Salewa

De unieke collectie van Salewa

Het LoopCentrum is in Nederland één van de weinige aanbieders van de unieke collectie van Salewa. Wij hebben zelfs een complete Salewa corner, met kleding en schoenen, ingericht in onze winkel in Horst.  Ook in ons filiaal in Venlo kun je terecht  voor onze nieuwste Salewa wandelschoenen en kleding  Het technische sportmerk Salewa heeft zichzelf in de loop der jaren bewezen als een ontzettend betrouwbaar merk voor sterk en licht schoeisel voor wandelen, trekking en snelwandelen. 

De schoenen van Salewa zijn ontworpen voor comfort, stabiliteit, grip en duurzaamheid. Het Salewa onderzoeks- en ontwikkelingsteam is gevestigd in de Noord-Italiaanse Dolomieten en is met de jarenlange expertise een van de meest toonaangevende buitenschoenen ontwikkelaar ter wereld.

Salewa heeft in de loop der jaren een aantal belangrijke, innovatieve technologieën geïntroduceerd. Van een 100% blaarvrije pasvorm tot het handelsmerk 3F-systeem voor flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen zijn uitgevoerd met duurzame, waterdichte en ademende GORE-TEX-membranen en met hoogwaardige OrthoLite-binnenzolen voor demping en vochtregulatie.

De unieke collectie van Salewa

Lichte en duurzame materialen

Deze collectie met vooral lichtgewicht producten, zoals lichte schoenen en shorts, helpen je met het besparen van flinke hoeveelheden energie. Het komt allemaal neer op het ontwerp en de keuze van de juiste materialen.Het inzetten en combineren van hoogwaardige lichtgewicht en slijtvaste materialen voor zowel kleding als apparatuur staat voorop bij Salewa. 

Met het nieuw geïntroduceerde “Salewa Committed”-pictogram beperkt Salewa haar ecologische voetafdruk tot het absolute minimum. Voor de Alpine Trekking-collectie werkt Salewa uitsluitend gecertificeerde en duurzame materialen. Het “Salewa Committed”-label is een bevestiging van externe, onafhankelijke audits door derden van de normen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en eerlijke arbeidsomstandigheden. Een groot percentage van het textiel is gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen.

Lichte en duurzame materialen

De Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX

Nu ook verkrijgbaar bij het LoopCentrum: de nieuwe Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX®. Dit is een fijne veelzijdige wandelschoen met het waterdichte Gore-Tex Extended Comfort-membraan. Het bovenmateriaal is gemaakt van robuust suède. De elastische inzetstukken van licht synthetisch materiaal en de soepele schacht zorgen voor een hoog comfort. Een stabiel model die perfect te gebruiken is op verschillende ondergronden. De Vibram buitenzool van dit model is verdeeld in verschillende zones met onderscheidende eigenschappen waardoor de schoen zich goed aanpast aan de verschillende ondergronden en weersomstandigheden.

De Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX

Salewa Dropline

Dit is een lichtgewicht wandelschoen met een snelle afwikkeling. Deze schoen profiteert van een sneldrogende GORE-TEX Extended Comfort-voering met duurzame waterdichtheid en geoptimaliseerd ademend vermogen. De afgeronde Pomoca-buitenzool heeft een goede grip op alle soorten terrein, terwijl het S-Path-ontwerp een natuurlijke afrol en een efficiëntere overgang van hiel naar teen bevordert.

De hoogwaardige EVA-tussenzool biedt lichtgewicht demping en comfort, waardoor de impact op gewrichten en spieren wordt geminimaliseerd. Vanwege de bovenstaande specifieke eigenschappen is de Dropline zeer geschikt voor snelheidswandelaars.

Salewa Dropline

Salewa MTN Trainer Lite Mid

De MTN Trainer Lite Mid is een comfortabele en ondersteunende halfhoge schoen die goed presteert op diverse ondergronden. Zware schoenen dragen, betekent meer energie verbruiken. Dit is een lichte schoen met een zeer slijtvast bovenwerk van stof met suède inzetstukken. 

De waterdichte, ademende GORE-TEX voering maakt deze schoen ook ideaal voor gebruik in omstandigheden zoals regen, modder en sneeuw. De EVA-tussenzool zorgt voor een goede schokabsorptie. Voor extra stabiliteit en bescherming is er een comfortabele schacht, een hielstabilisator en een rubberen neus. Onder de voet garandeert de Pomoca zool een uitstekende grip tijdens het wandelen. 

De MTN Trainer Lite Mid is een lichtere mid-hoge schoen. Ideaal voor langeafstandswandelaars en backpackers die niet bereid zijn concessies te doen aan waterbestendigheid en comfort.

Salewa MTN Trainer Lite Mid

De shorts en broeken van Salewa

Alpine trekking is een van de meest intensieve manieren om de natuur in de bergen te ervaren. De weersomstandigheden en temperaturen kunnen echter snel veranderen. Salewa’s PFC-vrije, waterafstotende, sneldrogende Puez DST Cargo Shorts en broeken kunnen goed tegen onverwachte zomerbuien en zijn licht en robuust. Dankzij hun ergonomische taille met riemlussen zitten ze comfortabel op de heupen. En dankzij het functionele nylon softshell-materiaal dat in vier richtingen rekbaar is en het kruis met inzetstukken, bieden ze ook optimale bewegingsvrijheid bij het klimmen. 

De shorts en broeken van Salewa