Evenementenkalender 2022-2023

Bekijk hier de aankomende hardloopwedstrijden en wandeltochten in de omgeving!

Welke hardloop- en wandelevenementen zijn er in Limburg, Brabant en Gelderland? Ontdek het in dit handige overzicht! Even lekker het hoofd leegmaken om de dag te starten of te vervolgen. En misschien ben je wel al bezig met je volgende doel, een nieuwe afstand lopen of een nieuw pr vestigen. Want er staan veel verschillende hardloop- en wandelevenementen op het programma! Ontdek ze allemaal! 

18 december Venloop Kerstloop

Het is weer december, de huizen zijn gezellig versierd met lampjes en het is dan ook de gezelligste maand van het jaar. Op zondag 18 december staat de Venloop Kerstloop dan ook weer op de planning! De wandeltocht van 7,5 km voor het hele gezin!

De wandeltocht begint en eindigt bij Venlo On Ice op de markt in Venlo. De route is uitgezet met pijlen en zal van start gaan om 9:00 uur. Deze wandeltocht is voor het hele gezin. Voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, maar ook voor de allerkleinsten. Kinderwagens en bolderkarren kunnen dan ook gewoon mee, zodat niemand de tocht hoeft te missen.

Bij terugkomst trakteren we iedereen op een heerlijke oliebol en een beker warme chocolademelk. En dat is nog niet alles…
Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee en kunnen na afloop tot 12:00 uur ook nog eens gratis schaatsen op de prachtige schaatsbaan van Venlo On Ice, die ook dit jaar weer terug zijn in hartje Venlo! Dit is inclusief de schaatsenverhuur.

Dat wordt dus een ontzettend leuke dag om samen te zijn!

Meer informatie en inschrijven
18 december Venloop Kerstloop

26 december Kasteelloop Horst

Op 26 december zal dit jaar de 28e editie van de Kasteelloop plaatsvinden. Na twee alternatieve edities is het dit jaar weer tijd voor een Kasteelloop zoals we die op tweede kerstdag gewend zijn. In de mooie Kasteelse Bossen kunnen lopers een afstand van 5 of 10 kilometer lopen. Voor jeugd t/m 15 jaar worden er routes van 1 en 2 kilometer uitgezet en voor hen is deelname gratis.

De organisatie hoopt dit jaar weer een groot aantal lopers en supporters te mogen verwelkomen

Meer informatie en inschrijven
26 december Kasteelloop Horst

27 december Kerstwandeling Kasteelpark Ter Horst / Horst aan de Maas

Het thema van de kerstwandeling in Kasteelpark Ter Horst is dit jaar…de mysterieuze verdwijning van de Kerstman
Weet je waar de Kerstman dit jaar heeft gelogeerd? In Kasteel Huys ter Horst! Vanuit het Kasteel heeft hij samen met zijn elven alle pakjes bezorgd en Kerst gevierd met de inwoners van Horst aan de Maas. Hij vond het supergezellig! Maar… nu is hij spoorloos verdwenen.

Zijn slee ligt er verlaten bij, de rendieren dwalen door het bos en zelfs de elven weten niet waar hij is. Hij is het laatst gezien bij ’t Aendekuulke in Kasteelpark Ter Horst. Hij moet in de buurt zijn!

Hij heeft een duidelijk spoort achtergelaten in het bos. Als we dit spoor volgen, kunnen we hem misschien vinden. Kom mee!

Praktische informatie
Dinsdag 27 december
Kasteelpark Ter Horst
Starten tussen 18.00 en 19.30
Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd
Meer informatie en inschrijven
27 december Kerstwandeling Kasteelpark Ter Horst / Horst aan de Maas

8 januari 2023 Orion Nieuwjaarsloop

Al vele jaren organiseert Recreatieve Atletiek Vereniging Orion de Nieuwjaarsloop. Vanwege de coronamaatregelen kon de loop de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. In 2023 gaat de nieuwjaarsloop wel weer van start! Het is een uitgelezen mogelijkheid om het nieuwe jaar sportief te starten. Daarnaast is de Nieuwjaarsloop een prima voorbereiding op de Venloop die in 2023 op zondag 26 maart plaatsvindt.

De loop start traditiegetrouw bij de thuishaven van Orion, Café Feestzaal Boostenhof in de Boekend. Er zijn twee afstanden: 5 km (vanaf 13 jaar) en 10 km (vanaf 16 jaar). De start van beide afstanden is tegelijkertijd. De loop gaat gedeeltelijk over de verharde weg en gedeeltelijk over bospaden.

Het inschrijfgeld voor beide afstanden bedraagt € 8,00 bij voorinschrijving en € 11,00 euro als je inschrijft op de wedstrijddag zelf.

Meer informatie en inschrijven
8 januari 2023 Orion Nieuwjaarsloop

Zaterdag 25 maart 2023 Neptunus Wandeltocht Venlo

In 2013 werd er door de organisatie van de Weir Venloop voor het eerst een wandeltocht georganiseerd, de Neptunus Wandeltocht. Tijdens deze wandeltocht liepen de 3.000 ingeschreven deelnemers een afstand van 25 km. In 2014 werd daar voor de fanatieke wandelaar een afstand van 40 km aan toegevoegd. Komende editie zullen er vijf afstanden zijn om aan deel te nemen, te weten:

 • 10 km
 • 20 km
 • 30 km
 • Wandelmarathon
 • 7,5 km Walk & Wheels

Waarom een wandeltocht?

 • Misschien heb je al vaker gedacht dat je meer wilt gaan bewegen?
 • Kun je om gezondheidsredenen niet (meer) deelnemen aan de hardloopwedstrijden van de Weir Venloop?
 • Wil je in groepsverband trainen of wandelen?
 • Houd je van de natuur?
 • Wil je op een gezellige manier een aantal mooie plekjes van Venlo ontdekken?

Zo heeft iedereen zijn eigen motivatie om te gaan wandelen. Om op een verantwoorde wijze 10 km, 20 km, 30 km of een Wandelmarathon te kunnen wandelen, organiseren de organisatie in de periode voorafgaand aan de wandeltocht diverse oefentochten. Meer informatie vindt je op de website.

Meer informatie en inschrijven
Zaterdag 25 maart 2023 Neptunus Wandeltocht Venlo

Zondag 26 maart 2023 Weir Venloop

Sinds 2006 wordt in Venlo de Venloop georganiseerd, de 16e editie van de Weir Venloop vindt plaats op zondag 26 maart 2023. De Venloop is ontstaan op de terugweg van de marathon van New York. Hoe geweldig zou het zijn als er zo’n een fantastisch evenement met veel sfeer, sportiviteit en voor veel mensen ook in Venlo zou komen. New York in het klein dus. Het doel is om de loopsport te promoten bij een breed publiek. Dit lukt door een goed georganiseerd loopevenement met verschillende afstanden te organiseren waar veel mensen aan mee kunnen doen.

Het hardloopevenement kent de volgende wedstrijden:

 • Halve marathon (21.097,5 m)
 • 10 km
 • 5 km
 • Kidsrun (1000 m)
 • Kinderloop (500 m)
 • Bambinoloop (500 m)
 • G-loop (1000 m)

Inschrijven voor de Weir Venloop kan vanaf 1 augustus 2022 tot en met 12 februari 2023 of bij het bereiken van de deelnemerslimieten.

Meer informatie en inschrijven
Zondag 26 maart 2023 Weir Venloop