Evenementenkalender 2023

Bekijk hier de aankomende hardloopwedstrijden en wandeltochten in de omgeving!

Welke hardloop- en wandelevenementen zijn er in Limburg, Brabant en Gelderland? Ontdek het in dit handige overzicht! Even lekker het hoofd leegmaken om de dag te starten of te vervolgen. En misschien ben je wel al bezig met je volgende doel, een nieuwe afstand lopen of een nieuw pr vestigen. Want er staan veel verschillende hardloop- en wandelevenementen op het programma! Ontdek ze allemaal! 

Zaterdag 4 maart 2023 Berden Wandeltocht Venlo

Doe jij dit jaar ook mee aan de Berden wandeltocht op zaterdag 4 maart?

De wandeltochten voeren de deelnemers door 2 van de fraaiste natuurgebieden van Noord-Limburg: het Jaomerdal en de Steilrand.

Het Jaomerdal is ontstaan door de afgraving van klei voor de pannenindustrie in de 18e en 19e eeuw. Het is nu een zeer gevarieerd gebied waar onder andere ijsvogels broeden. Aan de rand van het Jaomerdal ligt de voormalige trapistenabdij Uhlingsheide, waar ook een van de rustpunten is.

De Steilrand is de rand van het Maasdal, waar het landschap plots soms wel 10-20 meter omhoog gaat. De Steilrand valt ook deels samen met de grens met Duitsland. Het gebied is grotendeels bebost. Het Pieterpad volgt deels dezelfde route.

Je kunt kiezen uit de afstanden 7.5, 15 en 25 km. De inschrijving is geopend!

Meer informatie vind je op de website.

Meer informatie en inschrijven
Zaterdag 4 maart 2023 Berden Wandeltocht Venlo

Zondag 5 maart 2023 Berden Voorjaarsloop Venlo

Doe jij dit jaar ook weer mee aan de Berden voorjaarsloop op zondag 4 maart?

De afstanden waarvoor je kunt inschrijven:

 • Jeugd in de categorieën 4 – 6 jaar en 7 – 12 jaar: 500m en 1000m
 • Scholierenloop: 4 km
 • 7.5 km
 • 15 km

Inschrijven is mogelijk t/m 26 februari!

Meer informatie vind je op de website.

Meer informatie en inschrijven
Zondag 5 maart 2023 Berden Voorjaarsloop Venlo

Zaterdag 25 maart 2023 Neptunus Wandeltocht Venlo

In 2013 werd er door de organisatie van de Weir Venloop voor het eerst een wandeltocht georganiseerd, de Neptunus Wandeltocht. Tijdens deze wandeltocht liepen de 3.000 ingeschreven deelnemers een afstand van 25 km. In 2014 werd daar voor de fanatieke wandelaar een afstand van 40 km aan toegevoegd. Komende editie zullen er vijf afstanden zijn om aan deel te nemen, te weten:

 • 10 km
 • 20 km
 • 30 km
 • Wandelmarathon
 • 7,5 km Walk & Wheels

Waarom een wandeltocht?

 • Misschien heb je al vaker gedacht dat je meer wilt gaan bewegen?
 • Kun je om gezondheidsredenen niet (meer) deelnemen aan de hardloopwedstrijden van de Weir Venloop?
 • Wil je in groepsverband trainen of wandelen?
 • Houd je van de natuur?
 • Wil je op een gezellige manier een aantal mooie plekjes van Venlo ontdekken?

Zo heeft iedereen zijn eigen motivatie om te gaan wandelen. Om op een verantwoorde wijze 10 km, 20 km, 30 km of een Wandelmarathon te kunnen wandelen, organiseren de organisatie in de periode voorafgaand aan de wandeltocht diverse oefentochten. Meer informatie vind je op de website.

Meer informatie en inschrijven
Zaterdag 25 maart 2023 Neptunus Wandeltocht Venlo

Zondag 26 maart 2023 Weir Venloop

Sinds 2006 wordt in Venlo de Venloop georganiseerd, de 16e editie van de Weir Venloop vindt plaats op zondag 26 maart 2023. De Venloop is ontstaan op de terugweg van de marathon van New York. Hoe geweldig zou het zijn als er zo’n een fantastisch evenement met veel sfeer, sportiviteit en voor veel mensen ook in Venlo zou komen. New York in het klein dus. Het doel is om de loopsport te promoten bij een breed publiek. Dit lukt door een goed georganiseerd loopevenement met verschillende afstanden te organiseren waar veel mensen aan mee kunnen doen.

