Wandelen is gezond!

Hoe de wetenschap jou kan helpen een betere wandelaar te worden:

Waarschijnlijk wist je dit maar al te goed, toch blijven we het vertellen: wandelen is gezond! Talloos wetenschappelijk bewijs ondersteunt dat wandelen veel positieve effecten heeft op de gezondheid. Zoals Hippocrates al zei: “Lopen is het beste medicijn.” Maar hoe kun je als recreatieve wandelaar het meeste uit deze beweging halen? Kan de wetenschap je een handje helpen? 

Wandelen is een heerlijke manier om te bewegen, van de natuur te genieten én om fit te blijven. Het (regelmatig)  maken van een goede wandeling levert namelijk enorme gezondheidsvoordelen op. Zo tonen meerdere onderzoeken bijvoorbeeld aan dat wandelen een effectieve manier is om af te vallen, dat het de hersenactiviteit stimuleert én dat het de kans op hart- en vaatziekten fors vermindert. 

Daarnaast zorgt een goede wandeling ervoor dat je enthousiaster en minder gespannen wordt. Zo is er al een verband gelegd tussen voldoende beweging en arbeidsproductiviteit van werknemers. Regelmatig de wandelschoenen aantrekken en een wandeling maken, zou helpen om je werklast beter te verdragen en je creativiteit met zestig(!) procent verhogen. Met die ontdekking werd de ‘lunchwandeling’ in het leven geroepen. Elke pauze een blokje om is een goede manier om aan voldoende dagelijkse beweging te komen. Wandelen in de natuur kan daarnaast het stresshormoon cortisol verlagen. Tegelijkertijd versterkt beweging het effect van natuurlijk slaaphormonen als melatonine. 

Kortom: genoeg wetenschappelijk bewijs om het belang van wandelen te ondersteunen. Dus trek die wandelschoenen aan en ga eropuit!

Maak een afspraak voor deskundig wandelschoen-advies