Geniet van de lente!

Optimaal genieten van de buitenlucht deze lente

Wat een heerlijk gevoel is het om de voorjaarszon op de huid te voelen. De zon laat zich weer vaker zien en de dagen worden steeds een beetje langer. De omgeving ziet er fleuriger en kleuriger uit en je ziet weer meer hardlopers en wandelaars onderweg. De lente staat voor een nieuw begin en vitamine D is volop beschikbaar. 

Lekker naar buiten gaan zorgt voor een échte vitamineboost! 

Wist je dat een kwartiertje per dag in de buitenlucht,  je al een enorme hoeveelheid vitamine D oplevert? Vitamine D is belangrijk voor je gezondheid en versterkt de weerstand. Bovendien zorgt vitamine D voor sterke botten en spieren én verhoogd het ons energieniveau. Hierdoor voelen veel mensen zich vaak fitter in de lente. Daarnaast maakt het lichaam bij meer daglicht (meer zonnestralen op je huid) meer serotonine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. 

Zonlicht heeft ook invloed op je dag- en nachtritme door de aanmaak van het hormoon melatonine in de avond en cortisol in de ochtend (stimuleert het opstaan). Zonlicht zorgt er tevens voor dat het lichaam minder melatonine aanmaakt (ook wel slaaphormoon genoemd), waardoor je je een stuk energieker voelt!

 

Optimaal genieten van de buitenlucht deze lente

Je fysieke gezondheid heeft invloed op je mentale gezondheid, en andersom. Meer frisse lucht, meer daglicht, meer energie geeft een positief gevoel. Als jij je lekker voelt heb je meer zin om te trainen. Bij het trainen maak je o.a. het stofje endorfine aan, en dat zorgt ervoor dat je je goed gaat voelen. Een perfecte wisselwerking! De lente heeft daarom vaak een positief effect op de hardloopmotivatie en hiermee ook op het doorzettingsvermogen, energiepeil en de fysieke en mentale gezondheid.

Om je positieve vibe nog een extra boost te geven hebben we een fijne lente-actie voor je bedacht. 

Wij hebben een prachtige collectie singlets en shirts korte mouwen voor dames en heren in alle maten en vele frisse kleuren. Tot en met 31 mei 2022 scoor jij een shirt of singlet voor slechts € 14,95! (normale prijs € 24,95)

Maak snel een afspraak bij het LoopCentrum