Maak kennis met Peggy!

De komende tijd zullen meerdere experts en specialisten in en rondom het LoopCentrum zicht aan je voorstellen. Deze keer is het de beurt aan Peggy. Dat deze avonturier geen uitdaging uit de weg dat blijkt wel uit haar uitgebreide verhaal! Mijn naam is Peggy Kuipers. Wellicht hebben we elkaar al ontmoet bij het LoopCentrum in Horst of Venlo, of ken je mij vanuit mijn sportieve verleden. Vanaf maart 2020 mag ik mezelf onderdeel van het enthousiaste LoopCentrum team noemen.

Uitdaging en avontuur, het verleggen van grenzen en het verbreden van mijn horizon.

De rode draad in mijn leven is dat ik hou van uitdagingen, het verbreden van mijn horizon en het verleggen van mijn grenzen. Dit weet ik goed te vertalen door me onder te dompelen in verschillende culturen. Zo reis ik bijvoorbeeld veel en zet ik me graag in als vrijwilliger in Cambodja en Nepal.

Letterlijk en figuurlijk grenzen verleggen.

Grenzen verleggen door avontuurlijke reizen te maken en vooral door van de gebaande paden af te wijken. Ik heb mezelf én de wereld beter leren kennen door diverse bergtochten en beklimmingen in Nepal, India, Tibet, Mongolië, Bhutan, Sri Lanka, Indonesië, Chili, Tanzania, Zuid-Afrika en Scandinavië (zowel met de mountainbike als te voet). In Tanzania beklom ik in 2005 de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro (5895 m) en in Chili in 2009 de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de Ojos del Salado (6893 m).

Het verbreden van mijn horizon. 

Mijn horizon verbreden doe ik graag op het gebied van kennis en ervaring. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam, gezondheid en invloeden hierop. Ik verdiep me middels opleidingen, cursussen en trainingen graag in deze materie. Tijdens mijn carrière heb ik als zelfstandig ondernemer gewerkt in een fietsspeciaalzaak, ik heb een medische achtergrond in het vakgebied radiologie en ik heb enkele jaren als leidinggevende in het Radboud UMC gewerkt. Al deze ervaring gebruik ik nu in mijn nieuwe uitdagingen binnen mijn eigen bedrijf B-Pure Coaching en uiteraard bij het LoopCentrum. 

Met B-Pure Coaching help ik je graag mee met jouw reis naar een gezonde leefstijl als sleutel voor het behalen van je persoonlijke én zakelijke doelen. Met behulp van slimme inzichten, simpele tools en oprechte aandacht help ik je om weer in balans te komen.

Mentale en fysieke coaching

Mijn missie is een bijdrage te leveren aan vitale gemeenschappen: dit doe ik door mensen te coachen zodat ze meer zelfregie krijgen en betere gezonde keuzes kunnen maken op alle vlakken van gezondheid (dus zowel fysiek, mentaal, sociaal, zingeving). Dat doe ik vooral binnen bedrijven en organisaties. Dit bereik ik door het inzetten van een game waarmee deelnemers op een leuke en praktische manier kennis en inzichten krijgen en daadwerkelijk stappen gaan zetten naar meer vitaliteit. Dat doe ik vol passie, met persoonlijke aandacht en maatwerk.

Ook bij het LoopCentrum kan ik mijn eigen missie doorvertalen en een bijdrage leveren aan deze beweging naar meer vitaliteit en gezondheid. Door mensen op pad/op weg helpen met het juiste schoen- en kledingadvies, zodat ze klachtenvrij én met plezier kunnen bewegen. 

Al luisterend naar de wensen van onze klanten en met behulp van geavanceerde meetapparatuur zoeken we naar de juiste schoen, kleding of accessoires. Naast het gedegen maatwerk advies dat iedere klant krijgt vind ik het ook leuk om mijn eigen ervaringen en tips te delen.

Ik krijg energie van in beweging zijn en een vonkje van deze passie over te dragen. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur in beweging. Sport is een van mijn passies, of het nu wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden, yoga of de door mij in Limburg geïntroduceerde sport Pullka is. (Wat Pullka precies is? Daar vertel ik je binnenkort graag meer over!)

Heerlijk op pad met de wandelschoenen aan

Ik wandel graag in de eigen omgeving en geniet ontzettend van wat alle verschillende seizoenen te bieden hebben. Regelmatig trek ik erop uit om routes elders in Nederland, België of Duitsland te wandelen. Het meest geniet ik als we meerdere dagen op pad zijn, rugzak op, tent mee en back-to-basic in de natuur zijn. En ik kan net zoveel genieten en ontspannen van het lopen van een rondje rondom mijn woonplaats, het Pieterpad, de Dutch Mountain Trail, de Walk of Wisdom als van verre reizen. Tijdens deze tochten verzamel ik ervaringen en verhalen die ik graag deel met klanten. Ik vind het leuk om tips te horen van klanten en zo elkaar te enthousiasmeren en inspireren.

Verder krijg ik ontzettend veel energie van samenwerken. Met collega’s en bedrijven, elkaars expertise benutten om elkaar te versterken, om samen tot het meest optimale resultaat te komen. En om de connectie te maken tussen beweging, voeding, ontspanning, natuur en zingeving op gezondheid.

Benieuwd geworden naar mijn avonturen, op zoek naar tips & tricks óf wil je graag schoenadvies op maat? Kom gerust eens langs in het LoopCentrum in Venlo of in Horst. Ik help je graag verder!

Peggy - het LoopCentrum

Geschreven door Peggy, Adviseuse
Gepubliceerd op vrijdag 10 december 2021