Assortiment uitbreiding met Meindl wandelsokken

Meindl sokken

De intelligente laag tussen schoen en voet. Om de beste interactie tussen voet en schoen te realiseren en de functies van je schoen optimaal te ondersteunen, zijn de juiste sokken cruciaal. Omdat Meindl de anatomie van de voet precies begrijpt en weet aan welke belastingen de voet dagelijks wordt blootgesteld, heeft Meindl een sokkencollectie ontwikkeld die aan alle eisen voldoet: de sokken bieden je veel functies, de beste pasvorm, bescherming aan de cruciale punten en zijn daarom ideaal voor geschikt voor uw outdoor schoenen.

Hier beneden kunt u meer lezen over de specifieke functionaliteiten van de de door ons opgenomen sokken varianten van Meindl.

Meindl sokken

MT2 Trekking

Het Trekking Basic-model bestaat uit zachte polyester + polypropyleen bekleding, evenals polyamide om de teen en hiel te versterken. MT2 de sok van hoogwaardige synthetische garens voor lichte wandelschoenen bij gematigde temperaturen. Ergonomische ventilatiekanalen zorgen voor een goed klimaat in de schoen. Anatomisch gevormde kussens en een extra versterkte hiel en teen optimaliseren de grip in de schoen en beschermen de voet tegen schuren en blaren.

Materiaal:
47% polyester
36% polyamide
14% polypropyleen
3% elastaan

MT2 Trekking

MT3 Merino Light

MT3 – de kortere multifunctionele en lichtgewicht wandelsok met merinowol

Merino: wol van het fijne wolschaapras, dat door een speciale behandeling zachter en duurzamer is gemaakt en beschermd is tegen krimpen

De sterke punten van merinowol:
Isolatie – verwarmt in de kou en koelt in de hitte. Krast niet: de elastische vezels van de merinowol buigen mee bij contact met de huid, jeukt niet. Dagenlang geurloos dankzij natuurlijk wolvet (lanoline)

  • Polyamide versteviging op teen en hiel
  • 100% filament polypropyleen in de bekleding

De gebruikte merinowol is mulesing-vrij.

Materiaal:
49% polyamide
28% wol (merino)
20% polypropyleen
3% elastaan

MT3 Merino Light

MT4 Modal

Het model is grotendeels gemaakt van modal – een vezel gemaakt van cellulose. De productie is ecologisch verantwoord, milieuvriendelijk en beantwoordt aan het principe van duurzaamheid. Modal is fijner dan zijde en meer absorberend dan viscose en katoen. Het model heeft een 2-laags constructie, biokeramische garens aan de binnenkant dienen om de temperatuur gelijk te maken. Modale garens aan de buitenkant voeren vocht af van de voetholte. De hiel en teen zijn versterkt met polyamide.

Materiaal:
38% polyamide
36% modal
14% polypropyleen
9% polyester (BioCeramic)
3% elastaan

MT4 Modal

MT6 Merino

De sok is gemaakt van een functionele mix van merino en acryl. De technische trekkingsok met merinogarens compenseert ook optimaal voor lage temperaturen in de schoen. De 2-laagse constructie met biokeramische garens direct op de huid en ergonomische ventilatiekanalen zorgen voor een perfect klimaat in de schoen. Anatomisch gevormde kussens en een versterkte hiel en teen optimaliseren de grip in de schoen en beschermen tegen schuren en blaren. De gebruikte merinowol is mulesing-vrij.

Materiaal:
24% wol (Merino)
24% polyacryl
21% polyamide
15% polyester (BioCeramic)
13% polypropyleen
3% elastaan

MT6 Merino

Uit liefde voor de natuur

  • Meindl sokken worden geproduceerd met een zeer hoge kwaliteit om zo duurzaam mogelijk te zijn en zo natuurlijk ook het milieu te beschermen.
  • Ze gebruiken botanische vezels zoals TENCEL™ Modal, dat gewonnen wordt uit de hernieuwbare grondstof hout.
  • Verder gebruiken ze bewust geen katoen, dit omdat het tijdens de productie enorme hoeveelheden water opslokt.
  • De sokken zijn OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd en voldoen aan de REACH-regelgeving.
  • De sokken en de verpakking zijn recyclebaar. De plastic ophanghaken kunnen naar Meindl worden opgestuurd voor hergebruik.
  • Ook wordt er door Meindl steeds meer nadruk gelegd op natuurlijke merinowol. Dit is 100% mulesing-vrij.
  • En dit alles met 100% MADE IN ITALY!