Trailschoenen

Wij beschikken over een uitgebreide collectie trailschoenen. Variërend van lichte schoenen tot waterdichte trailschoenen die bijvoorbeeld ook goed te dragen zijn tijdens wandeltochten. Wanneer je kiest voor een trailschoen of een “gewone hardloopschoen” lees je in hier. In dit artikel vertellen we je meer over onze nieuwste modellen. Heb je interesse in een trailschoen, maak dan een afspraak om te kijken welke schoen het beste bij jouw looppatroon en wensen past.

New Balance Hierro 7

De New Balance Hierro 7 is een trailschoen voor dames en heren met uitstekende dempende eigenschappen door het gebruik van Fresh Foam. Dit is een vergelijkbare demping als bij de wegmodellen wordt gebruikt.

Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van een goed ademend en sterk mesh materiaal met versterkte stukken rond de tenen en voorvoet. De Vibram Megagrip slijtzool geeft een goede grip op de onverharde paden maar is slijtvast genoeg om ook de route over de harde weg naar het bos te maken. De noppen zijn zo onder de schoen geplaatst dat deze grip geven bij zowel het stijgen als het dalen met de schoen. Deze neutrale trailschoen is in het herenmodel zowel in de normale als een extra brede versie te verkrijgen bij het LoopCentrum.New Balance Hierro 7

Asics Trabuco 11

De Asics Trabuco 11 is gemaakt op het nieuwe concept van stabiliteit. Waarbij in het verleden gebruikt werd gemaakt van een duomax antipronatie blok in de schoen, krijgt de Trabuco 11 zijn stabiliteit door een bredere zool te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de schoen zich beter kan aanpassen aan de wisselende ondergronden van de trail en deze toch zijn stabiliteit blijft behouden. 

Het FlyteFoam Blast dempingsmateriaal zorgt voor verbeterde dempende eigenschappen met veel reactiviteit in de schoen. De gripzool van de Trabuco 11 heeft een noppenstructuur die voor extra grip zorgt bij het klimmen en dalen.  Tevens beschikt de zool over een beschermende plaat in de voorvoet die ervoor zorgt dat stenen en takken niet door de zool heen drukken. Het bovenwerk van de schoen is gemaakt van een goed ademend mesh materiaal en de veters kunnen worden opgeborgen in het veterzakje op de tong van de schoen

Asics Trabuco 11

Brooks Catamount 2

De Brooks Catamount 2 is een lichte, reactieve trailschoen met een SkyVault plaat in de voorvoet die ervoor zorgt dat je sneller kunt afwikkelen met de schoen. Hierdoor geeft de schoen het gevoel dat je met minder moeite harder kunt lopen. Het DNA Flash dempingsmateriaal is stikstof gevuld waardoor deze lichter is geworden in vergelijking met het DNA dempingsmateriaal. De slijtzool van de Catamount 2 bestaat uit TrailTack rubber, wat een goede grip geeft op zowel natte als droge ondergrond. De Catamount 2 beschikt tevens over een TPU neuskap die beschermt tegen stoten en zorgt voor een verbeterde duurzaamheid.

Brooks Catamount 2