Maak kennis met Peter!

Bij het LoopCentrum staan we bekend om onze uitgebreide hardloop- en wandelexpertise. Daarom stellen we graag meerdere experts en specialisten in en rondom het LoopCentrum aan je voor. Zowel onze eigen adviseurs als de specialisten binnen ons uitgebreide medisch netwerk. Deze keer is het de beurt aan Peter Huls. Peter is adviseur bij het LoopCentrum in Horst en is iemand die ontzettend veel hardloopervaring in huis heeft.   

Hardloper in hart en nieren

Mijn naam is Peter Huls en ik ben werkzaam als hardloop- en wandeladviseur bij het LoopCentrum in Horst. Na mijn diensttijd ben ik gestart in de horeca en heb ik in verschillende cafés en restaurants gewerkt. Daarna ben ik in het hardloop wereldje gerold, waar ik mij nog altijd erg goed op mijn plek voel! Vanaf de oprichting in 2007, ben ik al betrokken bij het LoopCentrum: waar ik nooit meer weg zou willen gaan. 

Zelf ben ik al 35 jaar fanatiek hardloper en dit is dan ook nog altijd mijn grootste passie. Dit hoop ik uiteraard ook nog heel veel jaartjes vol te houden! Zelf loop ik zo’n 4 á 5 keer per week hard. Meestal in en rondom het mooie Nijmegen. Zeker bij mooi weer maak ik ook graag eens een wandeling en pak ik vaak de fiets. Verder speel ik graag gitaar of een potje poolen met vrienden.

Hardloper in hart en nieren

Sport als rode draad

De rode draad in mijn leven is het toch wel het sporten. Ik ben begonnen met voetballen bij de Graafschap in Doetinchem en ik heb een aantal jaren tennis gespeeld. Op 28 jarige leeftijd ben ik begonnen met hardlopen en dit doe ik met mijn 63 jaar, nog altijd met veel plezier.

Mijn piekperiode in het hardlopen was 18 jaar geleden, met een 1e plaats op het NK 5000 meter en meerdere podiumplaatsen bij de Nederlandse kampioenschappen. Ik heb in al die jaren aan heel veel verschillende evenementen deelgenomen waaronder de Marathon van Rotterdam en de Marathon van Berlijn. Als Nijmegenaar is de 7-Heuvelenloop voor mij toch altijd weer een terugkerend doel. Het voelt écht fantastisch om daar voor veel thuispubliek elke keer weer goed voor de dag te komen. En natuurlijk behoort de Venloop de laatste jaren ook tot een van mijn favoriete wedstrijden.

Sport als rode draad

Sporters vooruit helpen, daar doe ik het voor!

Met mijn jarenlange ervaring als hardloper en trainer geef ik de klanten van het LoopCentrum zo goed mogelijk advies zodat ze met plezier en zonder blessures op pad kunnen. In dit advies kan ik mijn jarenlange praktijkervaring goed toepassen. Het leuke van mijn werk vind ik het contact met de klanten en het vinden van de juiste schoenen voor iedere hardloper of wandelaar, passend bij het voettype, het looppatroon en het gebruik. Het werk is iedere dag weer anders en heel afwisselend. De klanten zijn er van beginnende hardlopers tot zeer ervaren lopers en ik krijg van al deze sporters veel energie terug.

Mijn doel de komende jaren is om nog veel wedstrijden te lopen en hopelijk ,zonder al te veel blessures, nog vele jaren samen met mijn vrouw Paula te hardlopen, wandelen of fietsen. 

Maak vandaag nog een afspraak met Peter of een van onze andere adviseurs!
Sporters vooruit helpen, daar doe ik het voor!