Speed Hiking

Wat is Speed Hiking?

Heb jij al ooit gehoord van Speed Hiking? Eigenlijk is Speed Hiking niets meer dan het afleggen van relatief lange afstanden over geavanceerd, rots- en heuvelachtig terrein: maar dan snel. Denk aan backpacken, maar dan nét een tikkie sneller. Bij Speed Hiking komt bergbeklimming samen met trailrunning.

Dat klinkt misschien een beetje ‘on-Nederlands’. Maar voor Speed Hiking hoef je écht niet meteen de Alpen in te trekken of een ander ruig, bergachtig gebied op te zoeken. Ook dicht bij huis kun je jouw grenzen opzoeken. Wees creatief en keep it simple. Zeker als startende Speed Hiker is het verstandig om kortere routes te nemen, dicht bij huis.

Het doel van Speed Hiken is om je eigen grenzen te verleggen en (kleine) doelen te stellen voor jezelf. Door steeds te blijven variëren in je routes en ondergronden, blijf je jezelf makkelijker uitdagen.

Wat is Speed Hiking?

Waar let je op bij het kiezen van een Speed Hiking wandelschoen?

Als je gaat speedhiken of trailrunnen is bij de schoenkeuze te letten op een aantal specificaties. Je doet er verstandig aan om te kiezen voor schoenen met:

  • Zeer licht ontwerp waardoor de benen minder worden belast
  • Lage / enkelhoge schoenen met extra steun
  • Flexibele schoen
  • Extra ondersteuning voor de hiel en voorvoet
  • Goede demping
  • Stevig profiel voor extra grip
  • Gore-Tex® voering
Waar let je op bij het kiezen van een Speed Hiking wandelschoen?

De lichte en sportieve wandelschoenen van Salewa

De Italiaanse schoenen van Salewa zijn speciaal ontworpen voor Speed Hiking. De schoenen in onze Salewa-collectie zijn ontworpen voor comfort, stabiliteit, grip en duurzaamheid: ideaal dus voor de (beginnende) Speed Hiker. Maar ook voor (langeafstands-)wandelaars die liever kiezen voor minder bergachtig gebied heeft Salewa voldoende opties. 

Bij het LoopCentrum in Horst hebben we sinds kort een speciale Salewa-corner ingericht. Deze corner staat vol met deze unieke Italiaanse (berg)schoenen. Maar ook in Venlo bieden we de volledige Salewa-collectie aan. Meer technische informatie over onze Salewa-modellen vind je hier.

Kom gewoon een keer langs bij het LoopCentrum en ontdek tijdens onze unieke analyse samen met de specialist of de schoenen van Salewa passen bij jou!

De lichte en sportieve wandelschoenen van Salewa

De Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX

Nu ook verkrijgbaar bij het LoopCentrum: de nieuwe Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX®. Dit is een fijne veelzijdige wandelschoen met het waterdichte Gore-Tex Extended Comfort-membraan. Het bovenmateriaal is gemaakt van robuust suède. De elastische inzetstukken van licht synthetisch materiaal en de soepele schacht zorgen voor een hoog comfort. Een stabiel model die perfect te gebruiken is op verschillende ondergronden. De Vibram buitenzool van dit model is verdeeld in verschillende zones met onderscheidende eigenschappen waardoor de schoen zich goed aanpast aan de verschillende ondergronden en weersomstandigheden.

Maak vandaag nog een afspraak bij het LoopCentrum
De Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX