Deskundig advies in de grootste hardloop-
en wandelspeciaalzaak
van Nederland!

Verademing en Zuurstofwinst

24Aug

Ademhalen is een ‘onbewust’ proces. Zonder er bij na te denken halen we zuurstof naar binnen en ademen we koolzuur uit. Zuurstof wordt via je bloed vervoerd naar de spieren, waar het nodig is bij de verbranding van koolhydraten en vetten, welke op zijn beurt energie oplevert. Daarmee is een juiste ademhaling een essentieel proces.

'Verademing'
In rust is het voldoende om 6 tot 10 keer per minuut te ademen. Veel mensen ademen echter sneller tot wel 20 keer per minuut en dat is zonde. Het kost onnodig veel energie en kan klachten veroorzaken. Denk onder andere aan vermoeidheid, gejaagdheid, pijn in nek/schouders, hoofdpijn en/of slaapproblemen.

Lukt het je, om kort voor het hardlopen 6 tot 8 keer per minuut te ademen, dan zul je merken dat je veel sneller ‘lekker’ loopt en ook harder kunt lopen bij dezelfde hartslag. Doe je direct na de inspanning nogmaals specifieke ademhalingsoefeningen, dan kom je bovendien sneller tot rust en herstel je makkelijker. Dit zorgt weer voor een betere opbouw van je conditie.

Koen de Jong schreef er samen met Bram Bakker een boek over: Verademing.
Meer info over het onderwerp verademing is ook te vinden op: www.kiwinederland.nl/

Nieuw boek: 'Zuurstofwinst'
Volgens Bram Bakker is het boek met als titel 'Zuurstofwinst' een mooie aanvulling voor wie Verademing heeft gelezen en méér wil weten over ademhaling. Een simpele, wetenschappelijk bewezen methode om gezonder, fitter en sneller te worden.

Zuurstofwinst geeft je de kennis en vaardigheden om de zuurstofvoorziening van je lichaam te optimaliseren. Door minder lucht te gebruiken, wordt zuurstof beter afgeleverd aan de spieren, organen en weefsels. Met eenvoudige oefeningen die je zelf direct kunt doen. Ideaal voor sporters die méér uit hun training willen halen. Of als je last hebt van astma of andere ademhalingsproblemen tijdens het sporten.

Kijk voor meer informatie op: https://www.sportrusten.nl/product/zuurstofwinst-de-vertaling-van-oxygen-advantage/