Salewa

De unieke collectie van Salewa

Het LoopCentrum is één van de eerste aanbieders in Nederland van de unieke collectie van Salewa. Wij hebben een complete Salewa shop met kleding en schoenen ingericht in onze winkel. Het technische sportmerk Salewa heeft zichzelf in de loop der jaren bewezen als een ontzettend betrouwbaar merk voor sterk en licht schoeisel voor wandelen, trekking en snelwandelen. 

De schoenen van Salewa zijn ontworpen voor comfort, stabiliteit, grip en duurzaamheid. Het Salewa onderzoeks- en ontwikkelingsteam is gevestigd in de Noord-Italiaanse Dolomieten en is met de jarenlange expertise een van de meest toonaangevende buitenschoenen ontwikkelaar ter wereld.

Salewa heeft in de loop der jaren een aantal belangrijke, innovatieve technologieën geïntroduceerd. Van een 100% blaarvrije pasvorm tot het 3F-systeem voor flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen zijn uitgevoerd met duurzame, waterdichte en ademende GORE-TEX-membranen en met hoogwaardige OrthoLite-binnenzolen voor demping en vochtregulatie.

De unieke collectie van Salewa

Lichte en duurzame materialen

De collectie bestaat uit vooral lichtgewicht producten, zoals lichte schoenen en shorts. Het komt allemaal neer op het ontwerp en de keuze van de juiste materialen. Het inzetten en combineren van hoogwaardige lichtgewicht en slijtvaste materialen voor zowel kleding als apparatuur staat voorop bij Salewa. 

Met het nieuw geïntroduceerde “Salewa Committed”-pictogram beperkt Salewa haar ecologische voetafdruk tot het absolute minimum. Voor de Alpine Trekking-collectie werkt Salewa uitsluitend gecertificeerde en duurzame materialen. Het “Salewa Committed”-label is een bevestiging van externe, onafhankelijke audits door derden van de normen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en eerlijke arbeidsomstandigheden. Een groot percentage van het textiel is gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen.

Lichte en duurzame materialen

Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX

Nu ook verkrijgbaar bij het LoopCentrum: de Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX®. Dit is een fijne veelzijdige wandelschoen met het waterdichte Gore-Tex Extended Comfort-membraan. Het bovenwerk is gemaakt van robuust suède. De elastische inzetstukken van licht synthetisch materiaal en de soepele schacht zorgen voor een hoog comfort. Een stabiel model dat perfect te gebruiken is op uitlopende ondergronden. De Vibram buitenzool van dit model is verdeeld in verschillende zones met onderscheidende eigenschappen waardoor de schoen zich goed aanpast aan de verschillende ondergronden en weersomstandigheden.

Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX

Salewa Pedroc PTX

Dit is een lichtgewicht wandelschoen met een soepele afwikkeling. Deze schoen heeft een PowerTex waterdichte voering en heeft hiermee een geoptimaliseerd ademend vermogen. De Pomoca-buitenzool heeft een goede grip op alle soorten terrein, terwijl het S-Path-ontwerp een natuurlijke afrol en een efficiëntere overgang van hiel naar teen bevordert.

Dit product is geproduceerd aan de Salewa Committed standard kwaliteitseisen. Lees hier meer over Salewa Committed.

Salewa Pedroc PTX

Salewa Puez Knit Mid PTX

Deze midhoge schoen van Salewa biedt je de hele dag comfort. Zowel op uitdagend terrein als een dag in de stad. De Pomoca slijtzool biedt veel grip in technisch terrein. Het gehaakte bovenwerk is slijtvast en waterdicht. Samen met de beschermende neuskap is het een zeer geschikte schoen voor uiteenlopende doelen.

De dempingslaag bestaat uit Alpine Hemp materiaal. Zowel gerecyclede hennepzolen als nieuwe hennep om het gebruik van nieuwe EVA te verminderen. Ook ze schoenveters zijn een combinatie van gerecycled hennep in combinatie met gerecycled polyester.

Salewa Puez Knit Mid PTX

De shorts en broeken van Salewa

Alpine trekking is een van de meest intensieve manieren om de natuur in de bergen te ervaren. De weersomstandigheden en temperaturen kunnen echter snel veranderen. Salewa’s PFC-vrije, waterafstotende, sneldrogende Puez DST Cargo Shorts en broeken kunnen goed tegen onverwachte zomerbuien en zijn licht en robuust. Dankzij hun ergonomische taille met riemlussen zitten ze comfortabel op de heupen. En dankzij het functionele nylon softshell-materiaal dat in vier richtingen rekbaar is en het kruis met inzetstukken, bieden ze ook optimale bewegingsvrijheid bij het klimmen. 

De shorts en broeken van Salewa