Kies de juiste leest!

Wat is een leest?

Een goede wandelschoen krijgt tijdens de productie een eigen, specifieke vorm. Deze vorm wordt bepaald door de leest, dit is een model van de voet uit hout of kunststof waarover de schoen geschoeid (gevormd en geconstrueerd) wordt. Dit geeft de schoen zijn onderscheidende pasvorm. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, zal de wandelschoen nooit goed passen. 

Elke voet is anders en om specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, zijn er schoenen met specifieke kenmerken voor speciale voettypes. Sommigen mensen hebben langere tenen, bij anderen ziet de bal van de voet er anders uit.

Mensen met een “afwijkend” voettype hebben een wandelschoen nodig die écht goed past. Om specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, zijn er speciale leesten ontwikkeld.

Heb jij altijd al problemen gehad met je schoenen omdat je bijvoorbeeld 1 of 2 maten groter kocht om maar voldoende ruimte in de breedte te hebben?

Dit is absoluut niet nodig, bij ons ben je aan het juiste adres voor wandelschoenen met een speciale leest!

Wat is een leest?

Speciale leesten Hanwag

Hanwag Wide: bij de Wide leest heeft de hiel een normale breedte maar biedt de schoen meer ruimte aan de voorvoet. Een wide model is geschikt voor mensen voor wie een standaard model voorin te smal is.

Hanwag Narrow: deze leest is speciaal gemaakt voor wandelaars voor wie een standaard model te wijd is. Met deze narrow leest heb je ook met smallere voeten goede houvast en tredzekerheid.

Hanwag Bunion: veel mensen hebben een scheefstand van de grote teen (hallux valgus) of een verstijving van het grote teengewricht. Het Bunion model geeft meer ruimte bij het grote teengewricht.

Hanwag Straight Fit: de straight fit leest heeft een brede teenbox waardoor een rechte stand van de grote teen mogelijk is en er meer plaats is voor de overige tenen. Deze bijzondere pasvorm is geschikt voor de iets bredere voorvoet maar kan iedere voet veel comfort bieden doordat de pasvorm de warmte isolatie ten goede komt.

Hanwag Straight Fit Extra: met deze leest wordt de brede teenbox van de straight fit gecombineerd met de wide leest. Hierdoor geeft hij de juiste pasvorm aan mensen met een brede voorvoet die ook meer ruimte nodig hebben bij de grote teen.

Speciale leesten Hanwag

Speciale leesten Meindl

Meindl schmal: deze leest is 12,5 mm smaller rond de bal van de voet. 

Meindl mittel: dit is de standaard leest van Meindl. 

Meindl wide: deze leest is 10 mm ruimer rond de bal van de voet. 

Meindl Comfort Fit: deze leest heeft meer ruimte in de voorvoet en een stevige houvast in de hiel. Ook geeft deze leest meer vrijheid voor de tenen en meer ruimte rondom de bal van de voet. Geschikt voor de bredere, volumineuzere voet.

 

 

 

Maak een online afspraak voor een analyse want bij ons ben je aan het juiste adres voor wandelschoenen met speciale leesten!
Speciale leesten Meindl