Handige tips voor het stellen van doelen!

Goede voornemens 2024- Stel een doel!

Wanneer je een sportief doel stelt, creëer je mooie momenten voor jezelf! Een goed trainingsmoment, of je nu alleen of samen op pad gaat, geeft een euforisch gevoel. Er worden in je hersenen stofjes (de neurotransmitters endorphine en serotonine) aangemaakt, zogenaamde gelukshormonen. Als je met regelmaat verstandig traint ervaar je de succesfactoren van sporten, zoals mentale weerbaarheid, fysiek sterker worden en een betere conditie krijgen. Redenen genoeg dus, om aan de slag te gaan! 

Wij hebben een leuk doel voor zowel de hardloper als de wandelaar: De Arrow Venloop of de Neptunus Wandeltocht.

Een prachtige uitdaging om naartoe te trainen! 

Goede voornemens 2024- Stel een doel!

Handige tips voor het stellen van doelen.

  • Het doel kan SMART geformuleerd worden. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel (ecologie), Realistisch, Tijdgebonden. Als je je doel specifiek maakt benoem je bijvoorbeeld welke stappen je gaat zetten. Bijvoorbeeld i.p.v. ik wil meer gaan bewegen zeg je heel specifiek: ik ga 30 km wandelen tijdens de Neptunus Wandeltocht op zaterdag 23 maart 2024 en hiervoor ga ik 3x per week wandelen op dinsdag, donderdag en zondag. Ik doe mee aan de oefentochten die door de organisatie van de Venloop georganiseerd worden. Als je kiest voor een hardloop doel zou je dit als volgt kunnen formuleren: ik ga 10 km hardlopen tijdens de Arrow Venloop op zondag 24 maart 2024 en ik ga hiervoor een trainingsschema volgen waarbij ik 3x per week ga hardlopen, op maandag, woensdag en zaterdag. 
  • Doe iets, bij voorkeur nu meteen. Zoek een passend trainingsschema en plan je trainingen in je agenda. Meld je aan bij een vereniging of wandelgroep. Zorg voor goede kleding, hardloop- en/of wandelschoenen. Schrijf je in voor het evenementen! En loop mee met de oefentochten van de Venloop in januari, februari en maart.
  • Maak de acties richting jouw doel nog leuker. Kies een mooie route, ga eens in een andere omgeving wandelen of hardlopen, er zijn tal van mooie routes! Wandel met een leuk trainingsmaatje, beloon jezelf als je je wekelijkse trainingen en tussentijdse doelen behaald hebt. 
  • Betrek je sociale omgeving. Vertel je familie, vrienden en/of collega’s waar je mee bezig bent. Kies een buddy, met wie je kan sparren als je even een lastig moment hebt, en die je motiveert en inspireert. 
Handige tips voor het stellen van doelen.