Maak kennis met Rob!

De komende tijd zullen meerdere experts en specialisten in en rondom het LoopCentrum zich aan je voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Rob: met al zijn ervaring op sportief vlak, als hardloper, fietser, verkoper én als sportmasseur, past hij uitstekend in het LoopCentrum-team! Mijn naam is Rob Driessen. De kans is groot dat we elkaar al eens ontmoet hebben bij het LoopCentrum (en HockeyCentrum uiteraard) in Venlo of in Horst, of bij een van de hardloopevenementen in de regio. 

Een tijdje geleden kwam op LinkedIn de notificatie binnen met de vermelding: gefeliciteerd Rob, je bent alweer 9 jaar in dienst bij het LoopCentrum! Tjee wat vliegt die tijd! Ik ben in ieder geval trots dat ik me vanaf 2013 al onderdeel van het enthousiaste LoopCentrum-team mag noemen. Hoog tijd dus voor een korte terugblik:

Waar het allemaal begon

Bij Intersport Max Munnich in de Klaasstraat in Venlo ben ik in 1986 begonnen als verkoper in sportartikelen. Deze zaak was jarenlang een begrip in de regio als hockeyspecialist en was jarenlang sponsor van de Venlose Hockey Club (VHC). In de jaren 2000 was ik werkzaam als bedrijfsleider bij Twin Peaks Outdoor & Running. Een speciaalzaak op gebied van wandelen, kamperen, berg- en klimsport én running. Al snel ging de focus naar de wandel- en bergsport en werd Twin Peaks een begrip in de regio als het ging om vakkundig advies en aanmeten van berg en wandelschoenen. Ook voor de sfeer en beleving en de keuze van high-end merken op wandel- en bergsportgebied  was dit dé place to be.

Via wat omzwervingen ben ik in 2013 uiteindelijk terechtgekomen bij het LoopCentrum. Ik was toen al bekend met het LoopCentrum omdat ik hier al een tijdje klant was. Ik was destijds al uitermate gecharmeerd van de werkwijze van het LoopCentrum en het vakkundig en vooral persoonlijk advies. En tegenwoordig mag ik als adviseur en relatiebeheerder deel uitmaken van het sportieve LoopCentrum-team.

Waar het allemaal begon

Een bak aan sportieve ervaring!

Op mijn 14e ben ik gestart met het rijden van mountainbike- en wielerwedstrijden. Ik ben gestart bij de junioren en vervolgens doorgegaan als wieleramateur. Hardlopen doe ik vanaf mijn 16e en ben mijn hardloop carrière begonnen bij AV Festina. Als jong broekie trainde ik hier mee met de “echte mannen”, die al heel wat marathon ervaring hadden. Een geweldige leerschool dus! Daarnaast heb ik ook ervaring in de triathlonsport. Aangezien zwemmen niet echt mijn ding was (en is), ben ik gauw weer overgestapt naar de racefiets en mountainbike, en het hardlopen uiteraard. 

Ik loop mijn hardloopwedstrijden voor het runningteam van het LoopCentrum. Als spinning instructeur geef ik iedere week les bij Body Movement in Tegelen. De combinatie van het werken in de sportbranche, fietsen en hardlopen vind ik super. Het omgaan met mensen, het delen van kennis en het zo goed mogelijk adviseren is voor mij topsport!

Een bak aan sportieve ervaring!

Nieuwe uitdagingen aangaan, het verleggen van grenzen en samen doelen bereiken.

Ik ga graag uitdagingen aan wil grenzen verleggen om samen een doel te bereiken. Voor mij betekent dat trainen in de natuur, respect krijgen voor de natuurlijke elementen en deze vervolgens trotseren. Ondanks het (regelmatige) afzien. Bergen met steile beklimmingen; extreme afdalingen; het bos; het zand; de modder en de klei; de zee met zijn zandduinen en harde wind en de (extreme) koude en warme temperaturen. Héérlijk vind ik het.

Mountainbiken in de Spaanse zon

Onlangs heb ik de Costa Blanca Bike Race in Alicante gereden, een UCI-wedstrijd over 4 etappes. Hier reed ik samen met een mede mountainbiker als koppel voor Team Adrieno Bikes. Weer een leermoment! Super zwaar en vooral zeer technisch als het aankomt op afdalen. Tijdens maar vooral achteraf was het optimaal genieten van het prachtige Spaanse landschap, de mooie vergezichten en het ruige extreme terrein.

Nieuwe uitdagingen aangaan, het verleggen van grenzen en samen doelen bereiken.

Sportmassage Rob Driessen

Tevens werk ik ook nog als sportmasseur. Dit heeft veel raakvlakken met mijn werk bij het LoopCentrum. Als fanatiek duursporter en sportmasseur weet ik hoe belangrijk het is om naast je training, voeding en materiaal, je lichaam goed te verzorgen. Aangezien ik zelf een fanatiek sporter ben, kan ik me uitstekend inleven in medesporters op ieder niveau. Samen werken we aan je eigen sportieve doelstellingen.

Als NGS  sportmasseur / sportverzorger heb ik op verschillende disciplines ervaring opgedaan. Zo heb ik mogen masseren bij verschillende hardloopwedstrijden. Verder heb ik mogen opereren als verzorger voor het Adrieno Bikes Mountainbike Team en voor RKSV Wittenhorst. Van sporter, voetballer, hardloper, wielrenner, ruiter tot hockeyer iedereen kan bij Sportmassage Rob Driessen terecht voor een massage op maat. 

Sportmassage Rob Driessen

Mijn kennis op gebied van training, blessures en behandeling van blessures, neem ik mee in het advies voor de juiste keuze van de schoen. Samen met mijn collega’s bij het LoopCentrum en met onze medische partners zorgen we er samen voor dat jij zorgeloos, vol vertrouwen en blessurevrij op pad kunt!