Voorkom wandelen met overpronatie of supinatie

Wat betekent wandelen met overpronatie of supinatie?

Iedere wandelaar is uniek, iedere voet van een wandelaar ook. Het kan dus zo zijn dat de manier waarop jij loopt verschilt met die van iemand anders. Het is dus van belang om een wandelschoen te vinden die past bij jouw voet. Op die manier maak je de meest gezonde wandelingen.

Heb jij wel eens nagedacht over hoe je loopt? Over de landing, de steunfase en de afwikkeling van je voet? Dit kan allemaal te maken hebben met overpronatie of supinatie.

Bij overpronatie wikkelt je voet tijdens het hardlopen niet netjes en gelijkmatig af, maar kantelt deze te veel naar binnen. Dit zorgt ervoor dat er te veel druk op de binnenkant van de voet komt te staan en je enkel naar binnen zakt. Overpronatie kan diverse andere problemen veroorzaken, zoals hielspoor of knie- en rugklachten. Ben jij een wandelaar met overpronatie? Kies dan voor de juiste antipronatie wandelschoen. Als jij last hebt van supinatie, dan kantelt je voet juist te veel naar buiten. Dit zorgt voor te veel druk op de buitenkant van je hiel. Voor wandelaars met supinatie is het van belang de juiste wandelschoen uit te kiezen.

Vraag ons om advies
Wat betekent wandelen met overpronatie of supinatie?

Bij het LoopCentrum hebben wij wandelschoenen van

Erik Wolters
"Sinds jaar en dag heeft Vividus centrum voor Gezondheid een warme (werk)relatie met het LoopCentrum. De combinatie van adviseren en de looptest, waarbij het looppatroon via camera en RS Scan wordt vastgelegd en geanalyseerd, sluit nauw aan bij onze therapieën om blessures en andere klachten m.b.t. het bewegingsapparaat te behandelen."

Erik Wolters

Chiropractor, DGA bij Vividus Centrum voor Gezondheid

Sanne Caelers
"Ik werk intensief samen met het LoopCentrum. We delen de kennis van het bewegingsapparaat en koppelen deze kennis aan producten. Hiermee hebben we al vele geblesseerde lopers weer op pad geholpen! "

Sanne Caelers

Fysiotherapeute en specialist op het gebied van (hardloop)blessures bij Sanne Caelers - Fysio Atelier

Huub Hendrickx
"Al jarenlang werk ik met het LoopCentrum samen om 'mijn' lopers te voorzien van het beste materiaal. Ik ken de werkwijze door-en-door en verwijs lopers dan ook met een gerust hart naar het LoopCentrum!"

Huub Hendrickx

Hardloopspecialist en eigenaar bij 2run4fun

Kris Seuren
"7 Mooie jaren heb ik zelf binnen het LoopCentrum mogen werken. Inmiddels heb ik mij volledig op de Podotherapie gericht en gebruik ik de kennis die ik heb opgedaan bij het LoopCentrum nog dagelijks in de praktijk. De hardloop- en/of wandelschoen is een belangrijk onderdeel in het behandelen van bepaalde klachten en het is daarom ook fijn om mensen met een gerust hart naar het LoopCentrum te kunnen verwijzen."

Kris Seuren

Podotherapeut bij Podotherapie 3D-VCN Horst

Maurice van Lierop
"Voor een top advies op maat verwijzen wij onze klanten al een aantal jaren door naar het LoopCentrum waar ze een professioneel en afgemeten advies omtrent looptechniek en de juiste schoenen krijgen. De afwikkeling van de voet en stand van het been tijdens joggen en zelfs wandelen kan individueel veel afwijken. Hier hoort een bijpassende schoen bij.

Namens mijn bedrijf MovementPro die gespecialiseerd is in personal training, voeding en coaching outdoor in Weert en omstreken vinden wij het heel belangrijk dat onze klanten de beste schoenen en service krijgen. Zeker ter blessure preventie! Deze adviserende rol vervult het LoopCentrum uitstekend!"

Maurice van Lierop

Personal Trainer, Voeding & Lifestylecoach bij MovementPro

Goede wandelschoenen zijn belangrijk bij overpronatie en supinatie

Als wandelaar is het van belang dat er een goede keuze wordt gemaakt wat betreft de wandelschoen. Door je goed te laten adviseren en de wandelschoen uit te kiezen die het beste past bij jouw voeten en wandelwensen, voorkom je blessures. Bij Het Loopcentrum hanteren we een innovatieve aanpak waarvoor al jarenlang vele wandelaars uit heel Nederland naar Horst aan de Maas en Venlo rijden. Ook jouw (antipronatie) wandelschoen vind je bij Het Loopcentrum.

Goede wandelschoenen zijn belangrijk bij overpronatie en supinatie

Onze aanpak bij overpronatie en supinatie tijdens het wandelen

Kies jij ervoor om samen met ons een oplossing te vinden voor overpronatie en supinatie tijdens het wandelen? Dan ontvangen we je graag bij Het Loopcentrum voor een intakegesprek waarin je samen met een van onze ervaren adviseurs je wensen, doelen, eventuele blessures en klachten bij overpronatie of supinatie bespreekt. Heb je al wandelschoenen? Neem deze dan mee, dan kijken we samen naar je slijtagepatroon. De resultaten hiervan zijn waardevol voor de statische analyse waarin we jouw voettype bepalen en kunnen zien of je last hebt van overpronatie of supinatie. Uiteraard willen we ook een duidelijk beeld schetsen van jouw voeten tijdens het wandelen. Hiervoor voeren we een dynamische analyse uit. High speed camera’s leggen dan jouw landing, steunfase en afwikkeling vast terwijl onze RS Scan de drukverdeling onder je voet in kaart brengt. Door deze uitgebreide analyse krijgen we het beste inzicht in jouw looppatroon en kunnen onze adviseurs jou voorzien van het beste advies.

Maak een afspraak
Onze aanpak bij overpronatie en supinatie tijdens het wandelen

De beste wandelschoenen bij overpronatie

Onze adviseur kiest na de analyses diverse antipronatie of neutrale wandelschoenen die passen bij jouw voeten en looppatroon. Jij krijgt de kans om al deze wandelschoenen uitgebreid te testen. Op die manier kies je namelijk de wandelschoenen die bij jou passen. Als je tijdens je wandeling thuis toch nog last krijgt van overpronatie of supinatie, ben je altijd van harte welkom om nog een keer met ons naar de metingen te komen kijken. Je probeert dan nog een keer diverse soorten wandelschoenen totdat je de juiste match hebt gevonden. Wij doen er bij Het Loopcentrum alles aan om jou van de beste wandelschoen te voorzien.

Ben jij op zoek naar advies voor overpronatie of supinatie tijdens het wandelen? Maak dan eenvoudig online een afspraak of neem contact op via de telefoon of de mail. We helpen je graag verder!

Maak een afspraak
De beste wandelschoenen bij overpronatie