Geniet van de lente!

Optimaal genieten van de buitenlucht!

Wat een heerlijk gevoel is het om de voorjaarszon op de huid te voelen. De zon laat zich weer vaker zien en de dagen worden steeds een beetje langer. De omgeving ziet er fleuriger en kleuriger uit en je ziet weer meer hardlopers en wandelaars onderweg. Laat die vitamine D-boost maar komen!

Lekker naar buiten gaan zorgt voor een échte boost! 

Wist je dat 15-30 minuten per dag in de zon al je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D oplevert? Het lichaam maakt onder de huid zelf vitamine D aan door zonlicht. Dit gebeurt voornamelijk via het gezicht en de handen. Vitamine D is belangrijk voor je gezondheid en versterkt de weerstand.

Vitamine D zorgt voor sterke botten en een goed gebit, maar verbetert ook de weerstand en verhoogd ons energieniveau. Hierdoor voelen mensen zich vaak fitter in de lente. Daarnaast zorgt zonlicht voor de aanmaak van serotonine en dopamine. Oftewel de gelukshormonen. 

Zonlicht heeft ook invloed op je dag- en nachtritme. Door de aanmaak van het hormoon melatonine in de avond en cortisol in de ochtend wordt het 24-uurs ritme ondersteund. Zonlicht zorgt er tevens voor dat het lichaam minder melatonine aanmaakt (ook wel slaaphormoon genoemd), waardoor je je een stuk energieker voelt!

 

Optimaal genieten van de buitenlucht!

Je fysieke gezondheid heeft invloed op je mentale gezondheid, en andersom. Meer frisse lucht, meer daglicht, meer beweging geven een positief gevoel. Als jij je goed voelt, heb je meer zin om te trainen. Bij het trainen maak je onder andere het stofje endorfine aan en dat zorgt voor een gelukkig gevoel. Een perfecte wisselwerking dus!  De lente heeft daarom vaak een positief effect op de motivatie en hiermee ook op het doorzettingsvermogen, de fysieke en mentale gezondheid en het energiepeil.

 Maak snel een afspraak bij het LoopCentrum