Deskundig advies in de grootste hardloop-
en wandelspeciaalzaak
van Nederland!

RS Scan

24Aug

Uitbereiding analysemethode met RS scan
Het LoopCentrum heeft de kwaliteit van haar dienstverlening hoog in het vaandel staan. Alleen het beste schoenadvies voor jou, is goed genoeg voor ons. Daarom is het tijd voor een unieke innovatie binnen ons analyseproces!

Drukplaatmeting op RS scan
Onze adviseurs beoordeelden het looppatroon van hardlopers en wandelaars tot op heden aan de hand van camerabeelden, gemaakt met onze high speed camera’s. Deze methode breiden we verder uit met een dynamische drukmeting op de zogenaamde RS scan. Terwijl je over een twee meter lange drukplaat wandelt of rent, meten vele duizenden sensoren in deze plaat het drukverloop onder jouw voeten. De gemeten druk wordt vastgelegd in kleurenanimaties en grafieken die onze adviseurs vervolgens vertalen naar het optimale schoenadvies. Een voorbeeld van dit drukverloop zie je in onderstaande foto.

Waarom meten we de druk onder de voeten?
Door de druk onder de voet en schoen te meten tijdens jouw sportbeweging, wordt het looppatroon nog nauwkeuriger in beeld te gebracht. Samen met de camerabeelden zijn we hiermee in staat om exact te bepalen wat de invloed is van verschillende schoentypen op de voetafwikkeling. Ook kunnen we vaststellen of er verhoogde druk is onder bepaalde delen van je voet. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogde druk onder de binnenzijde bij overpronatie of onder de voorvoet bij een doorgezakte voorvoet.

Met deze nieuwe manier van analyseren kunnen onze adviseurs jou nog beter te adviseren als het gaat om hardloopschoenen en wandelschoenen in Horst aan de Maas of hardloopschoenen en hockeyschoenen in Venlo. Een waardevolle innovatie, waarmee we een stap maken in de richting van blessurepreventie. Met deze nieuwste technologie kunnen we onze vele bestaande samenwerkingen met sportartsen, fysio- en podotherapeuten in de regio versterken.

Apparatuur
De meetapparatuur van RS Scan wordt vanwege zijn accurate dynamische drukmetingen ook gebruikt in onderzoekslaboratoria, klinieken en de industrie.

Kom langs
Ben je benieuwd naar deze nieuwe techniek? Kom langs in het LoopCentrum en laat je vrijblijvend analyseren. Zoals je van ons gewend bent is de voet- en loopanalyse gratis bij aankoop van schoenen en hoef je bij ons geen afspraak te maken.