping
  • Soepel bovenwerk zonder stiknaden en met mesh materialen zorgt voor een goede pasvorm en ademend vermogen
  • Quick-lace, sterke veter voor makkelijk aan en uittrekken in één beweging
  • Beschermrand op de neus
Salomon XA Pro 3D V8 GTX

Meindl Caribe

De Meindl Caribe is een soepele en lichtgewicht wandelschoen met een goed ademend vermogen. Het bovenwerk van de Meindl Caribe bestaat uit een combinatie van kunstleer en mesh. Dit maakt deze wandelschoen erg soepel en licht. De schoen heeft een Meindl Trail Acitivity zool, die soepel is in de afwikkeling, terwijl de zijwaartse torsiestijfheid behouden blijft.

  •     Bovenwerk: Kunstleer en Mesh
  •     Inlegzool: Air-Active Narrow Comfort
  •     Tussenzool: Eva-dempende tussenlaag
  •     Profielzool: Meindl Trail Acitivity
  •     Extra Luchtig
Meindl Caribe

Brooks Zeal Walker

De Brooks Zeal Walker is een stabiele en zeer comfortabele leren wandelschoen. De look en feel van wandelschoenen gecombineerd met de soepelheid en stabiliteit van een goede hardloopschoen. Het lichtgewicht BioMoGo DNA-materiaal zorgt voor een goede demping en een hoog draagcomfort. Met het grovere profiel van de zool heb je ook bij wandelingen in het bos, op het strand of in de bergen extra veel grip. De schoen kun je ook prima als casual schoen dragen door zijn nette look.

  • DNA dempingsmateriaal (BioMoGo)
  • Duurzaam leren bovenwerk
  • ASR slijtzool, zorgt voor zachte wandelingen op de stoep en extra duurzaamheid bij trail wandelpaden
  • Segmented crashpad, om een soepele overgang vanuit de voetlanding van hiel naar teen te creëren.
  • heeldrop 12 mm
Brooks Zeal Walker

Meindl Philadelphia GTX

De Meindl Philadelphia GTX is een lichtgewicht lage wandelschoen uit de Comfort Fit serie. Deze schoen is zeer geschikt voor de alledaagse activiteiten en flinke wandeltochten. De Comfort Fit serie kenmerkt zich door de brede leest en veel ruimte in de voorvoet. Zo hebben je tenen alle ruimte om te bewegen. Dus voor mensen met brede voeten of wiebeltenen een zeer geschikt model. Dankzij het Gore-Tex membraan is de schoen tevens volledig waterdicht en ademend.

De Philadelphia GTX heeft een Meindl Comfort Sport zool. Deze zool biedt veel grip door het Multigrip profiel en is geschikt voor verschillende ondergronden. Daarnaast is de Philadelphia stabiel en geeft het veel steun. Opvallend aan deze schoen is dat de zool bij de neus en de hak erg omhoog buigt. Dit zorgt ervoor dat je nog makkelijker je voet kan afrollen en dat vergemakkelijkt het wandelen. Dankzij de tussenzool en de inlegzool ervaar je ook hele goede demping. Het voetbed van de wandelschoen is extra breed en de inlegzool extra zacht door toevoeging van memory foam. Al met al zorgt deze zool voor veel demping en comfort en biedt het veel grip.

  • Bovenmateriaal van nubuck leer
  • Gore-Tex® voering: waterdicht en ademend
  • Lichtgewicht
  • Brede voorvoet met veel volume
  • Grote neus- en hielsprong: goede afrol van de voeten
  • Veel grip
  • Goede demping
Meindl Philadelphia GTX

Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX

Deze robuuste maar toch lichtgewicht, trekking schoen is uitgerust met een waterdicht GORE-TEX® membraan voor bescherming tegen alle weersinvloeden. Hierdoor blijft de voet droog en comfortabel, ook bij lange wandeltochten. Deze schoen is uitgerust met een vibram buitenzool voor goede grip en tractie en een “dual density” PU tussenzool. Dit geeft een goede balans tussen demping en stijfheid, en maakt de schoen geschikt voor zowel vlak als ook bergachtig terrein en rotsondergronden. Het Salewa 3F systeem geeft de voet voldoende steun rondom de hiel. 

Kortom een robuuste, comfortabele schoen, geschikt voor vele ondergronden en omstandigheden. Beschikbaar in zowel dames als heren uitvoering. 

Maak een afspraak en ontdek of deze schoen bij je past!
Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX

Hanwag Tsoma en Palung

De Hanwag Tsoma (♀) en de Palung (♂) wandelschoenen zijn gemaakt van soepel yakleer. Het voordeel van dit exclusieve yakleder is niet alleen dat het bijzonder goed zijn vorm behoudt, maar dat het leer ook nog eens buitengewoon comfortabel is. En omdat de leren voering zich aanpast aan de contouren van de voet, wordt de pasvorm na verloop van tijd alleen maar beter en beter. Deze spiksplinternieuwe wandelschoenen uit de Hanwag collectie, zijn perfect voor wandelingen in de vrije natuur, van een ommetje met de hond tot een dagtocht in de bergen.

Deze comfortabele, lichte én sportieve schoen bestaat uit:

  • Bovenmateriaal van waterafstotend yakleer en chroomvrij gelooid leer aan de binnenkant van de schoen. Leer heeft van nature een ademende werking en zorgt voor een aangenaam voetklimaat doordat vocht kan ontsnappen en de voet zo kan ‘ademen’.
  • Een Tubetec zool, welke garant staat voor een uitstekende demping voor ontlasting van spieren en gewrichten. Het slijtvaste TPU (thermoplastisch polyurethaan)  in de tube (buitenzool) geeft stabiliteit en beschermt de zachte PU (polyurethaan) binnenkern. 
  • De Tsoma (♀) en Palung (♂) wandelschoenen zijn verkrijgbaar in een lage, en midhoge uitvoering. De lage schoen is geschikt voor wandelingen op minder steil terrein. Bij het mid hoge model ervaar je meer steun rondom je enkels en meer zijdelingse stabiliteit. Perfect om ook een dagtocht met rugzak in heuvelachtig terrein te maken.
Hanwag Tsoma en Palung

De Meindl Sahara

Deze wandelschoen is, zoals de naam al doet vermoeden, uitermate geschikt voor wandelingen in warmere omstandigheden. Een ideale vakantie-wandelschoen dus! De Clima voering en het mesh bovenwerk zorgen voor een optimaal ademend vermogen. De Light Trail zool van deze schoen is soepel en biedt een fijne demping. Dit is een schoen die lekker makkelijk afwikkelt. Benieuwd of deze lichte zomerschoen iets is voor jou? Onze adviseurs helpen je graag op weg!

De Meindl Sahara

De Salomon Outpulse Mid GTX

Deze lichte wandelschoen beschikt onder andere over een energyblade systeem en een Smooth Ride zool, welke zorgt voor een rollend effect op vrijwel iedere ondergrond. Deze schoen is speciaal gemaakt voor (snelle) wandelingen op licht uitdagend terrein. De contagrip zool onder de schoen geeft een goede grip in zowel natte als droge omstandigheden. De goede demping van de schoen zorgt voor extra comfort tijdens het wandelen.

Deze Outpulse Mid GTX is speciaal ingericht voor de sportieve (snel)wandelaar en is beschikbaar voor zowel dames als heren. Maak een afspraak en ontdek of deze schoen bij jou past! 

De Salomon Outpulse Mid GTX