Koop een schoen, doneer een boom

Het LoopCentrum doneert bomen

Dit najaar schenken wij een boom via Life Terra bij elk verkocht paar Hanwag Bluecliff ES wandelschoenen. Wij vinden het belangrijk om bewust te zijn én meer bewustwording te creëren rondom de gevolgen van klimaatverandering. Het team van Hanwag plantte vorig jaar de eerste bomen samen met Life Terra. Life Terra is een van Europa’s grootste boomplant-initiatieven. Met het planten van bomen dragen we bij aan een grotere biodiversiteit, een klimaatbestendig ecosysteem en CO2 compensatie. Onderdeel van de projecten is educatie, het delen van kennis en het verbeteren van de connectie tussen mens en natuur. Want natuurlijk willen wij niet alleen voor onszelf, maar zeker ook voor toekomstige generaties de aarde leefbaar houden zodat we kunnen blijven genieten van de natuur, bijvoorbeeld tijdens een mooie wandeling.

Hanwag Bluecliff ES

De Bluecliff ES is een stevige schoen geschikt voor een breed scala aan wandelactiviteiten, waaronder langere tochten en ook bergwandelingen. De schoen is “made in Europe”, dat wil zeggen dat alle materialen afkomstig zijn van Europese leveranciers. 

Overige kenmerken:

  • 100% PFC vrij
  • Bovenwerk van nubuck en suède leer met een waterdicht en ademend 4 laags laminaat, het EcoShell membraan
  • Stevige metalen veterogen en haken, met een zeer hoge trekkracht
  • Voorzien van een Hike Pro loopzool met 4 mm diep profiel en extra brede noppen voor stabiliteit. De buitenzool biedt een ideale combinatie tussen goede afwikkeling op vlak terrein en ondersteuning bij wandelen in de heuvels.
  • Een unieke tussenzool die zorgt voor stabiliteit en demping bestaat uit een combinatie van PU (polyurethaan) en polypropyleen versterkt met glasfiber.
  • Verkrijgbaar vanaf begin oktober 2023.
  • Per verkocht paar Bluecliff ES schoenen doneert zowel Hanwag als het LoopCentrum een boom.*  Zo leveren we samen een bijdrage aan het klimaat en CO2 compensatie.
  • Wil je de actie extra ondersteunen? Trek dan je Hanwag schoenen aan en plant vrijwillig mee op zondag 19 november. Iedereen die wil helpen is welkom! Uiteraard kun je ook zelf bomen doneren via Life Terra.

*  Deze donatie geldt uitsluitend op aankopen via Hanwag retailers in Nederland t/m 31 oktober 2023.

 

Hanwag Bluecliff ES