Interview Meyke Vercoulen – Stichting Venloop

Maak kennis met Meyke!

De komende tijd zullen meerdere experts en specialisten in en rondom het LoopCentrum zich aan je voorstellen. Vandaag is het de beurt aan Meyke Vercoulen. Meyke is werkzaam als Medewerker Communicatie en Commercie bij Stichting Venloop. Aangezien dit prachtige evenement in mei, na 3 jaar dan eindelijk weer door kan gaan, vonden wij het een mooi moment om Meyke een aantal vragen te stellen over haarzelf, de werkzaamheden binnen Stichting Venloop en over het aankomende evenement. 

Laten we starten met een voorstelrondje: Wie is Meyke?

Ik ben Meyke, 32 jaar jong en geboren en getogen in Venlo. Naast dat ik werkzaam ben als Medewerker Communicatie en Commercie, ga ik in mijn vrije tijd graag een rondje hardlopen. Ook trek ik graag de wandelschoenen aan en verken ik graag wandelend de omgeving.  

Ik ben nu een tijdje lid van het Venloop Team. We hebben een klein  maar heel erg fijn team. Dat betekent dat we écht met vanalles en nogwat bezig zijn. Samen met een flinke groep vrijwilligers en coördinatoren zorgen we ieder jaar dat de Neptunus Wandeltocht en de Weir Venloop soepel verlopen. Daarnaast verzorgen we ook andere evenementen in Venlo en omgeving. Zo organiseren we jaarlijks meerdere wandeltochten, de Ballorig Avondvierdaagse, de Gipmans Planten Kwaakerrun, de Funqtio Running Academy en voor de basisschoolkinderen in Venlo en omgeving, de Daily Mile.

Welke sporten doe je zoal zelf?

Zelf ga ik dus graag een rondje hardlopen. Dit doen we ook vaak met de collega’s van de Venloop. Ons uiteindelijke doel is om met een delegatie vanuit de Venloop, de Marathon in New York te gaan lopen. Hiernaast bezoek ik met enige regelmaat de sportschool en wandel ik graag.

Wat vind je het allerleukste aan je werk voor Stichting Venloop? 

De veelzijdigheid van het vak: Ik ben echt bezig met alle kanten van de verschillende evenementen. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met de communicatie rondom het evenement maar verzorg ik ook het contact met de leveranciers, de sponsoren en de vrijwilligers. We bereiden de evenementen goed voor en we werken gedurende een lange periode naar de evenementen toe. Als het evenement zelf dan uiteindelijk soepel, en feestelijk verloopt, dan is dat prachtig. 

Hoe kijk je zelf aan tegen de aanpak van het LoopCentrum?
De samenwerking verloopt uitstekend. Zo versterken we elkaar en geven we elkaar advies op verschillende vlakken. Daar zijn we dus hartstikke blij mee!

Welke evenementen zijn het leukste om te organiseren?

Eigenlijk vind ik alles echt heel leuk. De Venloop is natuurlijk het grootste evenement dat wij organiseren. Dus hier komt ook het meeste bij kijken. Het is echt een waar spektakel. Maar juist ook de kleinere evenementen hebben hun eigen charmes. De passie die ik tijdens de voorbereidingen zie bij alle mensen rondom het evenement, dat is geweldig. 

Hoeveel vrijwilligers helpen er ongeveer mee bij de Venloop?

In totaal bestaat het team uit 50 coördinatoren. Tijdens het weekend van de Neptunus Wandeltocht en de Weir Venloop zijn er zo’n 1000 vrijwilligers actief die door onze coördinatoren worden aangestuurd.

Wat maakt de Wandeltocht nou zo uniek?

Dit evenement staat echt te kennen om zijn sfeer. Verspreid over de route zijn overal sfeerpunten die het wandelen extra gezellig maken. Dat is echt het belangrijkste. En de routes zijn uiteraard ook nauwkeurig uitgezet en heel erg mooi. 

Wat zijn deze sfeerpunten precies?

Naast dat we zelf allerlei acts en optredens langs het parcours organiseren, kunnen de inwoners van de gemeente Venlo zich hier ook zelf voor aanmelden. Van compleet versierde straten tot joekskapellen tot hobby dj’s. Iedereen kan zich aanmelden en iedereen geeft er zijn eigen draai aan. Deze sfeerpunten zijn er zowel bij de wandeltocht als bij het hardlopen. Tijdens de wandeltocht kunnen de wandelaars ook stoppen bij verschillende hapjes-punten, waar iets lekker te eten klaarstaat.  

Heb je nog concrete tips voor de wandelaars en de hardlopers?

Begin met goede schoenen uiteraard. Maar houd van te voren ook de weersvoorspellingen in de gaten. Zeker als het warm is, zorg dan dat je voldoende blijft drinken. Als het warm is zorg dan zeker tijdens het wandelen, voor een petje, Schijnt de zon? Smeer je dan in met zonnebrandcrème.Gaat het regenen? Zorg dan voor de juiste beschermende kleding. Kortom, zorg goed voor jezelf! 

Hoe lang zijn jullie bezig met de wandeltocht en de Venloop?

De voorbereiding begint maanden van te voren. We plannen zaken vooruit en zorgen dat we tijdig alle benodigde vergunningen rond hebben.

Door corona gingen de laatste 2 edities van de Venloop helaas niet door. Kijk je nu ook anders aan tegen de volgende editie?

Ik verwacht nóg meer passie dan we gewend waren. Zowel onder de deelnemers als het publiek. Want ja, na 3 jaar mogen we eindelijk weer. De mensen hebben er écht zin in. Dat merk ik aan alles. Ik ben er van overtuigd dat het wederom één groot feest wordt! 

Hoe kijk jij aan tegen de connectie van de Venloop met de stad Venlo? 

Als organisatie motiveren we de inwoners van de gemeente om te gaan wandelen en te hardlopen. Ook organiseren we tijdens de VenloopKids-middag van alles voor de kinderen om een stukje bewustwording te creëren over de voordelen van voldoende beweging en gezonde voeding. 

Meyke, hartelijk bedankt voor jouw tijd! Zijn er verder nog zaken die je wilt vertellen?

Graag gedaan! Wat nog leuk is om te vertellen is dat we dit jaar, tijdens de jubileumeditie van de Venloop (15e editie), voor het eerst het NK 10 kilometer mogen organiseren. Het belooft hiermee zeker een jubileumeditie te worden om nooit te vergeten!