Het hardloopevenement kent de volgende wedstrijden:

 • Halve marathon (21.097,5 m)
 • 10 km
 • 5 km
 • Kidsrun (1000 m)
 • Kinderloop (500 m)
 • Bambinoloop (500 m)
 • G-loop (1000 m)

Inschrijven voor de Weir Venloop kan vanaf 1 augustus 2022 tot en met 12 februari 2023 of bij het bereiken van de deelnemerslimieten.

Meer informatie en inschrijven
Zondag 26 maart 2023 Weir Venloop

Zaterdag 29 april Rundje um ut Hundje

Loop jij mee tijdens de 7e editie van Rundje um ut Hundje?

Zaterdag 29 april 2023 is dit lokaal en laagdrempelig hardloopevenement voor jong en oud gepland. Het parcours is een “rondje” om het beeld van het hondje op de markt van Horst en is dus echt een “rondje om het hondje”. In het Horster dialect uitgesproken als: Rundje um ut Hundje”. De sfeer, gemoedelijkheid en gezelligheid maken het tot een leuke sportbeleving.

De eerste inschrijvers van 2.500 meter, 5.000 meter en 10.000 meter krijgen een gratis Rundje um ut Hundje hardloopshirt. 

Meer informatie en inschrijven
Zaterdag 29 april Rundje um ut Hundje

2 juni tot en met 4 juni 2023 Meerdaags Wandelevenement Venray

Het meest flexibele wandelevenement van Nederland
Een, twee of zelfs drie dagen lang natuurschoon en cultuurhistorie te voet ontdekken?
Ervaar de veelzijdige natuur van dichtbij. Venray en omgeving kenmerken zich door de prachtige groene landschappen die zeer gevarieerd zijn. Het landschap van Venray is bijzonder en typerend te noemen. Geen enkele kilometer is hetzelfde tijdens een wandeling in Venray. Aan het begin van de 20e eeuw werden grote stukken van de woeste Peel ontgonnen ten behoeve van de land- en bosbouw. Vandaag de dag is Venray naast een agrarische gemeente, ook één van de bosrijkste gemeenten van Nederland. De Maas en de uitloop van de stuifduinen begrenzen de gemeente aan de oostzijde.

Wandelen doe je in Venray!

 

Meer informatie en inschrijven
2 juni tot en met 4 juni 2023 Meerdaags Wandelevenement Venray

24 juni Mud Cross Wanssum

Mud Cross Wanssum, een evenement met als doel samen met anderen een parcours vol obstakels te trotseren. Het gaat niet om de snelste, de sterkste, of de beste. Het gaat om samen een leuk sportevenement te beleven. Dit evenement is geschikt voor ervaren, beginnende en ook kleine deelnemers. Zelfs kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan het evenement.
Mud Cross Wanssum wordt georganiseerd op en rond Sportpark De Meulebèèk.

Het parcours is zo opgebouwd dat (beginnende) deelnemers kennis kunnen maken met deze manier van sporten die steeds bekender en groter wordt. Daarnaast zorgen we ervoor dat er ook voor de meer ervaren deelnemers voldoende uitdaging in het parcours zit.

Leeftijd categorieën:

 • Jeugd 6 t/m 12 jaar
 • Senioren vanaf 13 jaar
 • Starttijden:
 • Jeugd 13:00 uur
 • Senioren 15:00 uur
Meer informatie en inschrijven
24 juni Mud Cross Wanssum

28 juni t/m 1 juli Wandel 4-Daagse Bergen

De Wandel 4daagse Bergen is een jaarlijks wandelevenement in de dorpen van de gemeente Bergen, in de kop van Noord-Limburg. Met routes van 2.5, 5, 10 en 15 kilometer is het een evenement voor jong en oud. Elke dag wordt er gewandeld in een ander dorp, waarbij u de mooiste plekjes van Nationaal Park de Maasduinen te zien krijgt.

Meer informatie en inschrijven
28 juni t/m 1 juli Wandel 4-Daagse Bergen