Deskundig advies in de grootste hardloop-
en wandelspeciaalzaak
van Nederland!

Het 3 lagen principe van het LoopCentrum

24Jan

Laag 1: Basislaag met vochtregulatie

De eerste laag is je sportondergoed en staat direct in contact met de huid. Het zorgt voor opname en afvoer van je transpiratievocht. Door de samenstelling van het materiaal is thermo-ondergoed in staat om transpiratievocht af te voeren, waardoor uw huid droger blijft. Bovendien heeft thermokleding een optimale pasvorm en biedt het tegelijkertijd veel bewegingsvrijheid.

Sommige merken verwerken zilver-ionen in hun sportondergoed, waardoor nare luchtjes kunnen worden gereduceerd. Dit geeft een prettig gevoel tijdens het sporten want je blijft langer fris.

Laag 2: Tussenlaag voor isolatie

De tweede laag zorgt door isolatie en transport van het vocht voor optimale regulatie van je lichaamtemperatuur. Deze laag is ontworpen om warmte vast te houden. Natuurlijke en synthetische isolatiematerialen zorgen voor een aangename temperatuur.

Kies hiervoor een warme maar lichte tussenlaag om de warmte vast te houden.

Laag 3: Beschermlaag tegen weersinvloeden

De derde laag beschermt je tegen de weerselementen zoals wind en regen en is tegelijkertijd ademend. Afhankelijk van de prijsklasse en model krijg je een combinatie van regenweerstand, windweerstand en ademend vermogen.

Samen zorgen deze drie lagen voor het afvoeren van transpiratievocht, een optimale temperatuurregulering en voor bescherming tegen de weerselementen.

Kom langs in het LoopCentrum en laat je verder informeren over het 3 lagen principe. Tot aan de Venloop kun je profiteren van flink afgeprijsde runningkleding sets in diverse laagjes. Afspraak maken is niet nodig en onze adviseurs staan voor je klaar.