Herzog Pro Compressiekousen: bewezen effectief!

Een grootschalig onderzoek naar de Herzog Pro Compressiekousen onder bijna 800 gebruikers bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. Het gebruik van compressiekousen onder sporters draagt op verschillende vlakken positief bij aan de prestatie. De sporter herstelt sneller, heeft minder last van blessures en sport vaak weer volledig blessurevrij.

Nooit eerder heeft een onderzoek naar compressiekousen plaatsgevonden onder een dergelijk grote groep sporters. Zie afbeelding voor de enkele opvallende resultaten uit dit grootschallig onderzoek. De PRO Compressiekousen van Herzog onderscheiden zich op vele fronten. Zo bieden zij relatief veel compressie en het unieke drukverloop – 30mmHg aan de onderzijde van kuit, afnemend naar 23mmHg onder de knie – is een waarborg voor een optimale werking. Uniek is ook het opmeten van het been op maar liefst zes punten.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Optimale afvoer van afvalstoffen

De Pro Compressiekousen leveren een relatief hoge druk en hebben een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller afgevoerd.

  • Gedoseerd compressie
  • Afnemend drukverloop van enkel tot knie
  • Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespeesproblemen
  • Sneller herstel na de inspanning

Preventief & Helend
Bij kuitklachten, spierverrekkingen en verkrampingen werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De kousen verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen.

De Herzorg Pro compressiekousen zijn in beide filialen van het LoopCentrum verkrijgbaar in meerdere kleuren!

Optimale afvoer van afvalstoffen