Hartslagmeters

Hartslagmeting tijdens het hardlopen

De hartfrequentie van een mens is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de toerenteller van een auto. De hartfrequentie brengt namelijk exact in beeld hoe zwaar het lichaam belast wordt en hoeveel werk het hart moet leveren, precies zoals een toerentellen dat doet tijdens het rijden. Het gebruik van een hartslagmeter met sporten kan daarom een waardevolle aanvulling zijn op een goed trainingsschema. Veel blessures in de hardloopsport ontstaan immers doordat het lichaam te zwaar wordt belast. Door de hartslag (letterlijk) in beeld te brengen, kun je efficiënter trainen en je hardloopprestaties sneller verbeteren.

Hartslagmeting tijdens het hardlopen

Ook tijdens het wandelen komt zo'n hartslagmeter goed van pas!

Ook het gebruik van hartslagmeters tijdens het wandelen neemt de laatste jaren explosief toe. Dankzij de steeds beter wordende technologieën wordt de elektronica steeds kleiner en zijn de GPS sensoren tegenwoordig ingebouwd in de horloges. Net zoals bij het hardlopen, kun je ook tijdens de wandeling je eigen wandelprestaties verhogen door het dragen van een hartslagmeter. Ook hier geldt dat je met de inzichten van de hartslagmeter, effectiever kunt gaan trainen en hiermee jou wandelniveau omhoog tillen. Wandelen met een hartslagmeter is, net als bij hardlopen, zowel veilig als prestatieverhogend.

Het LoopCentrum biedt verschillende modellen hartslagmeters aan van de merken Polar en Garmin. Maak een afspraak in een van onze winkels. Onze adviseurs zijn namelijk ervaringsdeskundigen wat betreft het dragen van hartslagmeters tijdens het hardlopen of het wandelen. Zij helpen je dus ook graag verder met advies op maat!

Maak een afspraak in een van onze winkels
Ook tijdens het wandelen komt zo'n hartslagmeter goed van pas!