Voorkom hardlopen met overpronatie

Wat betekent hardlopen met overpronatie?

Ben jij een echte hardloper, maar word je belemmerd door overpronatie? Wij voorzien je graag van het beste advies en bijbehorende hardloopschoenen. Allereerst is het belangrijk om te weten wat overpronatie eigenlijk betekent. Bij overpronatie wikkelt je voet tijdens het hardlopen niet netjes en gelijkmatig af, maar kantelt deze te veel naar binnen. Dit zorgt ervoor dat er te veel druk op de binnenkant van de voet komt te staan en je enkel naar binnen zakt. Overpronatie kan diverse andere problemen veroorzaken, zoals hielspoor of knie- en rugklachten. Dit zijn blessures die je kan voorkomen door te kiezen voor een hardloopschoen met de juiste ondersteuning aan de binnenkant van de voeten. Een overpronerende loper kiest dan vaak voor een antipronatie schoen.

Met onze jarenlange ervaring, professionele apparatuur en grote assortiment helpen we jou graag met het verhelpen van jouw hardloopprobleem met overpronatie en het selecteren van de juiste antipronatie schoen.

 

Vraag ons om advies
Wat betekent hardlopen met overpronatie?

Bij het LoopCentrum hebben wij antipronatie hardloopschoenen van

Erik Wolters
"Sinds jaar en dag heeft Vividus centrum voor Gezondheid een warme (werk)relatie met het LoopCentrum. De combinatie van adviseren en de looptest, waarbij het looppatroon via camera en RS Scan wordt vastgelegd en geanalyseerd, sluit nauw aan bij onze therapieën om blessures en andere klachten m.b.t. het bewegingsapparaat te behandelen."

Erik Wolters

Chiropractor, DGA bij Vividus Centrum voor Gezondheid

Sanne Caelers
"Ik werk intensief samen met het LoopCentrum. We delen de kennis van het bewegingsapparaat en koppelen deze kennis aan producten. Hiermee hebben we al vele geblesseerde lopers weer op pad geholpen! "

Sanne Caelers

Fysiotherapeute en specialist op het gebied van (hardloop)blessures bij Sanne Caelers - Fysio Atelier

Huub Hendrickx
"Al jarenlang werk ik met het LoopCentrum samen om 'mijn' lopers te voorzien van het beste materiaal. Ik ken de werkwijze door-en-door en verwijs lopers dan ook met een gerust hart naar het LoopCentrum!"

Huub Hendrickx

Hardloopspecialist en eigenaar bij 2run4fun

Kris Seuren
"7 Mooie jaren heb ik zelf binnen het LoopCentrum mogen werken. Inmiddels heb ik mij volledig op de Podotherapie gericht en gebruik ik de kennis die ik heb opgedaan bij het LoopCentrum nog dagelijks in de praktijk. De hardloop- en/of wandelschoen is een belangrijk onderdeel in het behandelen van bepaalde klachten en het is daarom ook fijn om mensen met een gerust hart naar het LoopCentrum te kunnen verwijzen."

Kris Seuren

Podotherapeut bij Podotherapie 3D-VCN Horst

Maurice van Lierop
"Voor een top advies op maat verwijzen wij onze klanten al een aantal jaren door naar het LoopCentrum waar ze een professioneel en afgemeten advies omtrent looptechniek en de juiste schoenen krijgen. De afwikkeling van de voet en stand van het been tijdens joggen en zelfs wandelen kan individueel veel afwijken. Hier hoort een bijpassende schoen bij.

Namens mijn bedrijf MovementPro die gespecialiseerd is in personal training, voeding en coaching outdoor in Weert en omstreken vinden wij het heel belangrijk dat onze klanten de beste schoenen en service krijgen. Zeker ter blessure preventie! Deze adviserende rol vervult het LoopCentrum uitstekend!"

Maurice van Lierop

Personal Trainer, Voeding & Lifestylecoach bij MovementPro

Goede hardloopschoenen zijn belangrijk bij overpronatie

Als overpronerende loper is het van belang dat er een goede keuze wordt gemaakt in de hardloopschoen. Door je goed te laten adviseren en de antipronatie schoen uit te kiezen die het beste past bij jouw voeten en hardloopwensen, voorkom je blessures. Bij Het Loopcentrum hanteren we een innovatieve aanpak. Hiervoor rijden al jarenlang vele hardlopers uit heel Nederland naar Horst aan de Maas en Venlo. Ook jouw antipronatie hardloopschoen vind je bij Het Loopcentrum.

Goede hardloopschoenen zijn belangrijk bij overpronatie

Onze aanpak bij overpronatie en hardlopen

Onze aanpak start met een intakegesprek, waarin je samen met één van onze ervaren adviseurs je wensen, doelen, eventuele blessures en klachten bij overpronatie bespreekt. Vervolgens kijken we samen met jou naar je slijtagepatroon. De resultaten hiervan zijn vaak heel waardevol. Allereest starten we met een statische analyse. Deze helpt ons bepalen of je overpronatie hebt. Daarnaast is het van belang om je voet zowel in de lengte als in de breedte op te meten. Op deze manier zijn we in staat de juiste pasvorm van je antipronatie hardloopschoen te vinden. Natuurlijk is het ook belangrijk om in beeld te brengen wat je voeten doen tijdens het hardlopen. Hiervoor starten we een dynamische analyse. Tijdens deze analyse worden jouw landing, steunfase en afwikkeling in beeld gebracht door high speed camera’s. Terwijl deze opname gemaakt wordt, brengt onze RS Scan de drukverdeling onder je voet in kaart. Zo krijgen we inzicht in jouw looppatroon en krijg jij het beste advies.

Maak een afspraak
Onze aanpak bij overpronatie en hardlopen

De beste hardloopschoenen bij overpronatie

Onze adviseur kiest na de analyses diverse antipronatie hardloopschoenen die passen bij jouw voeten en hardlooppatroon. Het is belangrijk dat jij al deze soorten uitgebreid uitprobeert en uiteindelijk je voorkeur uitspreekt. Zo kies je namelijk de hardloopschoen die bij jou past! Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je toch nog last krijgt van overpronatie tijdens je hardlooprondje thuis. Dan ben je altijd welkom om nog een keer met ons naar de metingen te komen kijken. Onze adviseur kiest dan nog een keer diverse soorten hardloopschoenen voor je uit die jij uit kan proberen. Wij doen er bij Het Loopcentrum alles aan om jou van de beste antipronatie hardloopschoen te voorzien.

Ben jij op zoek naar advies voor overpronatie bij het hardlopen? Maak dan eenvoudig online een afspraak of neem contact op via de telefoon of de mail. We helpen je graag verder!

Maak een afspraak
De beste hardloopschoenen bij overpronatie