Wandel accessoires

Functionele kleding en accessoires

De keuze van jouw wandelkleding kan flink afhankelijk zijn van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de afstand en het gebied waar je gaat wandelen en natuurlijk ook je persoonlijke voorkeuren. Bij het LoopCentrum adviseren we wandelaars, om te kiezen voor functionele wandelkleding. Het liefste zelfs kleding opgebouwd in verschillende lagen. (In dit artikel meer informatie over functionele wandelkleding). Daarom bieden wij bij het LoopCentrum enkel functionele wandelkleding aan. In dit overzicht check je ons nieuwste assortiment wandelkleding en accessoires!

Voor iedere wandelaar een geschikte rugzak

Waarom een rugzak zo ontzettend handig is?
De wandelaar kan probleemloos een paar droge sokken en extra (regen) kleding meenemen. Ook de muts en/of handschoenen kunnen een plekje krijgen naast de drinkfles, lunch of andere accessoires. Om de inhoud droog te houden zijn rugtassen spatwaterdicht en sommige hebben zelfs een regenhoes.
Rugzakken zijn tevens ontzettend praktisch en verbeteren je houding als deze gebruikt worden als alternatief voor een gewone draagtas, koffer of aktetas.

Onze collectie bestaat uit verschillende rugzakken, geschikt voor vrijwel iedere wandeling. Van een kleine wandeling in het bos om de hoek tot een meerdaagse trektocht in bergachtig gebied. Zo kun je kiezen uit “ultralight” rugtassen voor bijvoorbeeld (trail)running of rugtassen met aanvullende functies zoals elastische zijvakken, een vak voor de zonnebril, waterdichte opbergpunten, regenhoes, lus voor wandelstok, mogelijkheden om een drinksysteem mee te nemen etc. Onze adviseurs beantwoorden graag al jouw vragen zodat jij de juiste materiaalkeuze kan maken voor je toekomstige wandeltochten.

Voor iedere wandelaar een geschikte rugzak

Hoe kies je de juiste rugzak?

Ga je een aantal uurtjes wandelen? Een hele dag? Of een week?  Uiteraard is de lengte van je wandeltocht het eerste waar je rekening mee houdt. Voor een dagwandeling is een rugtas tussen 10 en 25 liter voldoende. Hiermee kan je je drinkfles, lunch, extra kledinglaag zoals wind- of regenjas en accessoires meenemen. Als je een meerdaagse tocht maakt, kun je afhankelijk van of je gaat kamperen en voor jezelf gaat koken, of je overnacht in een hut of b&b, een grotere rugtas tussen 20 en 35 liter kiezen. Je hebt dan vaak te maken met veranderende weersomstandigheden dus je neemt ook meer mee.

Let bijvoorbeeld op zijvakken, een vakje voor je zonnebril, bevestigingspunten voor slaapzak of wandelstokken, regenhoes, eventueel reservoir voor een drinkzak, sleutelhanger, vakje voor kleine items.

Hoe kies je de juiste rugzak?

Het comfort van een rugtas kan vergroot worden door:

  • Vorm en (ademend) materiaal van de schouderbanden
  • Ventilerend mesh materiaal aan de achterkant
  • Design (wandelen, trailrunning of hardlopen)
  • Pasvorm (dames/heren)
  • Heupband voor stabiliteit
  • Verstelbaar borstriempje

Daarnaast is het comfort afhankelijk van hoe je je rugtas inpakt. Het gewicht moet evenredig verdeeld zijn en de spullen die je snel nodig hebt binnen binnen handbereik. Rugtassen zijn tegenwoordig veel lichter geworden, mét behoud van comfort, door gebruik van nieuwe materialen. Er zijn minimalistische rugtassen voor hardlopen en trailrunnen, maar er zijn ook lichte wandelrugtassen. In ons assortiment hebben we Salomon en Salewa rugtassen in diverse uitvoeringen en kleuren.

Het comfort van een rugtas kan vergroot worden door:

Een greep uit ons assortiment:

  • Salomon Trailblazer rugtas met een inhoud van 10, 20 of 30 liter. Dit is qua design een eenvoudige rugtas, licht en comfortabel. Een prettige rugtas voor korte wandelingen.
  • De Salomon XT serie bestaat uit compacte rugtassen van zachte materialen met veel opbergmogelijkheden en een makkelijk systeem om je water mee te nemen.
  • De Salewa MTN Trainer 22 dames is een comfortabele rugtas voor dames. Om beter aan te sluiten bij de vrouwelijke anatomie heeft de rugzak een kortere ruglengte en smallere schouderbanden en heupband.
  • De Salewa Ultra Train rugzak is een lichte rugzak, uitermate geschikt voor bijvoorbeeld speedhiking.
  • De Salewa Trainer 25 is geschikt voor een langere wandeltocht.

De Salewa rugzakken zijn comfortabel door het materiaalgebruik en ademend vermogen en design. Daarnaast hebben ze extra’s zoals een regencover, zijvakken, heupband met opbergvakje etc.

Afspraak maken in het LoopCentrum