Evenementenkalender 2023

Bekijk hier de aankomende hardloopwedstrijden en wandeltochten in de omgeving!

Welke hardloop- en wandelevenementen zijn er in Limburg, Brabant en Gelderland? Ontdek het in dit handige overzicht! Even lekker het hoofd leegmaken om de dag te starten of te vervolgen. En misschien ben je wel al bezig met je volgende doel, een nieuwe afstand lopen of een nieuw pr vestigen. Want er staan veel verschillende hardloop- en wandelevenementen op het programma! Ontdek ze allemaal! 

2 juni tot en met 4 juni Meerdaags Wandelevenement Venray

Het meest flexibele wandelevenement van Nederland
Een, twee of zelfs drie dagen lang natuurschoon en cultuurhistorie te voet ontdekken?
Ervaar de veelzijdige natuur van dichtbij. Venray en omgeving kenmerken zich door de prachtige groene landschappen die zeer gevarieerd zijn. Het landschap van Venray is bijzonder en typerend te noemen. Geen enkele kilometer is hetzelfde tijdens een wandeling in Venray. Aan het begin van de 20e eeuw werden grote stukken van de woeste Peel ontgonnen ten behoeve van de land- en bosbouw. Vandaag de dag is Venray naast een agrarische gemeente, ook één van de bosrijkste gemeenten van Nederland. De Maas en de uitloop van de stuifduinen begrenzen de gemeente aan de oostzijde.

Wandelen doe je in Venray!

 

Meer informatie en inschrijven
2 juni tot en met 4 juni Meerdaags Wandelevenement Venray

16-17-18 juni Wandeldriedaagse Horst aan de Maas

Wandelen is niet alleen gezond, maar vooral ook genieten en gezellig. De Wandeldriedaagse van Horst aan de Maas bewijst dit elk jaar weer. Ruim 1000 wandelaars van jong tot oud leggen elk jaar samen vele kilometers af door de mooiste plekjes die de gemeente Horst aan de Maas kent. Elke dag worden afstanden van 5, 10 en 15 kilometer afgelegd door de groepen wandelaars, op zondag is er ook een route van 20 km te lopen.

Meer info en inschrijven
16-17-18 juni Wandeldriedaagse Horst aan de Maas

24 juni Mud Cross Wanssum

Mud Cross Wanssum, een evenement met als doel samen met anderen een parcours vol obstakels te trotseren. Het gaat niet om de snelste, de sterkste, of de beste. Het gaat om samen een leuk sportevenement te beleven. Dit evenement is geschikt voor ervaren, beginnende en ook kleine deelnemers. Zelfs kinderen vanaf 6 jaar kunnen meedoen aan het evenement.
Mud Cross Wanssum wordt georganiseerd op en rond Sportpark De Meulebèèk.

Het parcours is zo opgebouwd dat (beginnende) deelnemers kennis kunnen maken met deze manier van sporten die steeds bekender en groter wordt. Daarnaast zorgen we ervoor dat er ook voor de meer ervaren deelnemers voldoende uitdaging in het parcours zit.

Leeftijd categorieën:

  • Jeugd 6 t/m 12 jaar
  • Senioren vanaf 13 jaar
  • Starttijden:
  • Jeugd 13:00 uur
  • Senioren 15:00 uur
Meer informatie en inschrijven
24 juni Mud Cross Wanssum

28 juni t/m 1 juli Wandel 4-Daagse Bergen

De Wandel 4daagse Bergen is een jaarlijks wandelevenement in de dorpen van de gemeente Bergen, in de kop van Noord-Limburg. Met routes van 2.5, 5, 10 en 15 kilometer is het een evenement voor jong en oud. Elke dag wordt er gewandeld in een ander dorp, waarbij u de mooiste plekjes van Nationaal Park de Maasduinen te zien krijgt.

Meer informatie en inschrijven
28 juni t/m 1 juli Wandel 4-Daagse Bergen

1 juli Struinen door de Maasduinen

Dagwandeling Buiten(B)enig | Struinen door de Maasduinen

Deze wandeltocht voert langs een mooi en afwisselend gedeelte van de Maasduinen. We steken twee keer de Maas over met een pontje. Verder komen we langs wilde runderen, over heuvelachtige zandpaden en het doolhof van het bekende kasteel van Arcen met de Kasteeltuinen. Er is in het centrum van Arcen een leuk cafeetje waar we een thee, koffie of een kop soep kunnen nuttigen.

We starten om 10.30 uur bij het Thermaalbad van camping Klein Vink in Arcen, waar van te voren een kop koffie/thee gedronken kan worden.

Deze prachtige 18 kilometer-wandeling wordt georganiseerd door Buiten(B)enig – een jonge doch ervaren en zeer enthousiaste wandelreisorganisatie met mooie wandelreizen in heel Europa. www.buitenbenig.nl

Kosten 5,- per persoon. Minimum aantal personen 6, maximum 14.

Interesse? Stuur een mail naar info@buitenbenig.nl onder de vermelding van Struinen door de Maasduinen 1 juli.

Meer informatie en aanmelden
1 juli Struinen door de Maasduinen